Застосування арт-терапії в освітньому процесі сучасної початкової школи

Про матеріал
Застосування арт-терапії в освітньому процесі сучасної початкової школи. Арттерапія — це вид психотерапії та психологічної корекції, заснований на мистецтві та творчості. Вперше цей термін був використаний британським педагогом і митцем Андріаном Гіллом у 1938 р. при описі своєї роботи та незабаром отримав широке розповсюдження. У вузькому сенсі слова під арттерапією зазвичай йдеться про терапію образотворчим мистецтвом з метою аналізу та позитивного впливу на психоемоційний стан людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Застосування арт-терапії в освітньому процесі сучасної початкової школи. Підготувала. Вчитель початкових класів. Ковтунович Тетяна. Олександрівна

Номер слайду 2

Арт-терапія— це вид психотерапії та психологічної корекції, заснований на мистецтві та творчості.

Номер слайду 3

У вузькому сенсі слова під арт-терапією зазвичай мається на увазі терапія образотворчим мистецтвом з метою впливу на психоемоційний стан людини.

Номер слайду 4

Поступово, протягом ХХ століття, арт-терапія стає невід’ємною частиною соціальних заходів профілактичного й реабілітаційного характеру, медичної, психотерапевтичної та педагогічної практики.

Номер слайду 5

В сучасній практиці Нової української школи арт-терапію застосовують на етапі рефлексії, ранкових колах, у роботі з дітьми з ООП.

Номер слайду 6

Арт-терапія надає можливість особистості виразити себе «іншими голосами»: рухами, кольором, формою, пластикою, глиною, ландшафтом.

Номер слайду 7

У різних країнах існують різні моделі арт-терапії. Дуже важливо відзначити, що дана методика не має протипоказань і обмежень. Вона застосовується майже всіма напрямками психотерапії. Знайшла вона також досить широке застосування в педагогіці, соціальній роботі і навіть бізнесі. Арт-терапія будь-якій людині дає можливість виразити свій внутрішній світ через творчість.

Номер слайду 8

До основних форм арт-терапії належать:

Номер слайду 9

Класична арт-терапія. Якщо говорити про класичну арт-терапію, то вона включає в себе тільки візуальні види творчості, такі, як:

Номер слайду 10

Сучасна арт-терапія. Сучасна арт-терапія характерезується такими нетрадиційними методиками:

Номер слайду 11

Сучасна арт-терапія. Сучасна арт-терапія характерезується такими нетрадиційними методиками:

Номер слайду 12

Практичне використання арт-терапії у початковій школі

Номер слайду 13

ЦІЛІ АРТ-ТЕРАПІЇ:

Номер слайду 14

Завдання:- Виховні- Корекційні- Психотерапевтичні- Діагностичні- Розвиваючі

Номер слайду 15

АРТ-ТЕРАПІЯ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ:

Номер слайду 16

Переваги арт-терапії полягають в можливості надання м'якого впливу на психіку. Дитина займається цікавою справою, знаходить хобі і поступово розвивається в ньому.

pptx
Додано
16 жовтня 2023
Переглядів
572
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку