Замки, фортеці, палаци та їх роль в історії

Про матеріал
Презентація до уроку "Замки, фортеці, палаци та їх роль в історії" (за програмою "Досліджуємо історію і суспільство" (інтегрований курс). 5-6 класи НУШ. Пометун О. І.) створена для візуалізації навчального матеріалу під час традиційного і дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Русаловська Алла Іванівна, вчитель історії Червонокутський ліцей Буцької селищної ради Черкаської областіЗамки, фортеці, палаци та їх роль в історії

Номер слайду 2

* Нові знання* Нові вміння* Нові перемоги. Щиро вітаю дослідників, що крокують історичними стежками! Виберіть маршрут нашого уроку.

Номер слайду 3

Розгадайте ребуси і дізнаєтеся тему

Номер слайду 4

Ви коли-небудь відвідували замки чи фортеці?Які саме та де? Чим вони відрізняються від звичних нам будівель?Вправа «ПРЕС»

Номер слайду 5

Хотинська фортеця (Чернівецька обл.)

Номер слайду 6

Генуезька фортеця (Судак, Крим)

Номер слайду 7

Золочівський замок (Львівська обл.)

Номер слайду 8

Білгород-Дністровська фортеця (Одеська обл.)

Номер слайду 9

Кам'янець-Подільська фортеця (Хмельницька обл.)

Номер слайду 10

Замок Паланок (Мукачево, Закарпатська обл.)

Номер слайду 11

ПОМІРКУЙТЕ Як ви думаєте, для чого будували замки та фортеці? Що спільного в цих спорудах і чим вони відрізняються? Скористайтеся діаграмою Вена, де різні площини — це те, що відрізняє замки і фортеці, а спільна площина посередині — це їхні спільні риси.

Номер слайду 12

Групова робота. Розглянь світлини та опиши, який вигляд має палац. Про що говорить велич споруди?Версальський палац. Франція. Букінгемський палац в Лондоні. Вілянівський палац. Польща.

Номер слайду 13

Палац Шенборнів (Чинадієве, Закарпатська обл.)

Номер слайду 14

Палац Кирила Розумовського (Чернігівська обл.)

Номер слайду 15

Досліди Яке враження створював Бахчисарайський палац у ХVII ст.?

Номер слайду 16

Досліди Розгляньте світлини Маріїнського палацу. Що із зовнішнього вигляду та внутрішнього оздоблення будівлі свідчить про те, що це — палац?

Номер слайду 17

Зайдіть за посиланням чи відскануйте QR-кодhttps://learningapps.org/watch?v=pf93fw4av24 Виконайте завдання

Номер слайду 18

ВРАЖЕННЯ ВІД УРОКУ Пропоную обмінятися враженнямивід нашого уроку з історії. На цій хмаринці мої враження, а які були у вас? Подаруйте їх також у вигляді хмаринки

Номер слайду 19

Використана література Інтернет –ресурси (зображення)Підручник «Досліджуємо історію і суспільство» інтегрований курс НУШ 5 класу (автори: Пометун О. І., Малієнко Ю. Б., Ремех Т. О.) 2022 рік. Генератор ребусів. http://rebus1.com/ua/4. Хмаринка слів. https://wordart.com/5. Фото, картинки взято з сайту «Вікіпедія»: https://uk.m.wikipedia.org/wiki6. https://classic.toonytool.com/7. https://7chudes.in.ua/nominaciyi/henuezka-fortetsya/

pptx
Додано
1 травня
Переглядів
123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку