Звіт про попоредження правопорушення в школі

Про матеріал
Підготувала вчитель ЗОШ №1 м. Краматорськ Пащенко Анна Віталіївна Однією із причин скоєння правопорушень і злочинів неповнолітніми є неналежне виконання батьками своїх батьківських обов’язків. Окремі батьки зловживаючи спиртними напоями, створюють своєю поведінкою несприятливі умови для належного виховання дітей, інші самоусуваються від виховання. Діти з таких сімей стають на шлях злочинності та правопорушень. Класним керівником здійснюється контроль за умовами проживання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. З батьками проводяться бесіди роз’яснювального характеру про недопущення неналежного виконання ними батьківських обов’язків по відношенню до своїх дітей. За наслідками відвідувань сімей складаються відповідні акти обстеження умов їх проживання. В школі створено сприятливі умови для розвитку і реалізації творчих можливостей учнів, забезпечується організація змістовного дозвілля та зайнятості учнівської молоді в позаурочний час сприяють шкільні гуртки та гуртки позашкільних закладів. Психолог щомісяця проводить діагностичну та корекційну роботу з даною категорією дітей. Під постійним нашим контролем знаходиться відвідування школи учнями. Причини пропусків занять негайно з’ясовуються, підтримується постійний зв’язок з батьками. Учнів, що пропускали уроки без поважних причин, у класі немає. Робота з попередження злочинності і правопорушень, запобігання дитячій бездоглядності тісно пов’язана з питаннями правоосвітницької роботи. Так, в класі проведено заходи в рамках Всеукраїнського тижня права. - Виховна година «Відповідальність за злочин»; - Круглий стіл «Твої права, твої обов’язки»; Також з метою профілактики правопорушень були проведені - Бесіди щодо попередження правопорушень та дитячої безоглядності ; - «Відповідальність за злочин», «Що я знаю про закони» та ін. -відбулася зустріч з представниками міської поліції. Слід зазначити, що в школі працює Рада профілактики правопорушень.
Перегляд файлу

Підготувала вчитель ЗОШ №1 м. Краматорськ

Пащенко Анна Віталіївна

Однією із причин скоєння правопорушень і злочинів неповнолітніми є неналежне виконання батьками своїх батьківських обов’язків. Окремі батьки зловживаючи спиртними напоями, створюють своєю поведінкою несприятливі умови для належного виховання дітей, інші самоусуваються від виховання. Діти з таких сімей стають на шлях злочинності та правопорушень.

Класним керівником здійснюється контроль за умовами проживання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. З батьками проводяться бесіди роз’яснювального характеру про недопущення неналежного виконання ними батьківських обов’язків по відношенню до своїх дітей. За наслідками відвідувань сімей складаються відповідні акти обстеження умов їх проживання.

В школі створено сприятливі умови для розвитку і реалізації творчих можливостей учнів, забезпечується організація змістовного дозвілля та зайнятості учнівської молоді в позаурочний час сприяють шкільні гуртки та гуртки позашкільних закладів.

Психолог щомісяця проводить діагностичну та корекційну роботу з даною категорією дітей.

Під постійним нашим  контролем знаходиться відвідування школи учнями. Причини пропусків занять негайно з’ясовуються, підтримується постійний зв’язок з батьками. Учнів, що пропускали уроки без поважних причин, у класі  немає.

 

Робота з попередження злочинності і правопорушень, запобігання дитячій бездоглядності тісно пов’язана з питаннями правоосвітницької роботи.

Так, в класі проведено заходи в рамках Всеукраїнського тижня права.

- Виховна година «Відповідальність за злочин»;

- Круглий стіл «Твої права, твої обов’язки»;

Також з метою профілактики правопорушень були проведені

- Бесіди щодо попередження правопорушень та дитячої безоглядності ;

- «Відповідальність за злочин», «Що я знаю про закони» та ін.

-відбулася  зустріч з представниками міської поліції.

Слід зазначити, що в школі працює Рада профілактики правопорушень.

 

 

docx
Додано
22 квітня 2019
Переглядів
5416
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку