Я досліджую світ (4 клас) Який океан найдовший?

Про матеріал
Завдання уроку: продовжувати формувати понятття Атлантичний океан, ознайомити з природніми умовами, характерними ознаками та найпоширенішими представниками рослинного та тваринного світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я досліджую світ 4 клас. Який океан найдовший?Підготувала вчитель початкових класів. Полюшкевич Надія володимирівна

Номер слайду 2

Як зробити день веселим?Усміхніться всім навколо: Небу, сонцю, квітам, людям.І тоді обов’язково. День для вас веселим буде!Добрий день! Добрий день! Добрий день!

Номер слайду 3

Пригадай. Що ти знаєш про розташування і природу Тихого океану?Чому він отримав таку назву?

Номер слайду 4

Сьогодні поговоримо про Атлантичний океан.

Номер слайду 5

Назву йому подарували давні греки. Вони вважали, що могутній міфічний велетень Атлант стоїть на краю Землі й підтримує небо руками там, де за краєм світу простягнувся невідомий океан. Тому й назвали океан Атлантичним. Першим перетнув простори цього океану знаменитий мореплавець Христофор Колумб.

Номер слайду 6

Атлантичний – другий за розмірами океан. Він становить одну четверту частину площі Світового океану. Атлантичний океан – найдовший, а також найосновєніший серед інших океанів.

Номер слайду 7

s. Форма океану нагадує велетенську латинську літеру S. Атлантичний океан не такий глибокий, як Тихий. Найбільша його глибина становить 9218 м (жолоб Пуерто - Ріко).

Номер слайду 8

Берегова лінія в Північній півкулі дуже порізана, тому тут багато морів: Балтійське, Північне, Середземне, Карибське.

Номер слайду 9

Майже посередині Атлантичного океану, далеко від узбережжя, розташоване дивовижне море, що немає берегів, - Саргасове. На поверхні океану погойдуються на хвилях невеликі й значні скупчення плаваючих саргасових водоростей. Ніякі шторми й урагани не можуть їх знищити.

Номер слайду 10

Островів в Атлантичному океані менше, ніж в інших океанах. Але серед них є дуже великі. На деяких навіть розміщуються цілі держави, наприклад Велика Британія.

Номер слайду 11

На просторах Атлантики представлені всі теплові пояси Північної і Південної півкуль – від найхолодніших полярних до найжаркіших тропічних та екваторіального.

Номер слайду 12

Рослинний і тваринний світ Атлантичного океану дещо бідніший, ніж у Тихому й Індійському океанах. Але це не стосується риб. У його водах трапляються кити й тюлені. Є чорно – білі косатки. А також найбільша тварина нашої планети – дуже рідкісний синій кит.

Номер слайду 13

В Атлантичному океані проводиться найбільший промисловий вилов оселедців, тріски, морського окуня, тунця, мерлузи, палтуса, пікші, лосося, сардин. Дно океану багате на корисні копалини, зокрема нафту й природній газ. Через Атлантичний океан пролягли найважливіші шляхи сполучення з Європи до всіх материків світу.

Номер слайду 14

Рефлексія

Номер слайду 15

Домашнє завдання: Використовуючи медійні ресурси, склади розповідь про тваринний світ цього океану.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
22 листопада 2023
Переглядів
970
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку