Звіт "Місячник екологічних знань"

Про матеріал
Розробка проведення весняного місячника санітарної очистки, озеленення та благоустрою в школі. Кожного року в квітні місяці проводиться "Місячник екологічних знань", на протязі якого учні виконують різні завдання для покращення нашого екологічного становища.
Перегляд файлу

Проведення весняного місячника санітарної очистки, озеленення та благоустрою у Великоорлинській школі І-ІІ ступенів.

 

«Занапастити природу не можна.

Можна лише загинути разом з нею»

                                                                                                                    Ж.І.Кусто

Екологічне виховання молодого покоління сьогодні є надзвичайно актуальним. Якщо від часів епохи Відродження людину вважали підкорювачем і центром світу, то нині науковці визначають істинне призначення людини – бути органічною частиною природи, жити та діяти за її законами, а перетворення навколишнього світу має здійснюватись не стихійно, а з урахуванням об’єктивних законів природи, прогнозу побічних впливів. Це може забезпечити лише людина, яка усвідомила універсальну цінність природи, необхідність раціонального використання її ресурсів та готова брати активну участь у розв’язанні екологічних проблем. Тому завданням нашої школи є виховання в кожного учня свідомого ставлення до природи, почуття відповідальності за довкілля як загальнолюдську цінність.

З метою поліпшення благоустрою та санітарного стану навколишнього середовища в Великоорлинській ЗОШ    

І-ІІ ступенів було проведено місячник озеленення та благоустрою.

Заходи проводилися згідно плану.

Були впорядковані, приведені до належного естетичного та санітарного стану навчальні території , спортивні майданчики учнями 1-9  класів та педагогічний колектив.

C:\Users\Саша\Desktop\IMG_20180404_134507.jpgC:\Users\Саша\Desktop\IMG_20180404_134412.jpg

На протязі місячника було висаджено та посіяно дуже багато квітів учнями нашої школи. Кожен з 5-9 класи закріплені за своєю клумбою разом з класними керівниками.

 C:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3806.jpgC:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3833.jpg

 

Під час проведення огляду-конкурсу шкільних клумб на краще їх озеленення та упорядкування призові місця здобули наступні клумби :

1 місце – 7 клас, класний керівник Кондратюк А. М

2 місце – 5 клас, класний керівник Лобас Ю. Ю

3 місце – 6 клас, класний керівник Заводовська І. Г.

Озеленення навчальних закладів відіграє важливу роль у вихованні підростаючого покоління, розвиває в учнів почуття дбайливого господаря закладу, в якому вони навчаються, активізує пізнавальну, творчу та просвітницьку діяльність школярів.

Класними керівниками 5-9 класів було проведено виховні години на тему: «Природо, ти – наш другий дім», «Зелена планета!» у ході яких школярі обговорювали екологічні проблем нашого селища, висловлювали свої думки щодо забруднення та покращення його екологічного стану.

Найдієвішою формою у вихованні школярів є залучення їх до різноманітних масових заходів: конкурсів, змагань, операцій, акцій тощо.

Учні школи взяли участь у акції “Посади деревце!”.

 

C:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3778.jpgC:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3797.jpg

 

C:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3803.jpgC:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3808.jpg

Згідно з планом 12.04.2018р. вчитель основ здоров’я Кондратюк А.М організувала екологічну гру між учнями 5-6 класів брейн-ринг «Екологія і здоров‘я», у якій вихованці розкривали секрети природи,навчалися, як стати їй другом, зрозуміти її закономірності, оптимально використовувати природні ресурси й водночас берегти їх. Адже людина – частина природи. Але як же нечасто ми замислюємся над її загадками…

C:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3754.jpgC:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3752.jpg

 

 

 

C:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3750.jpgC:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3749.jpg

Було розроблено проект «Про що говорять квіти» над яким  працювала вчителька біології Кондратюк А.М  разом з учнями 8-9 класів . Під час якої вихованці поглибили свої знання про квіткове багатство природи, ознайомились з квітами – народними оберегами, вчились висловлювати свою почуття мовою квітів, дізнались про правильний уход за квітами, тобто вчились розуміти прекрасне через сприймання довколишньої природи, навчались гуманному ставленню до неї. 

18.04.2018р. у школі було продемонстровано фільм «Локальні підходи до глобальної шкоди», в якому роздуми філософів чи простих селян, які усвідомлюючи причини глобальної екологічної кризи, що охопила світ, шукають та знаходять нові шляхи виходу з неї.

6.04.2018р. вчителями та учнями школи було проведено День довкілля . Учні школи розділилися на загони. Частина учнів залишилася на території школи, решта учнів разом з вчителями взяли участь в акції «Чистий берег».

 

C:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3804.jpg

Також учні 7-8 класів активно взяли участь в  акції «До чистих джерел». Разом з вчителем біології Кондратюк А.М, вчителем фізкультури Люля О.Ю та педагог-організатором Кравчук М.Я, ми розчистили джерельце де згодом почастувалися його водою. Діти залишилися задоволені своїм маленьким вчинком.

D:\30715070_242300403176217_8855842107558985728_n.jpgD:\30729850_242300569842867_8854244916595785728_n.jpg

У ході місячника був поведений конкурс на найкращу екологічну казку тема якої: «На що скаржилась природа» , перше місце здобула учениця 2 класу Галімова Каріна за що була нагороджена дипломом.

Також у складі комісії було проведено огляд-конкурс на найкращий санітарний стан навчального кабінету, в якому переміг кабінет математики учнями якого є 6 клас з класним керівником Заводовською І.Г. C:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3627.jpg

 

На закінчення місячника 26.04 було проведено конкурс «Колосок весняний» та відкрита виховна година на честь пам’яті Чорнобильської катастрофи: «Чорнобильський дзвін» вчителем біології Кондратюк А.М та учнями 5-9 класів.

 

C:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3845.jpg

C:\Users\Саша\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3843.jpg

На уроках і позаурочний час вчителі приділяють особливу увагу систематичному формуванню екологічної культури учнів. Вчителі знайомлять учнів з екологічними проблемами та шляхами їх розв’язання, проводять неабияку індивідуальну та підготовчу роботу, під керівництвом учителів учні готують презентації , малюнки, плакати, оформляють приміщення. Вчителі виступають у ролі доброзичливих наставників, створюють атмосферу співпраці, стимулюють дітей до активності, самостійності, продуктивної діяльності та творчості.

 

 

docx
Пов’язані теми
Екологія, Позакласні заходи
Додано
17 березня 2019
Переглядів
2746
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку