Звіт "Проведення місячника озеленення та благоустрою і Дня довкілля у Ставчанському НВК"

Про матеріал

«Школа майбутнього повинна найповніше використовувати

для гармонійного розвитку людини все, що дає природа…

Уже через це ми повинні берегти

і поповнювати природні багатства, які маємо»

В.О.Сухомлинський

З метою поліпшення благоустрою та санітарного стану навколишнього середовища у Ставчанському НВК було проведено місячник озеленення та благоустрою і Дня довкілля.

Перегляд файлу

День довкілля у Ставчанському НВК

Звіт

про проведення місячника озеленення та благоустрою

 і Дня довкілля у Ставчанському НВК

 

«Школа майбутнього повинна найповніше використовувати

для гармонійного розвитку людини все, що дає природа…

Уже через це ми повинні берегти

і поповнювати природні багатства, які маємо»

В.О.Сухомлинський

З метою поліпшення благоустрою та санітарного стану навколишнього середовища у Ставчанському НВК було проведено місячник озеленення та благоустрою і Дня довкілля.

Створено організаційний комітет місячника у складі:

Голова комітету – Гуйван О. С. – заступник директора;

-    Грубляк Л. Г. – педагог організатор;

-    Петрушка В. Г. –вчитель трудового навчання;

-    Гермаковська А. В. – вчитель біології та хімії.

Заходи проводилися згідно плану.

Були впорядковані, приведені до належного естетичного та санітарного стану навчальні території , спортивні майданчики. Висаджено багаторічні кущі та квіти. В процесі озеленення території школи брали участь учні 1-9 класів та педагогічний колектив.

Озеленення навчальних закладів відіграє важливу роль у вихованні підростаючого покоління, розвиває в учнів почуття дбайливого господаря закладу, в якому вони навчаються, активізує пізнавальну, творчу та просвітницьку діяльність школярів.

Учнівським самоврядуванням під керівництвом вчителя трудового навчання петрушки В. Г. були упорядковані території  шкільного саду-пам'яті. Класними керівниками 5-9 класів було  проведено виховні години на тему «Природо, ти – наш другий дім», у ході яких школярі обговорювали екологічні проблеми нашого села, висловлювали свої думки щодо забруднення та покращення його екологічного стану.

Найдієвішою формою у вихованні школярів є залучення їх до різноманітних масових заходів: конкурсів, змагань, операцій, акцій тощо.

Учні школи взяли участь у акції "Посади деревце!”. Під час якої було висаджено 100 кущів самшиту.

         В школі проходив тиждень екології. Згідно з планом  вчитель біології Гермаковська А. В. організувала з учнями 5-9-х класів виховний захід на тему: «Основні антропогенні джерела забруднення навколишнього середовища».  Учнів ознайомилися із поняттям «забруднення», розглянула основні антропогенні  джерела забруднення навколишнього середовища.  Діти аналізували інформацію, висловлювали свою думку. Слайдами презентувалися  різні види і джерела забруднення навколишнього середовища.

Між учнями 1-4 класів було організовано і проведено конкурс на кращий малюнок «Природа і ми»; між учнями 5-9 класів - конкурс на кращий плакат «Збережемо рідну природу!»

22 квітня відбулася лінійка-реквієм до 30-річчя трагедії на Чорнобильській АЕС на тему «Чорнобильські дзвони» на якому були присутні учні 1-9-их класів, вчителі. Діти висвітлили проблему впливу діяльності людини на навколишнє середовище, яке може мати найважчі наслідки не лише для природи, але і для людства.

28.04.2016р. вчителями та учнями школи було проведено День довкілля. Учні школи розділилися на загони, відправилися наводити лад на території школи.

Плідно і результативно пройшов День довкілля в нашій школі. Звичайно ж, приємно те, як відповідально поставилися до проведення даної акції учні школи. Це означає, що розмови, бесіди, виховні години вчителів не проходять безслідно. І наші учні уже повноцінні і свідомі члени суспільства.

Педагог-організатор

Грубляк Л. Г.

 

docx
Додано
6 серпня 2018
Переглядів
3401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку