Завдання підвищеної складності (математика, 5 клас)

Про матеріал
Завдання підвищеної складності (математика, 5 клас) можна використати в якості індивідуальних завдань для здібних учнів, при підготовці до шкільної олімпіади з математики, а також під час дистанційного навчання.
Перегляд файлу

Творчі завдання і завдання підвищеної складності з математики (5 клас)

1. Ставок має форму квадрату. Біля його вершин ростуть дуби так, як показано на схематичному малюнку. Як збільшити площу ставка, зберігши його форму? При цьому дуби повинні залишитись на тих самих місцях, і не повинні опинитися у воді. Після того, як ти знайдеш правильний розв’язок і зробиш новий схематичний малюнок, з’ясуй: у скільки разів при цьому збільшиться площа ставка?

125.jpg

2. C:\Users\Andrey\Desktop\126.jpg

3. Довжина акваріуму дорівнює 0,5 м, а ширина – на 0,25 м менша від довжини. Висота акваріуму становить 0,8 довжини.

1) Знайди об’єм акваріуму.

2)Знайди в Інтернеті інформацію, скільки важить 1 дистильованої води  та з’ясуй, скільки буде важити акваріум з водою, якщо вага порожнього акваріума дорівнює 570 г.

 

 

 

 

4. Обчисли кількість грошей, витрачених на бензин при поїздці на автомобілі від твого дому до зоопарку в м. Миколаєві туди і назад, якщо відомо, що 1л бензину А-95 коштує 29,06 грн. Відповідь округли до гривень.

Зауваження: при розв’язанні задачі відстань від свого дому до зоопарку розрахуй самостійно, використовуючи Google-карти в Інтернеті, або іншу інформацію. Дізнайся у батьків, скільки в середньому літрів бензину іде на 100 км поїздки на вашому автомобілі – це також знадобиться для розв’язання задачі.

 

5. Розгадай ребус. Що хотів показати автор цього ребусу?

 

124.png

 

6. Розв’яжи задачу за малюнком, враховуючи що частину куль на ньому ти не бачиш.

IMG_20210122_110514.jpg

docx
Додано
13 жовтня 2021
Переглядів
3638
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку