ЯК БУТИ НА «ТИ» ІЗ ЦИФРОВИМИ ПРИСТРОЯМИ

Про матеріал
ЯК БУТИ НА «ТИ» ІЗ ЦИФРОВИМИ ПРИСТРОЯМИ Презентація "ЯК БУТИ НА «ТИ» ІЗ ЦИФРОВИМИ ПРИСТРОЯМИ" 4 клас Сучасне життя важко уявити без цифрових пристроїв. Ми ви­користовуємо їх постійно: у побуті, навчанні, творчості, розвагах, спілкуванні, лікуванні, подорожах тощо. Під час користування цифровими пристроями важ­ливо дотримуватися правил безпеки та знати основні несправності, які можуть перешкоджати їхній роботі. До несправностей належать: • механічні пошкодження; • відсутність зображення на екрані ; • пристрій не виконує команди; • пристрій не заряджається ; • проблеми з мікрофоном.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯК БУТИ НА «ТИ» ІЗ ЦИФРОВИМИ ПРИСТРОЯМИ

Номер слайду 2

Вибери і впиши.показувативигадуватидрукуватиприкрашати. Я можу _________ малюнки та текст. Я можу _________ малюнки та текст

Номер слайду 3

Що можуть зробити пристрої?Вибирати об’єкти. Вводити літери. Друкувати малюнки

Номер слайду 4

Чому пристрої називають цифровими? Яких правил потрібно дотримуватись під час роботи із цифровими пристроями?

Номер слайду 5

Сучасне життя важко уявити без цифрових пристроїв. Ми ви­користовуємо їх постійно: у побуті, навчанні, творчості, розвагах, спілкуванні, лікуванні, подорожах тощо.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Під час користування цифровими пристроями важ­ливо дотримуватися правил безпеки та знати основні несправності, які можуть перешкоджати їхній роботі. До несправностей належать:• механічні пошкодження;• відсутність зображення на екрані ;• пристрій не виконує команди;• пристрій не заряджається ;• проблеми з мікрофоном.

Номер слайду 9

Подумайте та запропонуйте, як потрібно діяти, якщо ви виявили будь-яку несправність. Як інакше можна назвати проблеми в роботі цифрового пристрою?

Номер слайду 10

Ремонтують цифрові пристрої спеціалізовані сер­вісні центри. Пристрої, які не підлягають ремонту, здають на переробку. Там їх розбирають, сортують і повторно ви­користовують матеріали, з яких вони зроблені. Старі пристрої та елементи живлення містять шкідливі речовини. Тому їх не можна викидати на смітник, оскільки вони забруднюють навколишнє середовище.

Номер слайду 11

Пригадайте правила користування мобільними пристроями. Які загрози для вашого здоров’я несуть мобільні пристрої у разі неправильного використання? Складіть розповідь за малюнками. Проаналізуйте поведінку хлопчика. Що б ви могли йому порадити?

Номер слайду 12

Планшет чи смартфон є безпечним для вашого здоров’я. Але порушення правил користування може викликати проблеми з опорно-руховим апаратом, зором, пам'яттю тощо.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Розподіліть пристрої на групи: пристрої введення, виведення, обробки інформації. Намалюйте власні

Номер слайду 18

https://learningapps.org/4310688

Номер слайду 19

https://learningapps.org/8170227

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 4 клас, Розробки уроків
НУШ
Додано
30 листопада 2022
Переглядів
1257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку