Всеукраїнський День відповідальності людини

Про матеріал
Презентація на тему "Всеукраїнський День відповідальності людини". 19 жовтня
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всеукраїнський День відповідальності людини

Номер слайду 2

Цьогоріч українці вперше відзначатимуть Всеукраїнський День відповідальності людини, водночас вшановуючи пам’ять видатної особистості, автора «Декларації відповідальності людини» Богдана Дмитровича Гаврилишина. Згідно з Постановою Верховної Ради № 5286 від 16 липня 2021 року в Україні щорічно 19 жовтня відзначатимуть Всеукраїнський День відповідальності людини.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Працюючи на світовому рівні як член Наглядової ради Міжнародної академії мистецтва та науки ще на початку 2010-х Богдан Гаврилишин дійшов висновку, що світ не є здоровий і що для того, щоб змінити ситуацію, потрібно брати на себе відповідальність на всіх рівнях. У 2014 році пан Богдан створив Декларацію відповідальності людини, яка складається з 15 пунктів.

Номер слайду 6

Говори правду, будь чесним, дій згідно зморальними та етичними принципами.132 Підтримуй своє здоров’я у якнайкращомустані, щоб не обтяжуватисуспільство витратами на твоє лікування. Вчися, розвивай свої таланти, здібності,навички протягом усього життя, щоб бутикорисною частиною суспільства.

Номер слайду 7

Стався до інших так, як би ти хотів, щоб ставились дотебе.465 Будь вільною людиною, тобто будь сам суддею того, що єправда, а що ні, що є добре, а що зле. Водночаспродовжуй    випробовувати свій розсудок, щоб впевнитись,що він відповідає моральним та етичним принципам. Прагни до гармонії між особистим, професійним тасоціальним життям, будучи частиною громади.

Номер слайду 8

У прагненні реалізації своїх прав, необмежуй прав інших членів суспільства.798 Вирішуй якнайбільше проблем тапитань на індивідуальному, сімейному,громадському рівнях, щоб полегшити тягарта зменшити витрати на управління. Обов’язки людини до сім’ї:– бережи культурну спадщину своїх предків;– стався до батьків з любов’ю та повагою, за потреби допомагай їм;– стався до братів та сестер як до кращих друзів. 

Номер слайду 9

 Батьків до дітей:– люби своїх дітей, виховуй в них етичні та моральні цінності;– сприяй їхній освіті та розвитку їхніх талантів та особистостей, виховуй їх як вільних людей.1011 До суспільства:– допомагай суспільству бути ефективним у наданні таких послуг, як початкова освіта, охорона здоров’я, соціальні послуги;– сприяй добробуту усіх членів суспільства;– зберігаючи свою ідентичність, будь свідомою частиною усієї світової спільноти.

Номер слайду 10

До довкілля:– економно та розумно використовуй всі ресурси, уникай забруднення біосфери. Допомагай зберегти біологічне та зоологічне різноманіття.1213 До країни:– будь законослухняним;– допомагай своїй країні в рамках власних можливостей підтримувати пріоритет загального блага: повної політичної свободи, адекватного рівня економічного добробуту для усього населення, соціальної справедливості, здорового довкілля.

Номер слайду 11

До майбутніх поколінь:–  залиш навколишнє середовище у кращому стані, ніж отримав: із збільшеним культурним спадком, цінностями, щоб уможливити майбутні покоління бути більш ефективним у політичній, економічній, соціальній, культурній сферах суспільства.1415 До світу:– будь толерантними та стався з повагою до всіх рас, етнічних груп, релігій, мов, звичаїв;– вивчай різні мови та хоча б базові речі про інші цивілізації;– сприяй розумінню різних культур, їхніх цінностей для мирної співпраці і чесної торгівлі.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Гура Ірина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Сєрікова Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Чигілейчик Жанна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Крамарь Оксана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
8 жовтня 2021
Переглядів
8505
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку