завдання шкільної олімпіади

Про матеріал
Завдання для шкільного туру олімпіади з математики для учнів 5 класів. Розробка містить 12 завдань різного виду та різного рівня складності, логічні задачі.
Перегляд файлу

 

Завдання І туру Всеукраїнської учнівської олімпіади 

з математики для 5 класів .

 

Розробила : Вчитель Задорожня Л.В.

 

 

1.(2) Нюша , Бараш, Копатич та Лосяш грали з мячами синім, зеленим, жовтим та червоним. Яким із мячів грав кожен із них, якщо мяч Бараша не синій, у Нюши не синій і не червоний, а у Копатича жовтий  мяч?

 

2.(2) Задумане число додали до числа, більшого за нього на  одиницю. Потім від суми відняли число, на одиницю менше , ніж  задумане. В результаті отримали 23. Яке число задумали?

 

3. (2)У коло стали 4 дівчинки: Ганна, Валя, Олена та Саша. Дівчинка в зеленій сукні, не Ганна і не Валя, стоїть між дівчинкою  в блакитному і Сашею. Дівчинка у білій сукні стоїть між дівчинкою в рожевому та Валею. Якого кольору сукня у кожної дівчинки?

 

4. (3)У корзині лежать яблука, груші та персики – всього 37 плодів. Яблук у корзині в два рази більше, ніж персиків, та на 3 штуки більше, ніж груш. Скільки в корзині яблук, груш, персиків?

 

5.(2) У легковому автомобілі вміщується 5 чоловік. Яку найменшу кількість автомобілів потрібно взяти, щоб перевезти 37 людей?

 

6.(2) Близько сьомої години вечора Петрик поглянув на годинник: хвилинна стрілка була рівно на 3 хвилинних поділки попереду годинної. Який час показував годинник?

 

7.(2) Не змінюючи порядку цифр, розставте між цифрами числа 524127 знаки арифметичних дій і дужки так, щоб в результаті вийшло 100.

 

8. (2)У лютому деякого року 2419200 секунд. Чи високосним був цей рік?

 

9.(3) Незнайко бреше по понеділках, вівторках і п’ятницях, а в інші дні тижня говорить правду. В які дні Незнайко може сказати : «Я брехав позавчора і буду брехати післязавтра»?

 

10.(3) Сашко зібрав у коробку павуків і жуків, всього 8 штук. Якщо перерахувати всі ноги в коробці, то вийде 54. У жуків по 6 ніг, у павуків по 8. Скільки у Сашка павуків і скільки жуків?

 

11. (3)Тані і Дімі разом 14 років, Дімі і Олі разом 20 років, Тані і Олі разом 16 років. Скільки років Тані, Дімі і Олі разом? Скільки років кожному з них?

 

12. (2)Сума двох чисел 462. Одне з них закінчується нулем. Якщо цей нуль закреслити, то отримаємо друге число. Знайдіть ці числа.

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Самікова Ірина Олександрівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
23 жовтня 2020
Переглядів
679
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку