Картки з професії «Офіціант» 3-го розряду

Про матеріал

Картки-завдання призначені для перевірки знань з підготовки здобувачів освіти за професією «Офіціант» 3-го розряду. В них подані завдання, які дають можливість розвивати логічне та критичне мислення учнів.

Застосування збірника є доцільним під час уроків теоретичного та практичного навчання для здобувачів освіти професійно-технічних навчальних закладів з професії «Офіціант».

Перегляд файлу

 

 

 

Збірник

карток-завдань з професії:

«Офіціант» 3-го розряду

 

 

 

Картинки по запросу "робота офіціанта з підносом фото"

 


Державний професійний навчальний заклад

«Царичанський аграрний професійний ліцей»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Збірник карток-завдань

              з професії

«Офіціант» 3-го розряду

 

 

 

 

 

 

 

Розробила:

майстер виробничого навчання 14 тарифний розряд

                                                                            Тетяна Чередніченко

 

 

 

 


Схвалено на засіданні методичної ради ДПТНЗ «Царичанський аграрний професійний ліцей».

Протокол №3 від 19 грудня 2024 р.

 

Розробила: Тетяна Чередніченко майстер виробничого навчання, ДПТНЗ «Царичанський аграрний професійний ліцей».

 

 

 

 

 

 

Рецензент: О. Г. Назаренко заступник директора з навчально- виробничої роботи.

 

 

 

 

 

 

Картки-завдання призначені для перевірки  знань з підготовки здобувачів освіти за професією «Офіціант» 3-го розряду. В них подані  завдання, які дають можливість розвивати логічне та критичне мислення учнів.

Застосування збірника є доцільним під час уроків теоретичного та практичного навчання для здобувачів освіти професійно-технічних навчальних закладів з професії «Офіціант».

 

 

 

 

 

 

 

 

Вступ..............................................4

Тема №1. Вступ. Охорона праці та пожежна безпека в навчальних  майстернях.                                                                                                     Картка-завдання №1              5

Картка-завдання №2...................................6

Картка-завдання №3...................................7

                    Тема №2. Меню і прейскуранти.

Картка-завдання №1.....................................8

Картка-завдання №2....................................9

Картка-завдання №3……………………………………………………….10

Тема №3. Вивчення столового посуду, приборів та білизна.

Картка-завдання №1..................................11

Картка-завдання №2..................................12

Картка-завдання №3..................................13

Тема №4. Підготовка торгового залу до обслуговування.

Картка-завдання №1..................................14

Картка-завдання №2..................................15

Картка-завдання №3..................................16

Тема №5. Обслуговування відвідувачів у торговому залі.

Картка-завдання №1..................................17

Картка-завдання №2..................................18

Картка-завдання №3..................................19

Тема №6. Прийом замовлення. Розрахунок відвідувачів.

Картка-завдання №1..................................20

Картка-завдання №2..................................21

Картка-завдання №3..................................22

Список використаних джерел............................23

 

 

 

 

 

 

 

 

Історія

Давно-давно, коли люди ще тільки почали відкривати перші таверні і заїжджі двори, не існувало такого поняття, як офіціант. Люди заходили в таверну, самі брали собі їжу зі столу і їли, де знаходилося місце. Це був час, коли порядок і зручність не мали значення.

Одного разу, в одному маленькому містечку, жила дівчина на ім'я Марія, яка працювала в таверні. І одного разу коли таверна була переповнена Марія вирішила взяти ініціативу в свої руки. Вона підійшла до гостей і ввічливо запитала: — Чи можу я вам допомогти? Я принесу вам їжу, яку ви замовите, і знайду затишне місце.

Гості були здивовані, але погодилися. Марія з усмішкою принесла їм страви, які були приготовані на кухні, і допомогла їм знайти найкращі місця біля вікна. Коли гості скуштували їх і відпочили, вони залишилися надзвичайно задоволеними. Дехто з них навіть подякував Марії кількома монетами.

Згодом Марія зрозуміла, що може навчати інших допомагати так, як вона робила. Вона організувала невеликий колектив, де кожен мав свою роль: хтось зустрічав гостей, хтось приносив їжу, а хтось прибирав столи. Так таверна її батька стала найвідомішою в околиці, і люди їхали здалеку, щоб відчути на собі.

Чутки про нову систему обслуговування дійшли і до великих міст, зокрема до Парижа. Професія, яку Марія започаткувала у своєму маленькому містечку, швидко поширилася на весь світ і її назвали "офіціант"officiant , слово "офіціант" походить "чиновник", з часом це поняття трансформувалося і почало застосовуватися до працівників у ресторанах, які є функцією обслуговування гостей, забезпечуючи комфорт і порядок під час їжі.

А сама Марія стала справжньою легендою свого містечка. Люди казали, що вона принесла в їхнє життя не лише гарну їжу, а й справжню теплоту та турботу. І відтоді кожен офіціант, виконуючи свою роботу, згадує історію Марії.

 

 

 

Тема №1. Вступ. Охорона праці та пожежна безпека в навчальних майстернях.

                                             Картка завдання №1.

 

  1.                   Охорона праці – це: _____________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                   Коли проводять Інструктаж з охорони праці?_______________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                   Що є головною метою охорони праці?_____________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                   Які ви знаєте причини пожеж в приміщеннях?______________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                   Яким вимогам має відповідати робочий одяг офіціанта?______________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                   Як правильно організувати робоче місце офіціанта?__________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                   Що входить в обов'язки офіціанта?________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Тема №1. Вступ. Охорона праці та пожежна безпека в навчальних майстернях.

                                                 Картка завдання №2.

  1.               Хто відповідає за стан охорони праці на підприємстві?________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Чому охорона праці важлива?_____________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Коли проводять інструктаж з охорони праці?________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що входить у поняття охорона праці?______________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Яку офіціант має надати першу допомогу при отруєннях?_____________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що таке робоче місце офіціанта?___________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               За що відповідає офіціант?________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

Тема №1. Вступ. Охорона праці та пожежна безпека в навчальних майстернях.

                                               Картка завдання №3.

  1.               Які ви знаєте інструктажі з охорони праці?__________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що забороняється під час роботи в майстерні?_______________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Які правила поведінки учнів при виникненні пожежі?_________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що робить офіціант?_____________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Хто головний у ресторані?________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як одягається офіціант?__________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що входить в обов'язки адміністратора ресторану?___________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

Тема №2. Меню і прейскуранти.

Картка завдання №1.

  1.                  Меню це:________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                  Що таке прейскурант?____________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                                  Меню та прейскурант підписує і завіряє печаткою:
    •                                                          директор, завідуючий виробництвом;
    •                                                          директор, головний бухгалтер;
    •                                                          директор, шеф-кухар.
  2.                  У «Прейскуранті» (карті напоїв) першими записуються:
    •                                                          коньяк, шампанське;
    •                                                          шампанське, горілка;
    •                                                          горілка, аперитив.
  3.                  Розташовуючи у винній карті напоїв безалкогольні напої, слід      дотримуватися такої послідовності:
    •                                                          соки фруктові, води фруктові газовані, мінеральна вода газована,      мінеральна вода негазована;
    •                                                          соки «фреш», фруктові газовані води, мінеральна вода газована, мінеральна вода негазована;
    •                                                          мінеральна вода негазована, мінеральна вода газована, фруктові газовані води, соки.
  4.                  Фірмові страви це_______________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                  Зустрічає гостей в торговому залі ресторану:

а) бармен; б) метрдотель або офіціант; в) офіціант.

 

 

 

 

Тема №2. Меню і прейскуранти.

Картка завдання №2.

  1.               Які ви знаєте види меню?________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Вкажіть послідовність розташування закусок, страв і напоїв у меню?____

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що таке комплексне меню?_______________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як правильно скласти меню?______________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Меню та прейскурант підписує і завіряє печаткою:
    •                                                          директор, завідуючий виробництвом;
    •                                                          директор, головний бухгалтер;
    •                                                          директор, шеф-кухар.
  2.                  У меню зазначається:
    •                                                          вихід і ціна однієї порції;
    •                                                          перелік страв, кулінарних, борошняних кондитерських, булочних виробів та напоїв власного виробництва.
  3.                  Статичне меню це______________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Тема №2. Меню і прейскуранти.

Картка завдання №3.

  1.               Що таке прейскурант?_____________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.          Фірмові страви – це_______________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

  1.          У карті напоїв послідовність розміщення вин:
    •            червоні столові, білі столові, міцні, десертні;
    •            десертні міцні, червоні столові та білі столові;
    •            білі столові, червоні столові, міцні, десертні.

 

  1.          Меню – це:
    •            перелік страв, який записується в певній послідовності;
    •            перелік предметів технологічної обробки продуктів;
    •            перелік продуктів, які входять до складу різноманітних страв.

 

  1.          Динамічне меню це_______________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.          В групу скомплектованого меню входять:____________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.          Меню загального столу (табльдот) складає? __________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Тема №3. Вивчення столового посуду, приборів та білизни.

Картка завдання №1.

  1.               Який буває столовий посуд? ______________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Скільки є видів посуду?___________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як називається посуд для закусок?_________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Який посуд найбезпечніший?______________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що входить до посуду?___________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Який посуд використовують при подаванні овочевих страв?___________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Яким посудом не можна користуватися?____________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема №3. Вивчення столового посуду, приборів та білизни.

Картка завдання №2.

  1.                    Який є столовий посуд?__________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                    Як класифікують столовий посуд за призначенням?__________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                    Яка характеристика фаянсового посуду?___________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                    Що подають в металевому посуді?________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                    Який посуд використовують в ресторанах?_________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                    Який посуд використовують для подавання супів?___________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                    В якому посуді подають хліб на стіл?______________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема №3. Вивчення столового посуду, приборів та білизни.

Картка завдання №3.

 

  1.                    Який посуд шкідливий?_________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2.                    Для чого призначений столовий посуд?____________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                    Що входить до посуду?__________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                    Що подають першим суп чи салат?________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                    Який посуд буває?______________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                    Який посуд заборонено використовувати?__________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                    Які ви знаєте види столового посуду?______________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Тема №4. Підготовка торгового залу до обслуговування.

Картка завдання №1.

  1.                Хто отримує столовий посуд і прибори?_____________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                Який порядок підготовки столового посуду?_________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                Як потрібно зберігати посуд?______________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                Хто несе відповідальність за посуд і прибори?________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                ЯК правильно розкласти столові прибори?___________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                Де зберігають столову білизну в ресторані?__________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                Який посуд використовують під час сервірування столу?_______________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

Тема №4. Підготовка торгового залу до обслуговування.

Картка завдання №2.

  1.                Який порядок підготовки столових приборів?_________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                Як класифікують столовий посуд за призначенням?___________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                Що відноситься до столових приборів?______________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                Як сервірувати столові прибори?___________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                Де і як зберігають скляний посуд?__________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                Що необхідно зробити з отриманим посудом?_______________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.                Як правильно зберігати білизну?___________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Тема №4. Підготовка торгового залу до обслуговування.

Картка завдання №3.

  1.               Коли проводять дезінфекцію столового посуду?______________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як правильно полірувати посуд?___________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що таке столова білизна?_________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як правильно ставити стакани?____________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Яку столову білизну використовують для полірування столу? ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2.               Яка максимальна кількість приборів може бути біля тарілок? ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  3.               Що кладуть праворуч від тарілки?_________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

Тема №5. Обслуговування відвідувачів в торговому залі.

Картка завдання №1.

  1.               Хто обслуговує відвідувачів в залі ресторану?_______________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               ЯК необхідно підготувати зал до обслуговування споживачами?________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що має робити офіціант?_________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Скільки гостей обслуговує один офіціант на банкет з частковим обслуговуванням офіціантів?___________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Який вид меню передбачає швидке обслуговування відвідувачів?_______

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що таке комбінований метод обслуговування?_______________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Хто відповідає за подавання напоїв в ресторані класу люкс?____________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

Тема №5. Обслуговування відвідувачів в торговому залі.

Картка завдання №2.

  1.               Який метод обслуговування відвідувачів класу «люкс»?_______________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як проводять розрахунок з відвідувачами?__________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Хто зустрічає гостя при вході в торговельний зал?____________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як поділяється метод обслуговування за організацією праці офіціантів?__

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Яка тривалість банкету за столом з повним обслуговуванням офіціантами?________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Кому першому подають меню?____________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що подають на стіл за проханням відвідувачів?______________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

Тема №5. Обслуговування відвідувачів в торговому залі.

Картка завдання №3.

  1.               Як проводять обслуговування клієнтів по типу банкет чай?____________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що таке часткове обслуговування?_________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Кому треба подавати меню при обслуговуванні, якщо за столом сидять тільки чоловіки?______________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як подається рахунок відвідувачу?_________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Хто зустрічає гостя при вході в ресторан?___________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Яка тривалість банкету за столом з повним обслуговуванням офіціантами?_________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Який вид меню передбачає швидке обслуговування відвідувачів?_______

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

Тема №6. Прийом замовлення. Розрахунок з відвідувачем

Картка завдання №1.

  1.               Як проводять розрахунок з відвідувачем?____________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Кому першому подають меню?____________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що таке сервіс в ресторані?_______________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як відбувається зустріч і розміщення гостей?________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як підняти середній чек в кав'ярні?_________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Хто обслуговує відвідувача в залі ресторану?________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Для чого люди відвідують ресторан?________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

Тема №6. Прийом замовлення. Розрахунок з відвідувачем

Картка завдання №2.

  1.               Що таке розрахункове обслуговування?_____________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Кому подають рахунок?__________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як проводять безготівковий рахунок_______________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як офіціант приймає замовлення?__________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як підняти середній чек в кав'ярні?_________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що означає замовлення?__________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Що повинен зробити офіціант, якщо у відвідувача не вистачає грошей для розрахунку? _________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Тема №6. Прийом замовлення. Розрахунок з відвідувачем

Картка завдання №3.

  1.               Кому першому дають меню?______________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Де офіціант записує замовлення відвідувачів?________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Який порядок розрахунка?________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як відбувається зустріч і розміщення гостей?________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Яким чеком проводять розрахунок?________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Як офіціант повинен давати здачу відвідувачу?_______________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1.               Чи є чайові обов'язковими і чому?__________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

Список використаних джерел

 

  1. Державний стандарт професійно-технічної освіти по професії

«Офіціант», код 5123.

  1.               Архіпов В.В. «Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства» - «Центр учбової літератури» Київ, 2012.
  2.               П’ятницька Н.О. «Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства» - «Кондор» Київ, 2012.

 

 

docx
Додано
20 грудня
Переглядів
2
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку