« Згуртований колектив- запорука успішної виховної роботи»

Про матеріал
Успішна виховна робота неможлива без згуртованого колективу. Саме через колектив класний керівник впливає на ставлення школярів до навчальних обов'язків, до суспільно корисної праці, на їхню дисципліну та успішність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

« Згуртований колектив- запорука успішної виховної роботи»

Номер слайду 2

Педогогічне кредо: «Любити те, що викладаєш, і любити тих, кому викладаєш.»  

Номер слайду 3

Програма розвитку дитячого колективу «Разом ми– дружня родина»

Номер слайду 4

Створювання комфортних умов виховання, при яких учень відчуває свою успішність, робить продуктивним весь освітній процес.

Номер слайду 5

   Успішна виховна робота неможлива без згуртованого колективу. Саме через колектив класний керівник впливає на ставлення школярів до навчальних обов'язків, до суспільно корисної праці, на їхню дисципліну та успішність.

Номер слайду 6

Основний структурний елемент школи - класний колектив. Саме тут організовується пізнавальна діяльність, формується соціальні і людські відносини, вирішуються проблеми дозвілля, висвічується особистість кожної дитини.

Номер слайду 7

У колективі розвивається їхня творча ініціатива, міцніють узи дружби й товариськості, народжуються нові норми поведінки.    

Номер слайду 8

Ми мандруємо: Провідник по Країні знань», що створює умови розвитку пізнавального інтересу і бажання навчається (інформування учнів і батьків про особливості школи та її вимог до учнів, виховні заходи пізнавального характеру, допомога учням у самоосвіті, забезпечення процесу навчання, координація зусиль, що працюють у класі); 1 зупинка – НВК- наша шкільна родина

Номер слайду 9

Ми мандруємо: Провідник по Країні знань», що створює умови розвитку пізнавального інтересу і бажання навчається (інформування учнів і батьків про особливості школи та її вимог до учнів, виховні заходи пізнавального характеру у класі. 2 зупинка – Школа – храм Знань

Номер слайду 10

Ми мандруємо: Провідник по Країні знань», що створює умови розвитку пізнавального інтересу і бажання навчається (інформування учнів і батьків про особливості школи та її вимог до учнів, виховні заходи пізнавального характеру у класі. 3 зупинка – основний структурний елемент школи - класний колектив

Номер слайду 11

3 зупинка – основний структурний елемент школи - класний колектив

Номер слайду 12

Сюжет року – «Я, ти, він, вона …» Девіз року: « Життя дається на добрі справи » Мета : формування у дітей молодшого шкільного віку навичок эфективної адаптації в суспільстві, попереджаючих шкідливі звички.

Номер слайду 13

Провідні ролі класного керівника: «Носії культури», який допомагає освоїти культурні цінності, на основі яких організовано навчально - виховний процес (організація екскурсій, колективних походів в театр, музей, виставки, зустрічі та бесіди про культуру, культмасові заходи в класі і школі).

Номер слайду 14

Провідні ролі класного керівника: «Моральний наставник», що сприяє дотриманню учнями норм і правил, вирішення конфліктів як між учнями, так між учнями та іншими педагогами, що працюють в класі (навчання етики та етикету, бесіди на моральні, соціальні, правові теми, оцінка вчинків учня, індивідуальна робота з учнями, що порушують норми поведінки.

Номер слайду 15

Провідні ролі класного керівника: «Фасилітатор», що надає допомогу учням у самосвідомості, самовизначення, самореалізації (бесіди, тренінги, ігри, індивідуальна робота з учнями).

Номер слайду 16

Провідні ролі класного керівника: «Жоден вихователь не має права,- на думку А.С. Макаренка,- діяти самостійно, на власний ризик і на свою власну відповідальність. Повинен бути колектив вихователів, і там, де вихователі не з'єднані в колектив і колектив не має єдиного плану роботи, єдиного тону, єдиного точного підходу до дитини, там не може бути ніякого виховного процессу».

Номер слайду 17

Організація екскурсій побували у м. Дніпропетровськ,відвідали парк ім. Глоби та подивились казку "Бременські музиканти" у Льодовому палаці. Усі діти були в захваті від вистави та екскурсії по місту Дніпропетровськ.

Номер слайду 18

Наші подорожі Побували на екскурсії в Петріківському районі ( хутір Сотнецьке). Козаки зустріли гостей хлібом-сіллю. Дітей познайомили з традиціями українських козаків. З великим задоволенням дітлахи приймали участь у козацьких розвагах. Учні та вчителі дуже вдячні за цікаву екскурсію.

Номер слайду 19

Мандрівки- це чудово!!1 Якщо вчитель займає активну життєву і педагогічну позицію, то й учні класу відрізняються активністю і самостійністю.

Номер слайду 20

   Створення і згуртування дитячих колективів — найважливіше завдання вчителів, і насамперед класних керівників Якщо такий колектив створено, набагато легше можна розв'язати будь-які виховні завдання.

Номер слайду 21

ppt
Додано
21 березня 2018
Переглядів
1344
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку