Травлення – це процеси механічного (наприклад, по-дрібнення їжі в роті зубами) і хімічного (за допомогоюспеціальних речовин – ферментів) перетворення пожив-них речовин у травній системі. Травні ферменти – це білкові сполуки, які пришвид-шують перетворення (наприклад розщеплення) речовин.
Коротко про головне1. В організмі людини постійно відбувається обмін речо-вин, тобто їхнє перетворення, починаючи з надходження ворганізм і завершуючи виділенням непотрібних сполук.2. Травна система людини складається з травного ка-налу та травних залоз.3. У травній системі їжа, яка потрапляє в наш організм,подрібнюється, перемішується, переміщується вздовж трав-ного каналу, на речовини їжі діють травні ферменти. 4. Завдяки цим процесам складні речовини розщеплюються допростих, які ми можемо засвоїти.