задачі до теми "Мережеві технології"

Про матеріал
розробка компетентнісних задач до теми "Мережеві технології" із вказівками для виконання допоможе учням не лише працювати по інструкції, а й розвитати логіку, творчі здібності та уяву.
Перегляд файлу

Інформатика, 5 клас

Задачі до теми  «Мережеві технології та Інтернет»

  1. За допомогою підказок знайди улюблені онлайн-сервіси друзів:

Рома полюбляє грати в Minecraft, дівчата не люблять YouTube, Світлана переглядає світлини друзів, а Марійка – стрічку новин у Facebook, Назар дивиться відеоролики, а Єгор грає в перегони.

(поставити позначки у відповідних клітинках)

 

 

YouTube

Facebook

Minecraft

«Швидкісна лихоманка 3-D»

Instagram

Роман

 

 

  •  

 

 

Світлана

 

 

 

 

  •  

Марія

 

  •  

 

 

 

Назар

  •  

 

 

 

 

Єгор

 

 

 

  •  

 

 

  1. У п’яти поверховому будинку живуть 4 однокласники. У Євгена на третьому поверсі стоїть роутер, до якого підключені сусіди зверху та знизу. Однокласник  Павло – сусід Романа, але Роман не сусід Юрка, який живе на два поверхи вище від Павла та є сусідом Євгена зверху. На яких поверхах жили хлопці та хто з них мав підключення до роутера Євгена?

(Відповідь: Павло та Роман живуть на другому поверсі, Євген – на третьому, а Юрко – на четвертому; підключення до роутера Євгена мають Павло та Юрко).

  1. На уроці інформатики вчитель дав практичне завдання: знайти в Інтернеті інформацію про створення першого персонального комп’ютера. За 5 хвилин інформацію знайшло 3 учні, через 2 хвилини – ще двоє учнів, а за 15 хвилин – решта учнів. Скільки часу здійснювали пошук інформації учні? (Відповідь: 15 хвилин)
  2. На уроці інформатики учням було поставлене завдання: знайти інформацію «У якому році була створена мережа Інтернет?», використовуючи ключові слова для пошуку. Шість учнів з класу справилися із завданням за 5 хвилин. Роман ввів такі слова для пошуку: «Історія створення Інтернету»; Орина ввела: «Виникнення мережі»; Костя - «Перше використання Інтернету»; Назар написав: «Рік створення Інтернету»;  Марія – «Історія мережі Інтернет».  Хто з учнів правильно підібрав слова для пошуку?  (Відповідь: Всі, окрім Кості)
docx
Додано
12 березня 2019
Переглядів
529
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку