Всесвітній день читання вголос

Про матеріал
Познайомити учнів з історичною козацбкою спадщиною рідного краю, а саме Близнюківського району Харківської області. Узагальнити знання дітей про козаків, їх походи та життєвий шлях гетьманів. Провести дослідницьку роботу про козака Барвінка, який заснував поселення, яке згодом стало містом Барвінкове. Показати, як українці бережуть і цінують пам`ять про людей, які боронили нашу дежаву в минулому. Розказати дітям, що тема козацтва актуальна і в наш час, коли йде війна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвітній день читання вголос. Коваленко Наталія Геннадіївна, вчитель початкових класів Квітневої філії КЗ «Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Харківської області»1.02.2024

Номер слайду 2

Книжка – це мудрість, знання, а також захоплюючі історії. Привчати любов до читання потрібно змалечку

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Є книг багато – радісних, печальних,Товстих, тонких, барвистих, наче жар. Але одна – книжкам усім начальник,І звуть її по-простому – буквар.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

В кожнім домі, в кожній хаті-У містах і на селі,-Хто навчився вже читати,Має книжку на столі. Дружба з книгою – це свято,Не було б його у нас,Ми не знали так багато. Про новий і давній час.

Номер слайду 7

Увійшов татусь до хати, –Гарна книжечка у тата. Він ту книжку дав мені,А маленькій Олі – ні!Підвелася Оля з ліжка,Як побачила ту книжку,Плаче, ніжками тупоче,Мабуть, також книжку хоче. Слухай, що тобі скажу: Я цю книжку збережу. Я не рватиму сторінок,Не бруднитиму сторінок. Коли ж виростеш, як я,Буде книжечка твоя…

Номер слайду 8

Цікаву мандрівку Відбув я ось нині: В човні з ескімосом,З верблюдом в пустині. Літав поміж зорі,Бував на дні моря,В печерах, де скарби,Де звірі говорять. Водив характерник. Мене на могили,Де лицарі славніПо битві спочили. В гранітному замку. Вбив лютого змія;Прекрасна царівна. На волі радіє! А далі?…— Ти дармо “Що далі” — питаєш!Це книжку читав я! Читай, то узнаєш!

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
7 лютого
Переглядів
126
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку