Звіт про роботу ММО природничого циклу та основ здоров'я

Про матеріал
Звіт про роботу міжшкільного методичного об`єднання вчителів природничого циклу та основ здоров`я 2018-2019 навчальний рік
Перегляд файлу

Верхнянська сільська рада ОТГ

Відділ освіти

Сектор методичної допомоги

 

 

 

 

Звіт

 про роботу міжшкільного методичного об`єднання вчителів природничого циклу та основ здоров`я

Пов’язане зображення2018-2019 навчальний рік

 

 

 

 

 

 

 

 

Керівник ММО

Богдан І.І

2019

Природничий цикл наук, що вміщує хімію, біологію, географію,  основи здоров’я, природознавство, формує науковий світогляд молодої людини, побудований на науково доведених фактах, теоріях, явищах природи. Саме в цьому полягає значення природничого циклу, його важливість поряд з іншими дисциплінами. 

На початку 2018-2019 навчального року було сплановано роботу ММО вчителів природничого циклу, де передбачено орієнтацію на інноваційні технології, інтерактивні методи підготовки й проведення уроків та позакласних заходів, екологічне виховання учнів. Наші педагоги вміло приймають виклики сучасної української школи, впроваджують елементи STEM–освіти, активно працюють із обдарованими учнями, проводять  ряд позакласних заходів, які в більшій мірі відкривають можливості дітей та сприяють підвищенню інтересу гімназистів до природничих дисциплін.

      До методичного об’єднання входить 20 педагогів, з яких 15 спеціалісти вищої категорії, 2 спеціалісти першої,  1 другої та 2 спеціалісти, 5 вчителів мають звання «Старший учитель».

 

 Основною метою роботи ММО було створення умов для вчителів предметів  природничого циклу та основ здоров`я для розвитку самоосвіти, впровадження в процес навчання інноваційних педагогічних технологій, розвитку компетентностей,  творчості та креативності. Позитивним моментом в роботі вчителів методичного об’єднання є використання  в своїй роботі інтерактивних технологій та різних методичних засобів. Практично кожен вчитель нашого методичного об`єднання побачив як можна використати  можливості інтернет-ресурсів, хмарні сервіси в освітньому просторі.  Вчителі постійно працюють над  підвищенням свого фахового та методичного рівня.  Протягом навчального року члени нашого методичного об’єднання були учасниками майстер класів, онлайн конференцій, вебінарів та професійних конкурсів. 4 педагоги пройшли курси підвищення кваліфікації, а 2 були учасниками зимової сесії WEB STEM школи 2019р. Богдан І.І. була учасником Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року 2019», яка на обласному рівні посіла 5 місце.

 

Світлина від Іванки Богдан.Світлина від Іванки Богдан.Впродовж 2018-2019 навчального року було проведено 4 засідання, на яких розглядалися заплановані на початку року питання. Щоразу, аналізуючи навчально-методичні заходи, що проводились вчителями, ми виносили спільний висновок, що зміни в формах і методах навчання просто необхідні! Саме тому наше методичне об’єднання працювало над проблемним питання: підвищення професійної компетентності освітян шляхом впровадження інноваційних педагогічних технологій в умовах сучасного інформаційного середовища.

Протягом першого місяця навчання, вчителями нашого методичного об’єднання опрацьовано нормативні документи МОН України щодо організації навчально-виховної роботи під час викладання природничих дисциплін а також впровадження STEM-освіти в загальноосвітніх закладах.

Світлина від Тані Томюк.На другому засідання методичного об’єднання, організованого вчителями Завадківсьокої гімназії, ми відвідали майстер клас «Створення відеоуроків за допомогою програми Camtasia studio 8», що відбувся у Ворохтянській школі     І-ІІІ ступенів.

Світлина від Тані Томюк.Світлина від Тані Томюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

Світлина від Іванки Богдан.
Світлина від Іванки Богдан.
Світлина від Іванки Богдан.
Світлина від Іванки Богдан.
Практичне впровадження STEM-освіти, переваги, перспективи, та шляхи впровадження були висвітлені вчителями Зборянської гімназії на третьому засіданні.

Світлина від Іванки Богдан.
STEM-проект “Мило - формула чистоти та здоров`я”

 

Світлина від Іванки Богдан.

Підсумкове засідання було проведено з метою узагальнення свого досвіду роботи. Головними завданнями даного засідання було: висвітлення форм узагальнення власного педагогічного досвіду роботи та презентація творчих напрацювань педагогічних працівників.

Під час наших засідань ми також підвищуємо комп’юторну грамотність, вчимося працювати в мережі інтернет, вести блог. Усі члени ММО мають свої електронні пошти, блоги (таблиця 1).

Педагогічні працівники

Наявність власного блогу, сайту (посилання)

 

Богдан Іванна Іванівна

https://ibohdan.blogspot.com – блог вчителя географії Богдан І.І.

https://vseosvita.ua/user/id16276/achievements/library - особиста сторінка на онлайн платформі «Всеосвіта»

https://naurok.com.ua/profile/10328 - особиста сторінка на онлайн платформі «На Урок»

Височан Наталя Романівна

http://natalyavisochan.blogspot.com/p/blog-page.html

Микитинська Марія Євгенівна

https://naurok.com.ua/user/id206262/blog

Тимків Наталя Петрівна

http://ntymkivotg.blogspot.com

 

З метою популяризації науково-дослідницької діяльності учнів та залучення до наукових досліджень двоє учнів Зомчак Аліна (Станьківська гімназія) та Розвора Вікторія (Розвора Вікторія) представили Верхнянську ОТГ на Всеукраїнському біологічному форумі Дотик природи 2019р. де посіли ІІІ та ІІ місце відповідно.

В кожному закладі освіти були проведені предметні тижні з географїі, біології, хімії, основ здоров’я, а також різні акції екологічного характеру. Педагогічні працівники разом із здобувачами освіти шукають партнерів у вирішенні екологічних проблем свого населеного пункту. Зокрема налагоджена співпраця із «Гудвеллі Україна», яка встановила в закладах освіти контейнери для відпрацьованих батарейок. Щороку Станьківська гімназія бере участі у Всеукраїнському конкурсі еко-вчинків із використанням мобільного додатка «Кліматичні краплі»

     Завдяки щоденній праці, використовуючи інноваційні методи, учні щорічно займають призові місця з географії, біології та хімії. Наші вихованці є призерами ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських предметних олімпіадах. Учениця Верхнянського ліцею Микитин Тетяна посіла І місце з географії на ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з географії та представляла Івано-Франківську область на Всеукраїнському рівні.

     Компетентнісний підхід розвиває природознавча гра Геліантус,  та різні інтернет олімпіади, в яких прийняли участь  учні Станьківської  та Негівської гімназії, кількість яких з кожним роком збільшується.                                                                      

        Вважаю, що робота методичного об’єднання  вчителів природничого циклу та основ здоров’я впродовж 2018-2019 навчального року була насиченою, плідною, результативною, багатоплановою і внесла свій гідний вклад у навчально-виховний процес Верхнянської ОТГ. План роботи методобєднання на поточний навчальний рік в цілому виконаний.  Дякую всім за співпрацю і підтримку в усіх моїх ініціативах і починаннях впродовж навчального року.

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Географія, Інші матеріали
Додано
27 червня 2019
Переглядів
683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку