Задачі з гумором "Тиск твердих тіл на поверхню. Сила тиску" 7 клас

Про матеріал

Авторські задачи які в жартівливій формі дають можливість перевірити засвоєні учнями знання з теми "Тиск твердих на поверхню. Сила тиску" та зменшити психологічне навантаження на уроці.

Перегляд файлу

«Корова на льоду»

Картинки по запросу корова на льдуВсі ви чули вислів «як корова на льоду». А цікаво який тиск на лід чинить ця граційна пані лезом ковзана площею 2см2 маючи масу 240кг?

Відповідь: 12 МПа. Це хоч і значний тиск але зважаючи на її масу можна сказати що ця корова слідкує за фігурою.

 

 

https://cs9.pikabu.ru/post_img/big/2017/07/24/3/1500863903145539634.jpg«Не правильні бджоли»

Чи витримає ніс Пуха удари не правильних бджіл, якщо він витримує тиск 5ГПа, а кожна бджола жалить з силою 0,84Н маючи площу вістря  0,00012мм2.

Відповідь: Бджоли дійсно не правильні, адже жалять не жалом а носом. Але це ніяк не спасе Пуха, адже смугасті чинять тиск 7ГПа

 

«Кохання»

Картинки по запросу мальчик наступил на ногу девочкеМама від великого кохання до папи наступила каблуком йому на ногу. Тиск мами на каблук 200кПа, а його площа 2,5 см2. Як сильно мама любить папу та чи не потрібно їй схуднути?

Відповідь: Щоб так тиснути треба дійсно сильно любити. Хоч маса мами 50кг та біль в нозі папи волає що мамі потрібно схуднути.

 

 

 

«Чому я не сокіл, чому не літаю».

http://you-books.com/bookstore/G/G-B-Oster/Skazka-s-podrobnostyami/i_093.jpgЯк завжди наші вправні пожежники після пожежі влаштували повінь. Петрусь завжди мріяв стати пілотом. Який тиск води втримає 50 кілограмового Петруся що має площу 1,25м2?

Відповідь: Наш сокіл літатиме доти, поки тиск складатиме 400Па, а з повінню будуть боротись інші моторні хлопці з МНС.

docx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 25.Тиск твердих тіл на поверхню. Сила тиску
Додано
12 липня 2018
Переглядів
1989
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку