Завдання турніру “SMART-IT” номінація «MIDDLE»

Про матеріал

Авторська розробка завдань до проведення труніру з інформаційних технологій “SMART-IT” номінація «MIDDLE». Вікова категорія учнів від 13 до 18 років. Матеріал завдань може бути використаний для контролю знань учнів на уроках інформатики.

Перегляд файлу

Завдання  турніру “SMART-IT” номінація  «MIDDLE»

 

ШАНОВНІ КОНКУРСАНТИ!

 

Всі результати виконаних завдань збережіть, будь ласка, на робочому диску D в папку «прізвище ім'я» (П.І. учасника турніру) у відповідні папки Excel, Access, Power Point. Для цього скопіюйте їх з папки із завданням «MIDDLE» у створену власну папку, тому що деякі з них містять підготовлений матеріал.

 

MS Excel (максимум 40 балів)

 

Електронна таблиця «Корпоративний зелений туризм для співробітників»

Менеджер по роботі з персоналом ІТ-компанії «IT-Master» замислився над проведенням спільного дозвілля для персоналу компанії з метою поліпшення мікроклімату в колективі і придбання досвіду роботи в команді в нестандартних ситуаціях. ІТ-компанія «IT-Master» позиціонує себе як дружній до екології колектив, тому відпочинок співробітників повинен бути в екологічному стилі.

Менеджер подзвонив в кращі туристичні фірми міста і дізнався про тури, які пов'язані із зеленим туризмом. Всі пропозиції туристичних фірм зібрані в папці Excel / Прайс.xlsх.

Завдання:

1. Розрахуйте сумарну вартість кожного з турів, з огляду на наступне:

- туристична фірма надає знижку в 5% якщо загальна вартість перевищує 25000 гривень, 7% якщо загальна вартість туру перевищує 50000 гривень та 9% якщо загальна вартість туру перевищує 75000 гривень (обов'язково використовуйте логічну функцію «ЕСЛИ»);

- загальна кількість співробітників фірми - 33 людини;

- на о. Хортиця поїдуть всі співробітники, рибалити на Шацькі озера не поїдуть 6 осіб (є веганами), в похід по Карпатам не підуть 4 людини (страждають гірською хворобою), вчитися ліпити глиняні горщики не поїдуть 7 осіб (бояться показати себе невмілими перед колегами);

- в останній день перебування плата за оренду будиночка не стягується.

 (10 балів)

2. Прорахуйте вартість кожного з турів на 1 людину. (2 бали)

3. Визначте мінімальну і максимальну вартість туру загалом і в перерахунку на 1 людину (використовуйте статистичні функції МАКС і МИН). (2 бали)

4. За допомогою умовного форматування відзначте послуги вартістю більше 5000 грн. жовтим кольором, понад 10000 грн. - синім. (2 бали)

5. Побудуйте на окремому аркуші порівняльні діаграми за вартістю турів з урахуванням знижок, додавши в діаграми зображення в якості фону, з папки «Картинки».  (4 бали)

6. У зведеній таблиці виділіть червоним кольором тури тривалістю до 3 днів (цього занадто мало для успішного відпрацювання навичок командної взаємодії) і понад 8 днів (компанія не може дозволити на такий тривалий термін припинити роботу). Решту турів виділіть зеленим кольором. (4 бали)

7. Створіть власний стиль осередків. (2 бали)

8. Відформатуйте таблиці у власному стилі. (2 бали)

9. На окремому аркуші «Послуги» створіть список, який розкривається з найменуванням послуг та відповідною ціною. У списку не повинно бути послуг, які повторюються (записи унікальні). (4 бали)

10. За допомогою функції MS Excel зробити так, щоб при виборі певної послуги в графі «Ціна» відображалася відповідна цифра. (8 балів)

 

 

MS Access (максимум 30 балів)

 

База даних «Зелені садиби України»

Сьогодні поїздка до агросадиби, щоб відпочити і отримати незабутні враження, - найпопулярніший напрям туризму серед ІТ-шників.

Найактивніше український зелений туризм розвивається в західних регіонах - там і ліси, і гори, і озера, та й до Європи недалеко, а звідти йде фінансова підтримка таких проектів.

У Європі напрямок зеленого туризму швидко розвивається, широко рекламується, видаються каталоги, брошури.

Українські програмісти віддають перевагу активному екологічному відпочинку, тому вибір найчастіше падає на зелений туризм, який так стрімко розвивається в Україні.

 

Завдання:

1. Створити базу даних «Зелені садиби України», яка містить 1 таблицю і такі поля:

- регіон;

- населений пункт;

- назва садиби;

- короткий опис;

- розваги;

- ціна;

- контакти;

- фотографія. (4 бали)

2. Заповнити поля таблиці. Дані для заповнення таблиці взяти з папки MS Access. (6 балів)

3. Для наочного подання інформації створити форму, яка містить всі зазначені поля, і кнопки управління (дизайн форми може бути довільним). У формі повинні відображуватись фотографії садиб. (4 бали)

4. Створити запити на вибірку:

- назви садиб, які знаходяться в Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях і вивести дані в звіт.

- назви садиб, які надають можливість зняти окремий будиночок і вивести дані в звіт.

- назви садиб, власники яких користуються телефонним зв'язком мобільного оператора Vodafone (телефонні коди 050, 066 і 099) і вивести дані в звіт. (12 балів, по 4 бали за кожен із запитів зі звітом)

5. Додаткове оформлення у звітах та формі: фон - малюнок, колір тексту, вирівнювання. (4 бали)

 

MS power poit    (максимум 20 балів )

 

Створити презентацію у  Power Point (10-15 слайдів)  про українськи смарт-технології. (Тексти для слайдів розташовані у папці «Power Point» «Текст». Фотографії  у папці «Фото»).  

  1.     Перший слайд — титульний, в якому вказати назву презентації. Обрати дизайн слайдів. Фон хоча б одного слайда задати у вигляді картинки з папки «Фото» (5 балів).
  2.     Другий слайд повинен містити Зміст з гіперпосиланнями на певний слайд у документі. Кожен слайд повинен містити гіперпосилання на повернення до змісту. (10 балів) 
  3.     Додати анімацію на зміну слайдів та анімаційні ефекти на об`єкти слайдів. (5 балів)

 

Творчий підхід та нестандартність мислення допоможуть вам в успішній реалізації завдань до турніру!!!

 

 

Мала Академія Управління Бізнесом  2018   www.maubzp.com

 

docx
Додано
27 серпня 2018
Переглядів
559
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку