Земля одна на всіх. Виховна година.

Про матеріал
22 квітня проголошено Міжнародним днем Землі. В усіх країнах- членах ООН проводяться масштабні заходи, присвячені глобальним проблемам Землі. Україна теж долучилася до цього процесу.
Перегляд файлу

Земля одна на всіх

 

22 квітня проголошено Міжнародним днем Землі. В усіх країнах- членах ООН проводяться масштабні заходи, присвячені глобальним проблемам Землі. Україна теж долучилася до цього процесу.

Усі ми добре знаємо, що людина сильна тоді, коли вона не самотня, коли її є кому підтримати, коли в неї є сі’я. Бо сім’я- це наша опора, це той причал, до якого пристаєш, ховаючись від бід та негараздів, де знаходиш спокій та затишок. Тут людина робить свої найперші кроки, звідси виходить у широкий світ. У сім’ї вона навчається творити добро, любити й шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого народу.

Родина- це не лише рідні та родичі. Адже родина до родини- народ. Ми з вами всі- український народ, який складається з родин великих і малих, дружніх і працьовитих.

Потрібно шанувати свій народ, його мову, землю свою, свій рідний край, бо ми- його часточки.

Земля... Яка вона? Земля породжує джерельця і стрімкі потоки, трави і дерева. Вона тримає на собі океани, ганяє хмаои та грається їхніми тінями. Приймає всі дощі, сніги, тумани. Вона розкривається жерлами вулканів, запускає птахів у небо, радіє кожній тварині.

Людині завжди кортіло зазирнути і дізнатися, що там за горизонтом. І вона вирушила у мандри, щоб  осягнути велич і могутність землі.

Але ніколи людина не відчувала такої гострої тривоги за наш спільний дім, як в останні десятиріччя. Назавжди зникли сотні тисяч видів рослин і тварин. Вирубано половину всіх існуючих раніше лісів. Висихають і забруднюються річки і моря. А скільки ще навколо видимих та невидимих слідів нерозумної діялбності людини

Настав час отямитися, схаменутися. Людина може бути щасливою тільки у співдружності з природою, бо нас чекає екологічна катастрофа.
   Поняття “екологічна катастрофа” означає забруднення та нераціональне використання не лише води, а й деяких видів тварин та рослин. Заклик до порятунку тваринного і рослинного світу не залишив людей байдужими.

Таким чином було створено Міжнародний союз охорони природи і природніх ресурсів- МСОП.

 Утрата хоч одного виду тварин чи рослин безповоротна. Наука безсила його відтворити.  Ось чому була створена комісія з виживання видів, що знаходяться під загрозою зникнення. Списки зникаючих видів дістали назву “Червона книга”.
  

docx
Додано
30 січня 2023
Переглядів
137
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку