Ядерна загроза (презентація)

Про матеріал
Презентація підготована для старших класів в умовах воєнного стану до Тижня з безпеки життєдіяльності
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ядерна загроза

Номер слайду 2

тактична ядерна зброя – це ядерні боєголовки, системи доставки і боєприпаси, призначені для ураження цілей на полі бою чи для завдання обмеженого удару по найближчих тилах. Еквівалент тактичних ядерних бомб зазвичай варіюється від кілотонни до сотень кілотонн.

Номер слайду 3

Я́дерний або атомний ви́бух — некерований процес вивільнення великої кількості теплової і променевої енергії внаслідок ланцюгової ядерної реакції за дуже короткий проміжок часу. У мить вибуху утворюється сліпучо-яскрава куля високотемпературної плазми.

Номер слайду 4

Уражальні чинники ядерного вибуху

Номер слайду 5

Уражаюча дія ядерної зброї розподіляється: Ударна хвиля ≈ 50%;Світлове випромінювання ≈ 35%;Радіоактивне забруднення ≈ 10%;Проникаюча радіація та електромагнітний імпульс ≈ 5%. Таким чином, 85% відсотків енергії розподіляється у перші хвилини вибуху ядерного снаряда. Далі у дію вступає радіаційне випромінення. А отже, стратегії виживання під час ядерної атаки розділяються залежно від того чи застав вас вибух зненацька або у вас був час (хоч би 5-10 хвилин) щоб сховатись в укриття.

Номер слайду 6

Захист при використанні ворогом ядерної зброїВиходити на вулицю можна лише за ГОСТРОЇ необхідності. Перед тим, як вийти: одягніть респіратор, гумові рукавички, гумові чоботи і плащ.

Номер слайду 7

Захист при використанні ворогом ядерної зброїВсі продукти, які є в будинку, загорніть в плівку, покладіть в шафу чи холодильник;Підготуйте респіратор, маску або хоча б ватно-марлеву пов'язку - ними можна захистити дихальні шляхи;Стежте за повідомленнями.

Номер слайду 8

Тривожна валіза

Номер слайду 9

АЛГОРИТМ ДІЙ №1: ЯКЩО ВИБУХ ЗАСТАВ У ПРИМІЩЕННІ, НА ВУЛИЦІ, В МАШИНІВажливо: якщо ви були в дорозі, то під час вибуху зупиніть автомобіль на безпечній частині дороги і закрийте всі вікна, двері, люки та будь які отвори, перекрийте потік повітря ззовні; прийміть захисну позу, керуючись порадами, що зазначені вище, та якнайшвидше дістаньтесь укриття.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

З вулиці – в укриття

Номер слайду 12

Ядерна зброя має різний енергетичний потенціал, тож однозначно відповісти на питання «коли» — не можна. Все залежить від потужності бомби, напряму вітру, вашої віддаленості від епіцентру вибуху. Саме тому так важливо мати з собою засоби зв'язку, щоб знати, коли про те, що сховище можна покидати, оголосять компетентні органи. Проте ви можете самостійно дізнатися, наскільки безпечно поза сховищем, якщо у вас є дозиметр. Безпечним вважається рівень радіації приблизно 0.5 мікрозиверт на годину (до 50 мікрорентгенів на годину), найбільш безпечним — до 0.2 мікрозиверт на годину (відповідає значенням до 20 мікрорентгенів на годину). АЛГОРИТМ ДІЙ №2: ВИХОДИМО ЗІ СХОВИЩА

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Kostina Julia
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 грудня 2022
Переглядів
2171
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку