Лабораторна робота: "Визначення густини речовини"

Про матеріал
Розробка презентації до уроку фізики в 7 класі Лабораторна робота: "Визначення густини речовини"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лабораторна робота №7:“Визначення густинни речовини”Фізика 7 клас. Урок 26

Номер слайду 2

Перевірка домашнього завдання. У яких випадках маси тіл однакового об’єму будуть рівними?

Номер слайду 3

Перевірка домашнього завдання. Одна з двох однакових посудин наповнена рідким медом, друга — олією. Маса якої рідини більша і в скільки разів?

Номер слайду 4

Мета: Визначити густини пропонованих твердих тіл і рідини

Номер слайду 5

Обладнання:терези з важками; лінійка; досліджувані тверді тіла (дерев’яний брусок, металеве тіло на нитці); мірна посудина з водою; склянка з досліджуваною рідиною; порожня склянка; паперові серветки.

Номер слайду 6

Підготовка експерименту1. Перш ніж розпочати вимірювання, згадайте:1) формулу, за якою обчислюють густину;2) прилади, за допомогою яких можна визначити об’єм твердого тіла;3) як правильно знімати покази мірної посудини;4) правила роботи з важільними терезами;2. Визначте та запишіть ціну поділки шкали лінійки та ціну поділки шкали мірної посудини.

Номер слайду 7

Ексмеримент 1. Виміряйте довжину, ширину та висоту бруска за допомогою лінійки. Обчисліть його об’єм.2. Виміряйте масу бруска за допомогою терезів.

Номер слайду 8

Ексмеримент 3. Виміряйте масу металевого тіла за допомогою терезів.4. Виміряйте об’єм металевого тіла за допомогою мірної посудини. Після цього перелийте воду із мірної посудини в порожню склянку.

Номер слайду 9

Ексмеримент 5. Визначте масу та об’єм досліджуваної рідини:виміряйте масу склянки з досліджуваною рідиною;перелийте рідину в мірну посудину та виміряйте об’єм рідини;виміряйте масу порожньої склянки;обчисліть масу рідини.

Номер слайду 10

Опрацювання результатів експерименту1. Визначте густину речовини, з якої виготовлений брусок. 2. Визначте густину металу, з якого виготовлене металеве тіло.3. Визначте густину досліджуваної рідини.4. Користуючись таблицями густин, визначте назви речовин, з яких виготовлені досліджувані тіла, а також назву досліджуваної рідини.

Номер слайду 11

Опрацювання результатів експерименту. Дані вимірювань та обчислень занесіть до таблиці:

Номер слайду 12

Аналіз експерименту та його результатів. Зробіть висновок, у якому зазначте: 1) яку фізичну величину і за допомогою яких приладів ви вимірювали; 2) які результати отримали; 3) які чинники могли вплинути на точність результатів.

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Повторити: § 16 Творче завдання (ст. 118)

pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 18. Густина. Одиниці густини
Додано
3 листопада 2021
Переглядів
7841
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку