Явище інерції (фізика 7 клас)

Про матеріал
Розробка презентації до уроку фізики в 7 класі на тему: "Явище інерції (фізика 7 клас)"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Явище інерціїФізика 7 клас. Урок 22

Номер слайду 2

Взаємодія тіл. Дія завжди є взаємодією: якщо одне тіло діє на друге, то й друге тіло діє на перше

Номер слайду 3

Розглянемо дослід. Стоячи з товаришем на скейтах, потягніть за мотузку, яку він триматиме в руках. Хто з вас почне рухатися? Прокоментуйте результат досліду.

Номер слайду 4

Стан спокою. Тіло перебуває в стані спокою, якщо дії на нього інших тіл скомпенсовані

Номер слайду 5

Рівномірний рух. Понад 2500 років тому давньогрецький філософ Аристотель дійшов висновку: для підтримування руху тіла потрібна постійна дія на нього інших тіл А ви погоджуєтесь з цим твердженням?

Номер слайду 6

Рівномірний рух. Наприкінці ХVІ ст. видатний італійський учений Ґалілео Ґалілей, провівши досліди зі скочуванням кульок похилим жолобом та здійснивши уявний експеримент.

Номер слайду 7

Закон інерціїТіло рухається рівномірно прямолінійно або перебуває в стані спокою лише тоді, коли на нього не діють інші тіла або дії інших тіл скомпенсовані.

Номер слайду 8

Явище інерціїІнерція — це явище зберігання швидкості руху тіла за відсутності або скомпенсованості дії на нього інших тіл.

Номер слайду 9

Рух за інерцією. Рух тіла за ідеальних умов (коли на тіло зовсім не діють інші тіла називають рухом за інерцією

Номер слайду 10

Результат взаємодії тіл. Якщо дії на тіло інших тіл не скомпенсовані, то тіло змінює швидкість свого руху за значенням чи напрямком або одночасно за значенням і напрямком

Номер слайду 11

Розв'язування задач (усно)Ви сидите на стільці — і ви, і стілець перебувають у стані спокою відносно Землі. Які тіла діють на стілець? на вас? Що ви можете сказати про ці дії?

Номер слайду 12

Розв'язування задач (усно)Повітряна бульбашка спливає в озері з незмінною швидкістю. Що діє на бульбашку? Чи будуть ці дії скомпенсованими?

Номер слайду 13

Розв'язування задач (усно)У космічному просторі немає від чого відштовхнутись, але космічні ракети успішно там літають, змінюючи швидкість свого руху. Від чого «відштовхуються» ракети, щоб змінити швидкість свого руху?

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Вивчити: § 14 Впр. 14 (3, 4) - усно. Впр. 14 (7) - письмово

pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 16.Явище інерції
Додано
3 листопада 2021
Переглядів
1262
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку