Зразок тез до обласного фізичного конкурсу

Про матеріал
Матеріал буде корисним під час підготовки учнів до обласних конкурсів з фізики і астрономії.
Перегляд файлу

Тези до обласного конкурсу „Фізика в житті людини”

 

Тема роботи: "„ФізТок” – програма знань для сучасного життя".

Зміст складається з наступних частин:

 Вступ

 Світло може розбудити – будильник "Світанок"

 Немає вдома, а кіт ситий – годівниця для домашніх тварин

 Зберегти квартиру від крадіїв – електронний замок

 Смачно поїсти, завдяки фізиці, – пристрій для солодкої вати

 Передбачити майбутнє – відео-презентація настільного прогнозу погоди

 Висновок

 Список використаної літератури

Вступ: Томас Едісон говорив: "Не варто винаходити те, що не можна застосувати на практиці". Сьогодні ми не тільки теоретично поговоримо про фізику та її аспекти, але і застосуємо свої знання на ділі. Побачимо ті механізми, які зможуть спростити та допомогти в домашніх справах. Адже вдома ми проводимо більше часу: спимо, їмо, граємось, прибираємо, читаємо та інше. Світ розвивається дуже швидко і тому ми можемо модернізувати техніку у домашніх умовах. Робити це не так складно, якщо опиратися на фізичні знання.

Молоде покоління більше часу проводить в смартфонах, дивлячись відео в соцмережі "ТікТок". Це швидко, сучасно та визиває приємні емоції. Саме такі характеристики повинна мати і сучасна фізика. Тому сьогодні запотрібно робити репости під гаслом: "Поки ти дивишся свій „ТікТок”, інші роблять відкриття з „ФізТок”. Саме тому тема моєї роботи звучить так: "„ФізТок” – програма знань для сучасного життя".

Актуальність роботи: технічний прорив, який дозволяє все більше використовувати фізичні знання на ділі, особливо вдома, спрощуючи собі життя.

Предмет дослідження: прилади власними руками, механізми яких основані на фізичних знаннях та явищ, включаючи невеликі експерименти, – годівниця для домашніх тварин, електронний замок, будильник "Світанок", пристрій для солодкої вати, представлена відео-презентація зробленого механізму для прогнозу погоди.

Об'єкт дослідження: зроблені механізми своїми руками, які пов'язані з фізичними ефектами при зміні температури та осадків, роботою двигунів, світлодіодів та інших механізмів. Представлені схеми, за якими були зроблені предмети.

Мета роботи: звернути увагу молодого покоління на сучасні прилади, які зроблені завдяки знанням з фізики. На прикладах показати фізичні закони та ефекти. Спростити життя та надихнути людей на проектування девайсів, які будуть в нагоді вдома та не тільки. Дати молоді правильне гасло: "Поки ти дивишся свій „ТікТок”, інші роблять відкриття з „ФізТок”.

 

docx
До підручника
Фізика (рівень стандарту) 11 клас (Сиротюк В.Д., Баштовий В.І.)
До уроку
Що я знаю і вмію робити
Додано
9 грудня 2021
Переглядів
252
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку