Застосування геоінформаційних технологій для забезпечення технології «точного землеробства» в сільському господарстві.

Про матеріал
Обґрунтування необхідність використання ГІС в сільському господарстві. Сучасне землеробство потребує високоточних датчиків, спроможних вимірювати показники врожайності на кожній ділянці поля. Моніторинг сільськогосподарських угідь. Моніторинг робочих ділянок полів. Агрохімічний моніторинг полів
Перегляд файлу

Застосування геоінформаційних технологій для забезпечення технології «точного землеробства» в сільському господарстві.

1. Геоінформаційна система:

  • це комп’ютерна система, що забезпечує можливість використання, збереження, редагування, аналізу та відображення географічних даних.
  • сучасна комп’ютерна технологія, що дозволяє поєднати модельне зображення території з інформацією табличного типу.
  • сукупність обладнання та програмного забезпечення, за допомогою якого здійснюється облік кількості зібраної культури на кожній визначеній ділянці поля.

 

2. Використання геоінформаційної системи в сільському господарстві?

  1.      єдина картографічна основа у якості детальних цифрових ортофотопланів місцевості та реєстром географічних назв.
  2.       система сільськогосподарських угідь із малоаспектною атрибутивною (семантичною) інформацією.
  3.       інформаційно -обчислювальна система, призначена для фіксації, збереження, модифікації, керування, аналізу і відображення усіх форм географічної інформації.

 

3. За територіальним поділом ГІС поділяється на:

  1.      глобальні, субконтинентальні, національні, регіональні
  2.      державні, локальні, глобальні
  3.      модифікаційні, фіксації, моніторингові, управлінські.

4. Які етапи включає створення ГІС?

  1.      передпроектних досліджень у тому числі вивчення вимог користувача і функціональних можливостей програмних засобів ГІС.
  2.      системне проектування ГІС, включаючи стадію пілот-проект, розробку ГІС.
  3.      тестування на невеликому територіальному фрагменті, або текстовій ділянці
  4.      впровадження, експлуатація та використання.
  5.      всі перелічені вище

5. З чого починається впровадження ГІС- технологій?

  1.       з тестування на невеликому територіальному фрагменті.
  2.       з перепису наявних виробничих ресурсів, із створення бази даних.
  3.       з вивчення проблеми навколишнього середовища.
  4.       з інвентаризації ресурсів.

6. Які є методи оцінювання врожайності:

  1.      механічний
  2.      фізіологічний
  3.      за допомогою систем GPS
  4.      комплексний
  5.      дидактичний

7. Диференційоване внесення добрив -що це?

  1.      це  різнокольорова карта, на якій кожен колір відповідає певному діапазону врожайності.
  2.      це під час жнив за допомогою спеціальних пристроїв фіксують кількість зібраного врожаю на визначеній ділянці
  3.      це система, що забезпечує зміну добрив залежно від складу ґрунту, потреб кожної зони поля та планової врожайності
  4.      всі варіанти.

8. На скільки етапів поділяється диференційоване внесення добрив:

  1.      2;
  2.      3;
  3.      4;
  4.      5.

9. Моніторинг сільськогосподарський угідь - це?

  1.     обстеження території виконується з використанням супутникової системи глобального позиціювання.
  2.     електронна карта полів, яка дає можливість вести строгий облік і контроль всіх сільськогосподарських операцій.
  3.     функціональні можливості підсистем.

 

10. Способи нанесення границь робочих ділянок полів:

  1.      векторизація границь полів по знімку високої просторової роздільної здатності;
  2.      об’їзд границь полів з використанням GPS устаткування й спеціального програмного забезпечення;
  3.      комбінований спосіб.

 

11. Моніторинг робочих ділянок полів:

  1.      обстеження територій виконується з використанням супутникової системи глобального позиціювання.
  2.      електронна карта полів, яка дає можливість вести строгий облік і контроль всіх сільськогосподарських операцій.
  3.      функціональні можливості підсистем.

 

12. Дані агрохімічного аналізу ґрунтів по кожній робочій ділянці поля можуть бути отримані такими способами:

  1.      у результаті механічних обстежень, виконаних спеціалізованою організацією;
  2.      у результаті хімічних обстежень, виконаних спеціалізованою організацією;
  3.      у результаті агрохімічних обстежень, виконаних спеціалізованою організацією;
  4.      у результаті власних вишукувань із застосуванням пробовідбірників і лабораторій по аналізу проб.

 

docx
Додано
26 жовтня 2023
Переглядів
242
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку