Звіт "Аналіз роботи МО класних керівників"

Про матеріал
У звіті міститься інформація про роботу методичного об єднання класних керівників та класоводів за І семестр.
Перегляд файлу

        Аналіз  роботи методичного об’єднання  класних керівників

                                         за І семестр 2019 - 2020 н.р.

      . Класний керівник- універсальна особистість. Це і вихователь, і психолог, і соціальний педагог, і педагог-організатор. Він повинен мати мудрість учителя, відповідальність старшого товариша, доброту матері, строгість батька.

     Для учня в школі немає ближчої людини, ніж класний керівник. Від нього залежить ступінь сформованості дитячого колективу. Уміння згуртувати навколо себе дітей - великий дар і велика робота. Уміння захопити, повести, відкрити світ-неоціненний скарб справжнього педагога. Захоплення вчителя стає захопленням учнів. Інколи риси характеру класного керівника переходять у характер вихованців. Адже байдужість породжує байдужість. І лише вогонь породжує вогонь!

    Для ефективної реалізації виховного процесу в школі організовано роботу методичного об’єднання класних керівників, на засіданнях якого розглядаються актуальні питання щодо організації  виховної роботи. Проведення засідань дає змогу підвищити рівень педагогічних кадрів, розширити їхній світогляд, допомагає отримати необхідні знання для втілення інноваційних виховних технологій, впроваджувати активні форми і види діяльності, сприяє запровадженню інтерактивних методик у виховний процес.

     Робота  класних керівників відповідає вимогам Закону України «Про освіту»; Закону України «Про Загальну середню освіту»; Посадових обов’язків класних керівників; Наказу МОН МС України від 31.10.2011 № 1243 «Про Основні орієнтири виховання учнів 1-12 класів загальноосвітніх навчальних закладів України»;  Методичних рекомендацій з питань організації виховної роботи у навчальних закладах ; Концепції національно-патріотичного виховання молоді, затвердженої спільним наказом Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, Наказу МОН від 07.09.2000 № 439 «Про затвердження Рекомендацій щодо порядку використання державної символіки в навчальних закладах України».

      Протягом  І семестру 2019-2020 навчального року в школі було організовано роботу методичного об’єднання класних керівників 1-10 класів та вихователя дошкільної групи, яке працювало згідно плану роботи школи та плану роботи методичного об’єднання класних керівників.  Методичне об`єднання  працювало  над вирішенням першочергових завдань - виховання учнів у сучасних умовах. Перед ними постає завдання: виховати громадянина – патріота, формувати громадську активність дітей та підлітків, які люблять свій народ, Україну, готові самовіддано захищати і розбудовувати її . Робота МО класних керівників спрямована на формування умінь вчителів плідно працювати з учнями, враховуючи інтереси й запити самих школярів, індивідуальний підхід у виховній роботі, охоплює питання планування, організації та аналізу ефективності виховного процесу, різноманітних засобів навчання.

      За І семестр  2019-2020 навчального року  проведено 2 засідання, на яких було розглянуто питання щодо планування виховної роботи в класах, опрацьовані основні нормативні документи з виховної роботи. Розглядались педагогічні ідеї щодо підвищення позитивної мотивації учнів до навчальної та виховної діяльності, вивчалися новинки педагогічної літератури та передовий педагогічний досвід.

        Класні керівники та їх вихованці брали участь у Святі Першого Дзвоника, проведені Першого уроку, Тижні знань правил дорожнього руху, Олімпійському тижні, Всеукраїнському тижні права.

        Були організовані та проведені виховні заходи, години спілкування та суспільно-інформаційні години до Міжнародного дня толерантності, до  Міжнародного дня миру, до роковин трагедії в Бабиному Яру, Урок мужності до Дня захисника України, до Міжнародного дня людей похилого віку, до Дня визволення України від фашистських загарбників, Урок пам’яті жертв голодоморів, до відзначення Дня Гідності та Свободи, до Дня Збройних сил України               .

     Протягом І семестру  класні керівники проводили відкриті виховні години, які взаємовідвідували.

  Проаналізувавши роботу методичного об’єднання класних керівників, можна зробити висновок про те, що класні керівники підвищують свою фахову майстерність, мають результативність у роботі з вихованцями, є активними учасниками акцій, проєктів учнівського самоврядування. Разом з тим необхідно продовжити роботу з учнями щодо попередження негативних проявів та правопорушень в учнівському та молодіжному середовищі.

      Роботу МО вважати  задовільною  та виконаною у повному обсязі.

Голова МО                                Карина Чернявська

                   

                   

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чечуй Светлана
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
8606
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку