Задачі з математики для 5-6 класу, які сприяють усвідомленню цінності здорового способу життя

Про матеріал
На уроках математики діти вчаться не тільки рахувати і розв’язувати задачі, але і стежити за своїм здоров'ям. За допомогою таких задач учитель може, крім вивчення математики, залучити учнів до розвитку їх власної особистості, їх здоров'я, можливості інтенсивно підтримувати свою працездатність.
Перегляд файлу

Задачі з математики, які сприяють усвідомленню

цінності здорового способу життя

 

               На уроках математики діти вчаться не тільки рахувати і розв’язувати задачі, але і стежити за своїм здоров'ям. За допомогою таких задач учитель може, крім вивчення математики, залучити учнів до розвитку їх власної особистості, їх здоров'ю, можливості інтенсивно підтримувати свою

працездатність.

 

Картинки по запросу здоровий спосіб життя картинки для дітей

 

                                    Задачі для 5-6 класу:

 

1. В упаковці 200 таблеток полівітамінів. Вони містять 5 г вітаміну С. Скільки потрібно таблеток полівітамінів, щоб прийняти 80 г вітаміну С?

2. В упаковці 250 драже аскорбінової кислоти. 10 драже містить 1 г вітаміну С. Скільки грамів вітаміну С в упаковці?

3. Кожен день учні в школі випивають по 200 г молока на сніданок. Скільки грамів випиває наш клас, якщо в класі 19 учнів? Скільки це літрів?

4. Чергові спочатку рознесли 14 підносів з 30 склянками кефіру на кожному, потім ще 129 склянок соку. Скільки всього склянок рознесли чергові?

 

5. У липні учні заготовляють для шкільної їдальні 15 кг липи. Скільки склянок чаю можна буде заварити, якщо на один стакан йде 2 г квітів? На скільки днів вистачить липи, якщо в школі харчуються 470 осіб?

6. Сіль грає важливу роль в життєдіяльності організму. У тілі людини, що важить 70 кг, міститься 140 г солі. Скільки це становить відсотків? Скільки відсотків солі міститься у людини вагою 35 кг?

7. Для нормального харчування одній людині потрібно не менше 7 кг солі на рік? Скільки солі потрібно сім'ї з 5 осіб?

8. Туристи подолали за день 168 км. Причому 12 частину шляху вони рухалися на велосипедах, а решту пішки. Яку відстань проїхали туристи?

http://*****/_files/goods/246/1.jpg

9. Їжа школяра, що займається спортом, має містити достатню кількість білка, який необхідний для розвитку мускулатури. При інтенсивних тренуваннях кількість білка можна довести до 120 г на добу. Яка кількість білка потрібно школяреві на тиждень, на місяць?

10. Кава і чорний чай містять кофеїн. В одній чашці кави його близько 150 мг, в чаї - в 3 рази менше. Скільки мг кофеїну міститься в чаї?

11. Молодшому школяреві на добу потрібно споживати приблизно 2 літри рідини. Під час фізичних навантажень потреба організму в рідині підвищується в 2 рази. Скільки рідини повинен вживати на добу школяр, який займається спортом?

12. Добова потреба організму дитини в кальції становить 1100 мг. Скільки кальцію потрібно дитині на тиждень, на місяць?

13. Добова потреба організму дитини в фосфорі складає 1650 мг. Скільки фосфору потрібно дитині на тиждень, на місяць?

14. Для виготовлення 1 кг сиру потрібно 10 літрів молока. Скільки потрібно молока для виготовлення 560 кг сиру? 810кг?

15. Хлопчик ліг спати о 10 годині вечора і прокинувся о 8 годині ранку. Скільки годин спав хлопчик? Чи веде хлопчик здоровий спосіб життя? (Так, діти повинні спати 10 годин, а дорослі - 6 годин)

Картинки по запросу картинка хлопчик спить

16. Вечірній прийом їжі повинен відбутися не пізніше 2 годин 30 хвилин до сну. О котрій годині потрібно повечеряти школяреві, якщо він, дотримуючись режиму дня, повинен вранці встати о 7 годині в школу і при цьому нічний сон повинен тривати 10 годин?

17. Часник - дуже корисна рослина. Вчені говорять, що якщо пожувати часточку часнику 3 хвилини, то в роті не залишиться мікробів. Скільки відсотків становить цей час від години?

18. В одній морквині, вагою 100 г, міститься 3 мг вітаміну С. Скільки міліграмів вітаміну С міститься в 1 тонні моркви?

19. У моркви близько 5 мг вітаміну А і 3 мг вітаміну С. На скільки більше міліграмів вітаміну А, ніж вітаміну С в 3000 морквин?

20. Визначення кількості води, що міститься в тілі. Тіло людини приблизно на 64% складається з води. Згадайте або виміряйте свою вагу і визначте масу води, що міститься в вашому тілі.

21. Визначення кількості крові в організмі. Маса крові становить приблизно 7,5% від його загальної маси. Згадайте або виміряйте свою вагу і визначте масу крові, що циркулює в вашому організмі.

22. Визначення зросту людини. Гомілкова кістка людини становить приблизно 22% зросту. Зробіть відповідні вимірювання і перевірте, чи правильно визначили свій зріст.

23. Визначення зросту людини. Ліктьова кістка людини становить приблизно 16% його зросту. Зробіть відповідні вимірювання і перевірте, чи правильно визначили свій зріст.

Картинки по запросу рост человека картинки

docx
Додано
28 травня 2019
Переглядів
1463
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку