Задачи з гумором "Механічна робота та потужність" 7 клас.

Про матеріал

Авторські задачи які допомагають в жартівливій формі перевірити засвоєні учнями знання з теми "Механічна робота та потужність" та зменшити психологічне навантаження на уроці.

Перегляд файлу

Сказка с подробностями«Класна робота»

Петрусь Прудкий поспішаючи на літак до Африки спустився на поручнях сходів.  Яку роботу виконала сила тяжіння, якщо довжина траси (поручня) в 2 рази більша за висоту 3 поверху. Прийміть, що кожен поверх, якщо будівельники нічого не вкрали, складає 3м, маса Петруся 60кг, а сила тяжіння направлена вздовж поручня.

Відповідь: Сподіваюсь Петрусь подбав про зменшення сили тертя, і йому не довелось повертатись щоб залатати штани. Якщо так, то сила тяжіння виконала роботу 10,8кДж і наш мандрівник зустрінеться з  зебрами.

Сказка с подробностями«Козел»

Самий крутий пацан на районі, або просто Козел, весь аж упрів тягнучи капусту з городу баби Палашки. Скільки голівок капусти не дорахувалась бабця, якщо козел виконав 3 «ходки» кожного разу виконуючи роботу 90кДж переносячи скарб у свій погріб викопаний за 100м від городу бабці та брав лише голівки масою 5кг.

Відповідь: Палашка  з повними від сліз очима жалілась сусідці Нюрі що якийсь козел поцупив 54голівки капусти.

http://you-books.com/bookstore/G/G-B-Oster/Skazka-s-podrobnostyami/i_120.jpg«Роботяга»

Кіт Вася взявши відро поліз за пташками. Піднявшись на висоту 4м за 2с вирішив відпочити 30с. Так нічого не піймавши продовжив підняття без відра та піднявся ще на 6м за 4с. Яка середня потужність  горе мисливця масою 4кг, якщо відро має масу 0,5кг. (g=10Н/кг)

Відповідь: Вася мабуть був не голодний адже надто повільно піднімався. Потужності в 155Вт не достатньо, отже потрібно не гріти пузо на сонечку а постійно тренуватися.

 

Вуйко Остап

Віз разом з вуйком Остапом має масу 1,5 т тягне вірна шкапа Фрося. Яку роботу повинна виконати кобила щоб довести Остапа до найліпшої газди Марічки, що проживає за 2км, коли сила тертя коліс його лімузину складає 0,001 сили тяжіння, що діє на віз з вуйком.

Відповідь: Вірна господарю Фрося виконає роботу в 30кДж тягнучи файного кавалера Івана лише якщо Марічка приготувала добре відерце вівса.

http://you-books.com/bookstore/G/G-B-Oster/Skazka-s-podrobnostyami/i_050.jpgЗадача

Тікаючи від нового поліцейского шахрай «Бітон» побіг туда, а «Стопка» - сюда. Перед копом «Паньком» намалювалась складна задача за ким бігти щоб випадково не перенапружитись.  Зупинився та став рахувати: відстань «туда» і «сюда» однакова – 9,6км, кожен пробіжить не більше 2годин, «Бітон» прикладає силу 1500Н, а «Стопка» - 1300Н.

Відповідь: Напруживши свій процесор Панько порахував що потужність Бітона 2кВт, а Стопки 1,8кВт. Поки рахував шахраї розбіглися. От тобі й на, а кажуть нова поліція.

docx
Додано
12 липня 2018
Переглядів
1833
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку