Жінки в Збройних силах України

Про матеріал
Жінки в ЗСУ.В ЗСУ статистика показує, що число військовослужбовиць постійно зростає. Як повідомив у листопаді 2022 року міністр оборони Олексій Резніков, наразі в Збройних силах служать 59786 жінок. Серед них 41 тисяча — військовослужбовиці та 19 тисяч — цивільні працівниці (медикині тощо)
Перегляд файлу

image


Жінки в Збройних силах України

image


image


image


image


image


image image

В      ЗСУ     статистика   показує, що      число військовослужбовиць постійно зростає. Як повідомив у листопаді 2022 року міністр оборони Олексій Резніков, наразі в Збройних силах служать 59786 жінок. Серед них 41 тисяча — військовослужбовиці та 19 тисяч — цивільні працівниці (медикині тощо)

Відповідно до Статті 1 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу»: «Жінки виконують військовий обов'язок на рівних засадах із чоловіками (за винятком випадків, передбачених законодавством з питань охорони материнства та дитинства, а також заборони дискримінації за ознакою статі), що включає прийняття в добровільному порядку (за контрактом) та призов на військову службу, проходження військової служби, проходження служби у військовому резерві, виконання військового обов'язку в запасі та дотримання правил військового обліку.»

image

Жінки в ЗСУ: найвідоміші героїні війни


image

image


ЮЛІЯ ПАЄВСЬКА (ПОЗИВНИЙ "ТАЙРА")

ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВИЦЯ, СПОРТСМЕНКА ТА

ВОЛОНТЕРКА, БУЛА КОМАНДИРКОЮ ПІДРОЗДІЛУ

"ЯНГОЛИ ТАЙРИ", ПАРАМЕДИКИНЕЮ. НАРАЗІ ОБІЙМАЄ

ПОСАДУ УПОВНОВАЖЕНОЇ З ПИТАНЬ РЕАБІЛІТАЦІЇ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ

ПОЧАТОК ВІЙНИ ТАЙРА ЗУСТРІЛА В МАРІУПОЛІ, ДЕ НАДАВАЛА МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ ЦИВІЛЬНИМ І ВІЙСКОВИМ.

image16 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ ЮЛІЮ ПАЄВСЬКУ БІЙЦІ САМОПРОГОЛОШЕНОЇ "ДНР" ЗАТРИМАЛИ НА

БЛОКПОСТУ БІЛЯ СЕЛИЩА МАНГУШ, КОЛИ ВОНА ДОПОМАГАЛА ЕВАКУЮВАТИСЯ ДІТЯМ І ЖІНКАМ.

РОСІЙСЬКИЙ ПРОПАГАНДИСТСЬКИЙ ТЕЛЕКАНАЛ НТВ

ПОКАЗУВАВ "ТАЙРУ" В НОВИНАХ ТА НАВІТЬ ЗНЯВ ПРО НЕЇ ДОКУМЕНТАЛЬНИЙ ФІЛЬМ, ОПИСУЮЧИ ЖІНКУ ЯК "НАЦІОНАЛІСТКУ, ЯКА ВИКРАДАЛА ДІТЕЙ".

ПАЄВСЬКУ ВДАЛОСЯ ЗВІЛЬНИТИ З ПОЛОНУ ЛИШЕ 17 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ.

imageКАТЕРИНА ПОЛІЩУК (ПОЗИВНИЙ "ПТАШКА")

ПРО "ПТАШКУ" — ПАРАМЕДИКИНЮ З "АЗОВСТАЛІ" — УКРАЇНЦІ ВПЕРШЕ ДІЗНАЛИСЯ ЗАВДЯКИ

МЕЛОДІЙНОМУ СПІВУ ДІВЧИНИ. ТАМ, У

ПІДВАЛАХ ЗАВОДУ, КАТЕРИНА ПОЛІЩУК НЕ

ВТРАЧАЛА БОЙОВОГО ДУХУ ТА ПІДТРИМУВАЛА

ПОБРАТИМІВ УКРАЇНСЬКИМИ НАЦІОНАЛЬНИМИ ПІСНЯМИ.

В перші дні повномасштабного вторгнення дівчина   приїхала до    Маріуполя,     щоб рятувати людей          у       місцевому      госпіталі.         Коли         шпиталь розбомбили, Катерина разом з іншими потрапила на          завод       "Азовсталь".  19     травня     2022          року "Пташка" потрапила в російський полон після того, як вийшла з військовослужбовцями з заводу. 21 вересня          2022          року         Катерину         звільнили        з полону,   а 3 грудня       вона         отримала        орден          "За мужність"         III ступеня.       На    церемонії          вручення "Пташка"       подякувала    президентові          України   за лідерство під час війни.


image

image


imageПРОМІНЯЛА ПУАНТИ НА ЗБРОЮ

УКРАЇНСЬКА БАЛЕРИНА ЛЕСЯ ВОРОТНЮК.

ТРИ РОКИ ТОМУ ЇЇ ЧОЛОВІК ЗАГИНУВ, КОЛИ

ВОЮВАВ НА СХОДІ УКРАЇНИ. АРТИСТКА

ВИРІШИЛА, ЩО ЯКЩО РОСІЯ РОЗПОЧНЕ

ПОВНОМАСШТАБНЕ ВТОРГНЕННЯ, ТО ВІЗЬМЕ ДО РУК ЗБРОЮ ТА ПІДЕ ЗАХИЩАТИ СВОЮ КРАЇНУ ВІД ОКУПАНТІВ. ТАК І СТАЛОСЯ.

ЗАХИСНИЦЯ З ПОЗИВНИМ "ЛАСТІВКА" ДИВУЄ КОРИСТУВАЧІВ СВОЄЮ МУЖНІСТЮ.

24-РІЧНА МАРІЯ З ПОЗИВНИМ "ЛАСТІВКА" – БОЙОВИЙ МЕДИК, ЯКА

imageНА ДРУГИЙ ДЕНЬ ПОВНОМАСШТАБНОГО ВТОРГНЕННЯ ДОЄДНАЛАСЯ ДО ЛАВ ЗСУ.

ДО ШИРОКОМАСШТАБНОГО НАСТУПУ РОСІЇ НА УКРАЇНУ МАРІЯ (ДІВЧИНА НЕ НАЗИВАЄ СВОЄ ПРІЗВИЩЕ, АБИ НЕ НАРАЖАТИ НА      НЕБЕЗПЕКУ РОДИЧІВ,   ЯКІ    ВИМУШЕНО       ПЕРЕБУВАЮТЬ   НА ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ)      РЕАЛІЗОВУВАЛА СЕБЕ У       ТВОРЧОСТІ: ПИСАЛА КАРТИНИ ТА КНИГИ. АЛЕ ВЖЕ НА ДРУГИЙ ДЕНЬ ПІСЛЯ ВТОРГНЕННЯ ПІШЛА ДОБРОВОЛЬЦЕМ В ЗСУ. СВІЙ БОЙОВИЙ ДОСВІД "ЛАСТІВКА"  ОТРИМАЛА        У НАЙГАРЯЧІШИХ ТОЧКАХ     ДОНБАСУ. А СЬОГОДНІ НЕСЕ СЛУЖБУ В ПІДРОЗДІЛІ НА ХАРКІВЩИНІ.

imageОЛЕКСАНДРА РЯЗАНЦЕВА З КРИМУ.

ДО ВІЙНИ ВОНА ПРАЦЮВАЛА СТИЛІСТКОЮ І ХУДОЖНИЦЕЮ З КОСТЮМІВ ТА ОДЯГАЛА

ВІДОМИХ УКРАЇНСЬКИХ АКТОРІВ. ЗОКРЕМА, ДІВЧИНА СПІВПРАЦЮВАЛА ЗІ СТУДІЄЮ

"КВАРТАЛ 95". ПІСЛЯ 24 ЛЮТОГО ШУРА, ЯКА МАЄ ПОЗИВНИЙ ЯЛТА, НА ФРОНТІ. ЇЇ

СМІЛИВІСТЬ – ПРИКЛАД ДЛЯ БАГАТЬОХ

Військовий психолог Вікторія Кравченко поділилася, чи зіштовхувалася з гендерною

дискримінацією та які складнощі їй довелося подолати:

image"В жодному з підрозділів, де я проходила військову службу, проявів гендерної дискримінації щодо мене не було. Вважаю, що тільки від людини залежить ставлення оточуючих до неї. Незалежно від статі та гендерної приналежності. Кожного дня мені доводиться долати певні складнощі. Про деякі з них я зараз говорити не можу. Але колись, думаю, обов’язково поділюсь і цим. Головна болюча тема для мене на сьогоднішній день – моя дитина. Мій Марк, який уже більше чотирьох місяців перебуває не поряд зі мною. Більше чотирьох місяців я не можу його обіймати та просто бути поряд (слава Богу, що у нас із чоловіком була можливість його побачити хоча б пару разів після трьох місяців повномасштабної війни). Я не бачу, як зростає та дорослішає моя дитина. Я почуваюся винною. Але кожного разу нагадую собі, для чого я у Збройних Силах України. Я роблю свій внесок для нашої скорішої Перемоги. Для того щоб кожна дитинка якомога швидше мала змогу обіймати своїх батьків",

image

Жінки ,які загинули за             

Україну

В Україні на фронті загинула 101 жінка-військовослужбовиця, 50 вважаються зниклими безвісті, а 100 отримали пораненні.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков під час шостого жіночого форуму.

350 жінок відзначені державними нагородами, а дві – отримали звання Героїв України посмертно. Йдеться про Інну Дерусову та Катерину Ступницьку.

imageУ перші дні вторгнення польовий медик Дерусова Інна Миколаївна врятувала життя понад 10 солдатів під час боїв за Охтирку, перш ніж загинула під час російського артилерійського обстрілу. 12 березня 2022 року Дерусова стала першою жінкою, якій посмертно присвоєно найвище національне військове звання   Герой України.    Значна кількість жінок зголосилася воювати на боці українських сил   у       відповідь      на   вторгнення.  У       репрезентативному загальнонаціональному       опитуванні,   проведеному      3-4 березня 2022, 59% українських жінок заявили, що "готові особисто       взяти     участь   у     збройному    спротиві,       щоб покласти край російській окупації України".


image


imageimageСьогодні замість святкувань ви захищаєте нашу державу,

Ви надихаєте на перемогу своєю щирістю, відвагою та відданістю..

Дякую вам, наші рідні!

Буде мир на нашій землі і будуть ваші щасливі посмішки та радість в очах дітей!

Українська весна приходить з перемогою!

Слава Україні!


image

pdf
Додано
7 березня 2023
Переглядів
265
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку