Життя людини - найвища цінність

Про матеріал
Найцінніше, що є у людини, — це її життя. Воно дається їй тільки раз і кожній — своє. Довге чи коротке, неповторне і звичне, радісне і сумне, солодке, як мед, і гірке, як полин, воно триває лише від народження до смерті, і його не можна прожити двічі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життя людини – найвища цінність

Номер слайду 2

Якщо хочеш, щоб життя тобі усміхнулось – спочатку сам усміхнися життю.

Номер слайду 3

Неоціненний скарб даровано нам на цій землі – це … - Що для вас є неоціненний скарб?

Номер слайду 4

Гра «Фантазери» щасливепрекраснесолодке творчецікавевесележиття активнелегкебездіяльнечесневажкетрудове- Прочитайте прикметники до слова «життя». Подумайте, яке життя обрали б ви.

Номер слайду 5

Життя, ти дивне й загадкове. Життя, ти вічне дивоколо. І в дивоколі чарівному Я відшукаю колір веселковий, Що звуть усі дитинством кольоровим.

Номер слайду 6

Гра «Психологи» батькисім'ягрошідрузілюбовбудинокздоров'яосвіта- Розмістіть слова за порядком їхньої важливості у твоєму житті.

Номер слайду 7

Життя твоє – безцінний дар. Не забувай про це ніколи. Ти спиш під зорями стожар, Чи з друзями ідеш до школи,Живеш ти в місті чи в селі,Подумай, як життя прожити?Ти слід залишиш на землі –То треба гарний залишити. Лариси Шевчук

Номер слайду 8

Мати Тереза була настоятелькою Ордену милосердя. У різних країнах світу вона відкривала школи, медичні пункти, притулки для бідних, допомагала хворим і знедоленим. Своїми вчинками вона навчала, що кожна людина може і повинна робити добро на своєму місці. ФІЛЬМ

Номер слайду 9

Життя – це можливість. Скористайся нею!Життя – це краса. Захопися нею! Життя – це мрія. Здійсни її! Життя – це виклик. Прийми його! Життя – це обов’язок твій насущний. Виконай його!

Номер слайду 10

Життя – це багатство. Не розтринькай його!Життя – це надбання. Борони його! Життя – це любов. Насолодися нею сповна! Життя – це таємниця. Пізнай її! Життя – це вмістилище лиха. Здолай усе!

Номер слайду 11

Життя – це пісня. Доспівай її до кінця! Життя – це боротьба. Стань борцем! Життя – це удача. Шукай цю мить! Життя таке чудове – не змарнуй його! Це твоє життя. Виборюй його! Мати Тереза

Номер слайду 12

Життя — найвища цінність для людини,Воно дається їй один лиш раз,І про той скарб їй треба дбать щоднини,Бо кожна мить — то неповторний час. Цінуйте те, що маєте!

Номер слайду 13

Життя любить того, хто за нього бореться, а нищить того, хто йому піддається. Любіть життя!

Номер слайду 14

А чи любиш ти своє життя так, як люблять його вони?

Номер слайду 15

Право на життя Людина – частина народу, держави, суспільства. І як суспільна істота, вона має свої права й обов′язки. Основним правом людини є право на життя. Право, яке не може ні оновлюватися, ні відбиратися. Тому захист права на життя – найцінніше досягнення.

Номер слайду 16

“Знайте ж, що усі ви рівніВід народження в правах.І людина – змалку вільна,Наче в небі синім птах…”

Номер слайду 17

Гра «Мудреці» - Складіть розрізані прислів’я і поясніть їхній зміст. Життя прожити -… як музика дзвенить. Де є життя,… не поле перейти. Життя біжить -… там є надія.

Номер слайду 18

Мої висновки: Тепер я знаю …Ці знання мені знадобляться…Цією інформацією я поділюся …

Номер слайду 19

Ти знаєш, що ти – людина?Ти знаєш про це чи ні?Усмішка твоя – єдина,Мука твоя – єдина,Очі твої одні. Сьогодні усе для тебе –Озера, гаї, степи.І жити спішити треба,Кохати спішити треба -Гляди ж, не проспи. Більше тебе не буде. Завтра на цій землі,Інші ходитимуть люди –Добрі, ласкаві і злі. Бо ти на землі – людина,І хочеш того чи ні –Усмішка твоя – єдина,Мука твоя – єдина,Очі твої одні!

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Дякую за увагу!!!ВИ НАЙКРАЩІ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
6036
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку