Захід до тижня інформатики "Віртуальна екскурсія Цікавинки комп'ютерного світу"

Про матеріал
Матеріали до тижня інформатики. Захід "Віртуальна екскурсія Цікавинки комп'ютерного світу" Захід до тижня інформатики "Віртуальна екскурсія Цікавинки комп'ютерного світу"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Віртуальна екскурсія «Цікавинки комп’ютерного світу»

Номер слайду 2

Здатність людини засвоювати інформацію складає в середньому 25 Біт/с, або біля одного слова в секунду. Швидкість роботи сучасних SM сягає сотень мільйонів біт у секунду.

Номер слайду 3

Одна з перших електронних обчислювальних машин – ЕНІАК – була створена в 1946 році. Вона займала в довжину більше 30 м, важила 30 тонн. ЇЇ обслуговувала ціла інженерно-технічна команда. У кінці ХХ ст. створюються комп’ютери, які можна розмістити на долоні і які дуже прості в експлуатації.

Номер слайду 4

Комп’ютери почали активно заповнювати наше життя після другої світової війни. До 1960 року в усьому світі використовувалися не більше 7 тисяч комп’ютерів. У 1993 р. настав історичний перелом, коли вперше обсяг виробництва персональних комп’ютерів перевищив обсяг виробництва легкових автомобілів і досяг 35,4 млн одиниць.

Номер слайду 5

Нині найрозумніший комп’ютер в світі називається “Стимулятор Землі”, його створили японські спеціалісти з м. Йокогама. Він складається з 640 суперкомп’ютерів і займає площу 4-х тенісних кортів. Лідер у списку 500 найшвидших комп’ютерів нашої планети виконує 35 млрд операцій в секунду. З його допомогою моделюють процеси, які відбуваються на Землі, зокрема передбачають природні катастрофи.

Номер слайду 6

Сучасний комп’ютер пише музику і вірші, малює, грає у шахи, розмовляє. Він практично вміє робити все, що і людина. Сьогодні світ переживає процес бурхливої інформатизації і стрімко зростає кількість інформації. Фантастично розвивається Мережа Інтернету, що робить інформацію доступною практично кожному. Та чи є вона безпечною?..

Номер слайду 7

Число користувачів Інтернету в Україні Число користувачів Інтернету в Україні щомісяця збільшується на 200 тис. і становить близько 1,5 млн чоловік

Номер слайду 8

ІІнтернет – це оперативність: можливість оновлення інформації в режимі online, технології puch-каналів тощо. Інформація тут оновлюється кожні 5 – 15 хвилин, що неможливо ні в яких інших засобах масової інформації

Номер слайду 9

Комп’ютерний, віртуальний світ є тим самим лабіринтом, де на молодого, недосвідченого користувача чатує небезпека, справжній жахливий “Мінотавр”. Головна проблема сьогодні – це проблема вибору. Як відрізнити потрібну інформацію від непотрібної, глибоку від поверхневої, корисну від беззмістовної та шкідливої?

Номер слайду 10

“Кібернетика подібна тому, що в часи середньовіччя вважали “чорною магією”, - вона може дати все, що забажаєте, але вона не може підказати, що необхідно просити”Норберт Вінер

Номер слайду 11

Номер слайду 12

У сучасного персонального комп’ютера в десять разів більше потужності, ніж свого часу було потрібно, щоб запустити і посадити людину на Місяць.

Номер слайду 13

Обсягу CD-диска вистачає на 72 хвилини звучання музики. Саме таку тривалість має дев’ята симфонія Бетховена, на яку орієнтувалися творці нового продукту.

Номер слайду 14

Китайським геймерам заборонено грати в ігри, які пропагують вбивства, – наприклад, в «GTA» або «Postal». 

Номер слайду 15

Якщо ви часто й подовгу сидите за комп’ютером, то моргаєте не менше семи разів на хвилину. Так наші очі намагаються попереджати синдром «офісного зору».

Номер слайду 16

На офіційну електронну пошту Білла Гейтса щодня приходять мільйони листів. Чи треба говорити, що переважна більшість з них залишається без відповіді?

Номер слайду 17

Про те, чи зможе комп’ютер наздогнати і перегнати нас за здібностями, ведеться чимало суперечок. Але «людиною року» його вже визнавали: у 1982 році це зробили працівники журналу “Time”.

Номер слайду 18

Люди, що бояться комп’ютерів і всього, що з ними пов’язано, називаються кіберофобами.

Номер слайду 19

2/3 американців просиджують в Інтернеті щонайменше три години на день. Гадаємо, наші співвітчизники не набагато менше …

Номер слайду 20

Якщо прийняти всі email-повідомлення, передані в світі, за 100%, то 94% з них припадає на спам.

Номер слайду 21

Перший електронний лист відправив у 1971 році Рей Томлінсон – автор програми для обміну повідомленнями між комп’ютерами. Він же запропонував використовувати значок @ для розділення імені користувача і комп’ютера.

Номер слайду 22

Творці пошуковика Google хотіли назвати своє дітище Googol (10 у сотому ступені – саме стільки сторінок вони збиралися проіндексувати), але домен з такою назвою був вже зайнятий.

Номер слайду 23

Перший матричний принтер був розроблений в 1964 році. Він використовувався в годиниках марки «Сейко» для постійної роздруківки точного часу.

Номер слайду 24

Інтернет і комп’ютерні ігри вважаються самою нищівною загрозою працездатності співробітників.

Номер слайду 25

 Знамениту комбінацію – програму «на три пальці» – Ctrl-Alt-Del – створив і впровадив один із розробників IBM PC Девід Бредлі.

Номер слайду 26

Комп’ютерник – таки не жіноча професія. У найбільшій світовій IT-корпорації – Microsoft – працюють 75% чоловіків і лише 25% жінок. 

Номер слайду 27

Корейці випустили найменший і найлегший ноутбук в світі

Номер слайду 28

pptx
Додано
2 вересня
Переглядів
82
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку