" Welcome to London "

Про матеріал
Подорож до Англії\(5-9класів) .активізувати пізнавальний інтерес до історичного минулого та сучасної Великої Британії, її мови; - розширювати знання учнів про Великобританію, культуру та звичаї англійців; - виховувати почуття дружби та поваги до англомовного народу та доброзичливе ставлення до оточуючих.
Перегляд файлу

Комунальний заклад

« Харківська санаторна школа № 11»

Харківської обласної ради

 

 

 

            Загальношкільний виховний захід для учнів 5-9 класів.

 

 

 

«Welcome to London»

 ( англійська мова)

 

 

Автор: Скала Ю.А. ( англійська мова; I кваліфікаційна категорія);

 

 

 

Мета заходу:

  • розвивати навички монологічного та діалогічного мовлення;
  • активізувати пізнавальний інтерес до історичного минулого та сучасної Великої Британії, її мови;
  • розширювати знання учнів про Великобританію, культуру та звичаї англійців;
  • виховувати почуття дружби та поваги до англомовного народу та доброзичливе ставлення до оточуючих.

 

Обладнання: карта Великобританії, зображення прапора Великої Британії, презентація «Лондон», мультимедійна дошка, запис бою курантів Біг Бен.

 

Хід заходу.

  1. Відео «Орел і решка»

Маша: Эх, как же я хочу куда-нибудь отправиться, в какое-нибудь путешествие! Знаю! Придумала, я хочу отправиться в Англию! Там, наверное, всё так необычно и красиво! Так замечательно и восхитительно! Замечает зонтик (Слайд № 2) Ой! Что это? Кто же здесь оставил зонтик? Какой он красивый и цветной. Никогда такого не видела! Открывает зонтик и попадают в Англию.

  1. Презентация «London»

Женя : The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland consists of England, Scotland, Wales and Northern Ireland. The capital of England is London. The capital of Scotland is Edinburgh. The capital of Wales is Cardiff. The capital of Northern Ireland is Belfast. England is the heart of Britain.

Об’єднане Королівство Великобританії та Північної Ірландії складається з Англії, Шотландії, Уельса та Північної Ірландії. Столиця Англії – Лондон. Едінбург – столиця Шотландії. Кадіф – столиця Уельсу та столиця Північної Ірландії – Белфаст. Англія – серце Британії.

-Tell me please, what is the capital of Great Britain? Скажіть, будь ласка, яке місто є столицею Великої Британії?

-Лондон!

Женя: Right! London is the capital of Great Britain.

 

Гід2. Раніше назва столиці була іншою (підходить до карти Великої Британії з указкою в руці).

Є острів на світі великий, красивий,

Країна казкова на острові тім.

А в ній є столиця в тумані у сивім,

Що назву Лондініум мала колись.

 

Гід 1. Тоді не було в ній ні парків зелених,

Ні замків казкових, ні блиску вітрин,

Лиш дивна природа й величні скелі,

Дбайливо покритті туманом густим.

 

Ой, а мы уже в Лондоне?

 

Добрый день. Добро пожаловать в удивительную страну – Соединенное королевство Великобритания.

Столицей Англии является Лондон – один из самых старейших городов в мире. Он был основан римлянами в 43 г.н.э. на реке Темзе, в то время это было поселение Лондиниум. и только спустя много лет он приобрел нынешнее название.

Дима: Сегодня мы посетим часть этой великой страны – Англию.
(Слайд № 5) Национальный флаг Англии – белый с красным прямым крестом Святого Георгия, который считается небесным покровителем англичан. Первое упоминание флага Англии с Георгиевским крестом относится к 1545 году. Святой Георгий стал покровителем Англии в ХІІ веке. А теперь давайте послушаем национальный гимн Англии. «Боже, храни Короля/Королеву!» (англ. God Save the King/Queen)  - патриотическая песня, национальный гимн Великобритании, используемая для важных государственных и общественных событий в Великобритании. Попрошу всех встать.

 

Звучит гимн (Слайд № 3)

 

Баранов Владислав.

Гід 2. У 55 столітті до нашої ери римський полководець Юлій Цезар вперше прибув до Британії. Наближуючись до берегів Англії, він побачив білі скелі в густому тумані. І назвав він Англію «туманим Альбіоном».

 

Настя.

Королева Єлизавета ІІ керує державою з 1952 року. Вона живе в Лондоні, у Букінгемському паласі.

Вона росла, оточена любов’ю і теплом, і отримала чудову домашню освіту. Вже в 13 років вона познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком – принцом Філіпом. У 1947 вони одружились. З дитинства Єлизавета виховувалася як справжня принцеса. З нею працювали кращі педагоги і приватні вчителі, які навчали її верховій їзді, основ етикету та багатьох інших дисциплін, знання яких було необхідною умовою для представників її сім’ї. В період Другої світової війні вона проходила військову службу і освоювала професію водія вантажних машин. Службу вона закінчила в званні молодшого командира. Починаючи з 1944 року, батько вводив Єлизавету в курс справ державних і знайомив з монаршими особами. У 1947-му році вона вимовила свою легендарну промову, в якій обіцяла бути вірною своїй батьківщини і її народам. Зайшла на престол 6 лютого 1952 року в віці 25 років, після смерті свого батька, короля Георга VI. Церемонія коронації Єлизавети ІІ відбувалася у Вестмінстерському абатстві 2 червня 1953 року. Це була перша коронація британського монарха, що транслювалася по телебаченню. Після свого сходження на трон королева Єлизавета ІІ активно брала участь в політичному житті своєї країни, а також багатьох інших держав. Відразу після коронації Єлизавета зробила 6-місячне турне по державах, країнах і колоніях, що знаходяться під впливом Великобританії. На даний момент Єлизавета ІІ залишається одним з головних символів Англії і всієї Великобританії. Будучи при владі понад 65 років, вона змогла зміцнити авторитет британської монархії, а також стати справжнім прикладом для наслідування мільйонам британців. Від шлюбу з Філіпом Маунтбаттеном у неї є четверо дітей, старший з яких – принц Чарльз – є чинним спадкоємцем англійського престолу. На сьогодняшній момент у королеви Єлизавети є вісім онуків. а також троє правнуків.

  1.                   Презентация про королеву Англии. (Выходят путешественники Віолета и Микита)

Віола: Как здорово!

Микита: Королева выглядит, как моя любимая бабушка, такая же красивая и добрая.

Гордіенко: Королева живет и работает во дворце. В нем проживает также семья её Величества. Когда монарх находится во дворце, над его крышей развевается королевский штандарт. Символом королевства Букингемский дворец сделала королева Виктория, долгое и мирное царствование которой продолжалось 64 года. Перед дворцом вы можете видеть её мемориал, что говорит о том, какой большой вклад эта королева внесла в историю развития английского королевства.

Буснюк. Церемония смены караула – одно из действ, «обязательных для туристов» в Лондоне, проводится у Букингемского дворца. Суть этого красочного действия, в котором участвуют гвардейцы в ярко-красной форме и в высоких медвежьих шапках, состоит в замене старой охраны на новую.

 

Музыка смена караула

Соня. There are lots of places of interest in London: the Houses of Parlament, Tower, Westminster Abbey, St. Paul’s Cathedral, Buckingham Palace, London Eye.

Таня. Лондон – це велике та красиве місто. У Лондоні є багато визначних місць, зокрема Будинок Парламенту, Тауер, Вестмінстерське Аббатство, Собор Святого Павла, Букінгемський палац та багато інших.

Ліза. Неподалік від Тауерського мосту знаходиться Лондонський Тауер (The Tower of London). Колись це була фортеця, у інші часи – королівський палац, і навіть в’язниця. Зараз це – музей.

 

Пісня Зимогляд Олена. Земфира «Мне приснилась небо Лондона»                             Мне приснилось небо Лондона,
В нём приснился долгий поцелуй.
Мы летели вовсе не держась,
Кто же из нас первый упадёт
Вдребезги на Тауэрский мост...
Утром...
Я узнаю утром,
Ты узнаешь позже -

Этих снов дороже ничего и нет.

Без таких вот звоночков
Я же зверь-одиночка,

Промахнусь, свихнусь ночью -
Не заметит никто.
Всё тот же зверь-одиночка,
Я считаю шажочки

До последней до точки,
Побежали летать.

Мне приснилось небо Лондона,
В нём приснился долгий поцелуй.
Мы гуляли там по облакам,
Притворились лондонским дождём.
Моросили вместе на асфальт...
Но, утром,…








 

Влад . Вартові охороняють Тауер і до сьогодні. Нині в їхні обов’язки також входить проведення екскурсій для відвідувачів. В особливо урочистих випадках вони одягаються в розкішні костюми часів династії Тюдорів: пурпурові камзоли, гаптовані золотом і увінчані білосніжними комірцями. У звичайні дні вартові одягнуті в темно-сині з червоним мундири Вікторіанської епохи. Палацовий «рейвенсмастер», або Доглядач воронів, займається тим, що слідкує за зграєю цих птахів, котрі століттями населяють фортецю. Існує легенда, що, якщо ворони покинуть Тауер, Англію спіткає нещастя, тому заради безпеки усієї країни їм підрізають крила.

Штонда. Вартові королівської скарбниці охороняють знамениті коштовності Британської імперії. Для відвідувачів скарбниця відкрита з XVII ст. Серед коштовних каменів, що прикрашають корони і скіпетри, якими досі користуються члени королівської сім’ї під час урочистих церемоній,  можна побачити найбільший у світі огранований діамант високої якості – Куллінана І.

 

Ещё одним символом Тауэра являются вороны, которые появились там не случайно. Завел их Карл ІІ – человек суеверный.

Он тщательно берег их, ибо некто предсказал ему – если вороны улетят, упадает центральная башня Тауэра, а за ней погибнет английская монархия, поэтому в целях предосторожности им подрезали крылья.

 

Танец Воронов

В наши дни Тауэр является музеем и оружейной палатой, а также местом, где хранятся сокровища британской короны.

 

Музыка танец «Lohnston Brothers»

 

Віола: Ой ты слышишь?

Это куранты?

Бой курантов музыка.

 

Микита. Це дзвонять куранти старовинного Біг Бена.

The most famous clock in London is called Big Ben.

 

Гід5. Біг Бен – це чотирикутна вежа на будівлі англійського парламенту з великим дзвоном усередині та великими циферблатами на кожній з чотирьох сторін. Англійці встають вранці та лягають спати на 2 години пізніше, ніж ми в Україні.

 

Даша 1. Вежа збудована у 1858 році, відкрита у травні 1859 року. Висота вежі 96,3 м.; годинник розташований на висоті 55 м. над землею. Діаметр циферблату 7 м. Знаменитий годинник башти був запущений 31 травня 1859р., а 11 липня – вперше «заговорив» Великий дзвін башти. Маса Великого дзвону – 13,8 т., висота – більше двох метрів, а діаметр становить три метри.

Циферблати годинника дивляться на всі чотири сторони світу; виконанні з бірмінгемського опалу, годинникові стрілки відлили з чавуну, а хвилинні зроблені з міді.

Підраховано, що хвилинні стрілки за рік проходять загальну відстань в 190 кілометрів.

У основі кожного з чотирьох циферблатів розташовується латинський напис «Domine salvam fac Reginam nostrum Victoriam Primam» (Боже, бережи нашe королеву Віrторію І). По периметру башти справа і зліва від годинника накреслена ще одна фраза на латині : «Laus Deo» («Хвала Господу» або «Слава богу»)

 

Даша 2. Через діаметр циферблату у 7 метрів і довжину стрілок у 2,7 і 4,2 м. годинник протягом довгого часу вважався найбільшим у світі. Завдяки Британській телерадіомовній корпорації ВВС, бій курантів Біг Бен став в ХХ столітті візитною карткою Лондона.

У самому Лондоні з’явилося  безліч «Маленьких Бенів» - зменшених копій башти Святого Стефана з годинником на вершині. Такі вежі – щось середнє між архітектурною спорудою і підлоговим годинником віталень – стали зводити майже на всіх перехрестях британської столиці. Найвідоміший «Маленький Бен» стоїть біля залізничного вокзалу Вікторії.

Незважаючи на точність і надійність годинника, іноді у роботі Біг Бена відбуваються збій. У 1962 році годинник зупинився від рясного снігопаду в новорічну ніч. А в кінці травня 2005 р. двічі за вечір завмирали годинникова стрілка курантів. Фахівцю знадобилося близько півтори години для усунення раптової неполадки. Основною версією поломки називали 32-градусну спеку, що стояла того дня у Лондоні.

У 2008 р. Біг Бен за наслідками загальнонаціонального опиту був оголошений найпопулярнішою визначною пам’яткою Великої Британії.

 

 

Женя. Раз на два дні годинниковий механізм ретельно перевіряється і змащується, причому обов’язково враховується атмосферний тиск і температура повітря. Похибка годинника на вежі Англійського парламенту складає не більше двох секунд. Щоб виправити цю ситуацію, використовують старий англійський пенні (випущений до реформи британської грошової системи 1971р.), який кладуть на маятник, унаслідок чого він прискорюється на 2,5 секунди за добу. Так за допомогою пенні, який то додаються, то добиваються абсолютної точності ходу годинника.

 

Музыка песня 5-А клас

 «Big Ben»

Бой курантов

 

Ой ты слышишь?

Это куранты?

 

 

 

LYRICS:

Big Ben is not a person

Big Ben is not a clock

Big Ben is not a tower

It's a bell: ding dong

 

A Science museum, to learn about space

Astronauts, rockets, awesome place

At the British Museum you can see

Egyptian mummies; it's free!

 

700 species in London Zoo

Reptiles*, Amphibians, Invertebrates too *[1st time only]

Penguins waddle, crocodiles snap

No you can't stroke a crocodile on your lap!

 

Round and round goes The London Eye

It's 130 meters high

Buckingham Palace is where The Queen sleeps

And The Prime Minister at Downing Street.

 

If you're tired, and need to eat

get fish n chips and a cup of tea

 

London song for kids children. Learn about England Britain

English Through Music.

 

Віола: Как интересно, Лондон такой огромный город и такой загадочный, волшебный.

А ты знаешь, большую часть года в Великобритании идут дожди!

 

Микита: А ты знаешь, что Гарри Поттер родился в Великобритании?

 

Віола: 30 тыс. человек в Великобритании теряют свои зонты во время поездки в метро!

 

Микита: Англичане любят чай. Уровень употребления чая в Англии больше в три раза, чем в Японии, Америке, Франции.

 

Віола: В Англии постоянно идут дожди!

 

Микита: Королева Британии всегда есть на завтрак овсянку.

 

Віола: Автомобильное движение в Британии правосторонее.

 

Микита: Традиционным праздничным пирогом в Англии является пудинг.

 

Віола: Англия-семья футбола, тенниса и гольфа.

 

Выходят внизу от сцены. Опускается экран.

 

Микита и Віола: Говорить о Лондоне можно очень долго и много. Это город особенно богат культурными традициями и обычаями! Великая история Лондона известна всему миру, в ней много необычного и интересного!

 

Песня  «It’s a wonderful world»

 

 

 

 

 

 

 

Література:

Автор: J.G. (Джей Джи) У рубриці: Держава 0

Джерело: http:// dovidka.biz.ua/yelizaveta-2-biografiya-korolevi/

Довідник цікавих фактів та корисних знань dovidka.biz.ua

 

docx
Додано
24 січня 2020
Переглядів
1487
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку