Звіт про проведення тижня української мови в початковій школі у 2016-2017 н.р.

Про матеріал

З 14 по 18листопада 2016 року в Шабській ЗОШ №1 було проведено тиждень української мови в початковій школі. План тижня складено та затверджено на засіданні методичного об´єднання вчителів початкових класів.

Перегляд файлу

Звіт про проведення тижня української мови в початковій школі у 2016-2017 н.р.

 

      З 14 по 18листопада 2016 року в Шабській ЗОШ №1 було проведено тиждень української мови в початковій школі. План тижня складено та затверджено на засіданні методичного об´єднання вчителів початкових класів.

      Всі вчителі прийняли активну участь у підготовці та проведенні тематичного тижня. Всі класи початкової ланки були задіяні у заходах тижня. До роботи було підключено шкільного бібліотекаря., яка з великим натхненням допомагала вчителям у процесі втілення ідей методичного тижня та поставленої мети; прищеплювати любов до рідної мови та літератури, ознайомлення з культурною спадщиною українського народу та його досягненнями. Було оформлено тематичний стенд та літературну композицію «Наш Шевченко».

     На протязі тижня учні знайомились з надбанням українського народу, його прекрасною мелодійною мовою. Цікаві бібліотечні уроки дали нові знання першокласникам про українську мову - державну мову . У конкурсно-розважальній грі «Знавці української мови» учні 2-3 класів  показали свої знання з рідної мови, проявили  кмітливість. Вікторина «Наш Шевченко» була наповненою різних проблемних запитань та цікавинок. Всі  класи початкової школи прийняли участь у конкурсі ілюстрацій до творів Шевченка. Учні перших класів показали результативні знання українських казок, відвідали шкільну бібліотеку. Учні 2-4 класів прийняли активну участь у конкурсі «Казкові ерудити». По класах було проведено олімпіаду з української мови з метою виявлення справжніх знавців української мови для подальшої підготовки до шкільних олімпіад. Яскравим і незабунім став конкурс на кращого декламатора віршів Т.Шевченка та творів українських поетів про Шевченка. Учні з 2-4 класів були підготовлені, вони проявили талант у читанні віршів та справжню любов до української поезії. Прикрасили зал малюнки юних художників  2-3 класів: найкращі роботи конкурсу малюнків «Український віночок».

     Важливою подією методичного тижня стал районний семінар вчителів 4-хкласів. у рамках тижня української мови дала відкритий урок літературного читання « Любиі знай свій рідний край»та нестандартний урок математики, на якому також прищеплювала любов до України та літературного українського мовлення. Керівник методичного об´єднання вчителів початкових висвітила педагогічні та творчі надбання колег та презентувала досвід роботи МО.   

       На кінці тижня було підбито підсумки та оголошені переможці конкурсів.

       Тиждень української мови в початковій школі пройшов на високому професійному рівні.Поставлена мета досягнута.

 

 

 

Керівик МО вчителів початкових класів:   .

 

doc
Додано
12 листопада 2018
Переглядів
1821
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку