Заняття-прогулянка "Листопад"

Про матеріал
Показати дітям різноманіття фарб золотої осені. Розкрити зміст поняття "Листопад". Рухлива гра "Листопад".
Перегляд файлу

                        Заняття – прогулянка

 Тема: «Листопад»

 Мета: показати дітям різноманіття фарб золотої осені; розкрити зміст поняття «листопад».

Хід прогулянки.

Теплого ясного осіннього дня вихователь, вивівши дітей на прогулянку, звертається до них: «Подивіться, діти, прийшла осінь. Всю землю покрило листя, на клумбах багато квітів. Жовті дерева, жовті листя – все жовте. Тому осінь називають жовтою, золотою. Давайте разом тихо побродимо по листю (листя шарудить під ногами). Чуєте, як воно шарудить? Бачите, то один листок летить до землі, то інший кружляє-кружляє й повільно лягає на землю. Це – листопад.

Листопад, листопад,

Листя падає вряд...

Листя легеньке, тому воно летить на землю повільно. Летить і кружляє в повітрі».

Педагог кладе сухий листок на столик, пропонує будь-якій дитині: «Подми!» Листок летить зі стола, усі згодні: легкий листок. Усі бажаючі самостійно відбирають листок, що сподобався, і дмуть.

Вихователь просить кожну дитину відібрати один найкрасивіший, що сподобався листок. З кожною дитиною уточнюється забарвлення листка. Вихователь демонструє його всім, захоплюється: «Яка добра осінь, постаралася, вийшов такий гарний листок! А ти його відшукав, молодець!». Потім починає збирати листя: «Один листок, ще листок і ще...Вийшло багато листя – цілий букет! Подивіться, який у нас букет – пишний, ошатний! Хто повторить, який у нас букет?». Вихователь уточнює: «Осінь потрудтлася, розфарбувала все в жовтий колір. Золота осінь». Звертається до дітей: «Кому ми подаруємо ций букет?». Усі разом вирішують, що подарувати його треба нянечці – вона не пішла на прогулянку.

 Вихователь пропонує: «Подивіться навколо й скажіть, якого кольору осінь?» (жовта, золота).

«ЯК ви думаєте, що буде снитися осінньому гарному листю?» - звертається до дітей вихователь, пропонуючи кожному задуматися, висловитися; приходить на допомогу. «Напевно, листю буде снитися, як воно повільно летіло на землю, як легко кружляло, а сонечко посміхалося, і діточки тішилися ним».

Потім педагог пропонує дітям згребти в оберемок листя, підкинути й голосно продекламувати:

Листопад, листопад,

Листя падає вряд...

Проводится рухлива гра «Листопад». Прогулянка триває.

 

docx
Додано
31 жовтня 2022
Переглядів
798
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку