Перегляд файлу

                      Бесіда: «Як розвинути увагу у дитини»

 

 Більшість батьків бере активну участь у дошкільному житті свого чада: підготовка до дитсадка, заучування віршів. Але очікуваний результат такі старання приносять не завжди. Виною всьому може бути погана увага.

Про те, як розвинути увагу у дитини, допоможуть наступні правила:

 

- Грайте в ігри:

 За допомогою таких вправ можна поліпшити концентрацію і розподіл уваги, короткочасну пам'ять, а також розвинути вміння переключатися. Аби допомогти малюкові, спробуйте виконати наступне завдання: покладіть перед дитиною лист з крупно надрукованим текстом і доручіть своєму чаду знайти і закреслити однакові літери на сторінці.

- Давайте доручення:

 Це може бути, як прохання прибрати іграшки, так і доручення зробити прибирання в кімнаті. Головне, переконатися в тому, що дитина дійсно уважно вас слухає, дивиться в очі, не вибігає з кімнати. Ніколи не кричіть навздогін, адже більшість дітей тут же забуває все сказане.

- Вивчайте вірші і прислів'я:

 Щоб адаптація до дитячого садка або школи проходила легше, постарайтеся з раннього віку тренувати пам'ять чада шляхом запам'ятовування віршів і прислів'їв. Влаштуйте вдома літературний вечір. Нехай малюк відчує, що його старання не були марними.

- Вирішуйте кросворди:

 Рішення логічних задачок, кросвордів і ребусів захопить навіть дуже активну дитини. Ще один безперечний плюс такого тренування пам'яті – це сприяє розвитку мислення і підвищенню рівня інтелекту.

 Крім того, це допоможе розвинути пам'ять і увагу також і батькам, які займаються з дітьми.

Новікова В.

 

docx
Пов’язані теми
Додано
7 листопада 2020
Переглядів
179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку