Всесвітній день тварин

Про матеріал
Презентація до Всесвітнього дня тварин . Всесвітній день захисту тварин - це важлива та актуальна проблема, коли ми дбаємо про те, щоб тварини були захищені та мали гарне життя у всьому світі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвітній день тварин

Номер слайду 2

4 жовтня – у світі відзначають Всесвітній день тварин (World Animal Day) – міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до тварин та їх добробуту.

Номер слайду 3

Це свято привід не тільки згадати про домашніх улюбленців та диких особин, а й замислитися про екологічну ситуацію у всьому світі. Адже через зміни клімату, вирубку лісів не тільки гинуть представники фауни, а й зникають цілі види.

Номер слайду 4

Гра “Відгадай тваринку ”

Номер слайду 5

І вдень, і вночіУ кожусі на печі.

Номер слайду 6

Не ходжу я, а скакаю,Бо нерівні ноги маю. Через поле навмання. Перегнав би я коня.

Номер слайду 7

Котиться клубочок. Зовсім без ниточок. Замість ниточок –Триста колючок.

Номер слайду 8

Влітку медом ласував,Досхочу малини мав,А як впав глибокий сніг,Позіхнув і спати ліг. Бачив чи не бачив сни,А проспав аж до весни.

Номер слайду 9

Тіло як у черв’ячка,Вуса наче у жучка,Крила гарні, кольорові,Наче квіточки казкові.

Номер слайду 10

Уночі гуляє,А вдень спочиває,Має круглі очі,Бачить серед ночі.

Номер слайду 11

У кого біле черевцеІ чорна-чорна спина?Всі діти знають відповідь: Звичайно, у …

Номер слайду 12

Фізкультхвилинка 2008https://www.youtube.com/watch?v=Ycd. TXs. IJC9 A

Номер слайду 13

Історія започаткування свята Запровадили Всесвітній день тварин в Берліні у 1925 році. Німецький письменник і зоозахисник Генріх Ціммерманн. Спочатку свято відзначалося 24 березня, але з 1929 року було перенесене на 4 жовтня.

Номер слайду 14

Мета свята полягає у:- сприянні обізнаності людей про тварин, зокрема про загрози, з якими вони стикаються;-визнанні ролі представників фауни у житті людини;- покращенні зв’язку між людиною та дикою природою;- просуванні програми дій задля добробуту видів тварин.

Номер слайду 15

Тварини потребують догляду- А скажіть, будь ласка, чи треба доглядати за своїми домашніми улюбленцями?- Ми з вами відповідальні за тих, кого приручили. Ось наш помічник Мурчик хоче запитати, хто з вас допомагає батькам піклуватися про домашніх улюбленців? І як саме ви це робите?

Номер слайду 16

Власники тварин повиннідбати про домашню тварину, забезпечити їй достатню кількість їжі та постійний доступ до води;дотримуватись санітарно-гігієнічних норм утримання тварин, зокрема, прибирати екскременти в місцях загального користування;забезпечувати тишу з 22.00 до 08.00 та не порушувати громадський порядок;слідкувати, щоб тварина не втекла з місця її утримання;запобігати прояву агресії з боку тварин по відношенню до людей, інших тварин або майна;вигулювати тварину в в рамках правил вигулу, не обмежувати в рухах та можливості контактувати з собі подібними;забезпечити за потреби намордником, поводком, нашийником з ідентифікуючими позначками;забезпечувати потрібну ветеринарну допомогу (обстеження, лікування, щеплення тощо);

Номер слайду 17

Обговорення «Безпритульні тварини» Так уже склалося, що люди часто виявляються невдячними за те, що тваринки роблять для них, викидаючи своїх вихованців на вулицю. Бувають випадки, коли тваринка загубилась, і господарі не можуть її знайти, а бувають ітакі безвідповідальні господарі, які й не шукають. Так з’являються безпритульні тварини

Номер слайду 18

Пам’ятайте, що життя на вулиці позначається на поведінці тварин. Інколи безпритульні тварини можуть становити небезпеку для людей, а саме: переносити небезпечні захворювання, збиватися у зграї та бути агресивними. Тому потрібно бути обачними.

Номер слайду 19

Під час зустрічі з безпритульним собакою забороняється: Що потрібно пам'ятати проходячи повз собаки або під час годування, щоб не НЕ викликати агресію?      Не турбувати тварин в місцях їх проживання. Які собаки можуть бути агресивними:бійцівські породи собакбездомні собакиздорові собаки, чия агресія одного разу не була заборонена господарями і розвинулася. Не заганяти тварина в кут, щоб не провокувати "агресію безвиході"Не проводити різких рухів і криків. Не віднімати і не чіпати їжу

Номер слайду 20

Гра «Правильно-неправильно» А зараз давайте ми з вами пограємо та перевіримо, які правила поведінки з тваринами ви знаєте. Правила гри: під час гри учні мають сплеснути у долоні, якщотвердження правильне, або схрестити руки, якщо твердження помилкове.- Готові? Починаємо!• В людному місці улюбленця треба водити на повідку. • Всі коти вміють плавати. • У собак та котів має бути своє місце в квартирі. • Собаки вміють ловити щурів. • Собаку можна дражнити. • Собаку можна дражнити. • За домашнім улюбленцем потрібно прибирати. • Песиків і котиків можна годувати шоколадом. • Після спілкування з улюбленцем потрібно мити руки. • Безпритульного котика та собачку можна підгодовувати лише з батьками.

Номер слайду 21

Неймовірні факти про тварин 1. Крокодили їдять камені.2. У китів дуже жирне молоко.3. Кроти бачать?4. Мурахи-богатирі.5. Слони дуже розумні.6. Папуги дійсно розмовляють.7. Зуби в акули виростають за 10 днів.8. Коти можуть передбачити землетрус.9. Метелики мають прекрасний нюх.10. Міграція птахів.https://pustunchik.ua/ua/online-school/biology/zoology/fakty-pro-tvaryn

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Оціни свою роботу

Номер слайду 24

Дякую за увагу!

Номер слайду 25

Список використаних джерел 1.http://doshkolenok.kiev.ua/zagadki/240-zagadku-pro-tvarun.html 2.https://dolynska-gromada.gov.ua/news/1574410183/3.https://pustunchik.ua/ua/online-school/biology/zoology/fakty-pro-tvaryn

pptx
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку