14 жовтня -СВЯТО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ. Сценарій «Справа честі та обов'язку»

Про матеріал
14 жовтня -СВЯТО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ. Сценарій «Справа честі та обов'язку» рекомендовано для педагога - організатора, класних керівників Свято Покрови відзначалося з давніх-давен, але наразі воно набуло нового значення, тому важливо знайомити учнів з історією його виникнення та святкування.
Перегляд файлу

СВЯТО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ  «Справа честі та обов'язку»

 

Ведучий1.Добрий день, шановні друзі!

 

Ведучий 2.Добрий день, любі  односельці та гості села!

 

Ведучий1. Згідно з указом № 806/2014 Президент України постановив: «Установити в Україні свято — День захисника України, яке відзначати щорічно 14 жовтня». Ведучий 2.    Це свято є направду всенародним святом, бо захисниками Вітчизни є учасники національно-визвольних рухів ХХ століття,учасники Революції гідності, добровольці і військові ,волонтери ,діти і дорослі — всі ті,хто в різний спосіб захищають свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

Ведучий 1. Свято, присвячене  Дню захисника  України, оголошується відкритим..

Гімн

Учень1:

Зродились ми великої години
З пожеж війни і з полум’я вогнів.
Плекав нас біль по втраті України,
Кормив нас гніт і гнів на ворогів.

Доволі нам руїни і незгоди,
Не сміє брат на брата йти у бій,
Під синьо-жовтим прапором свободи
З’єднаєм весь великий нарід свій.

І ось ідемо в бою життєвому.
Тверді, міцні, незламні, мов граніт,
Бо плач не дав свободи ще нікому,
А хто борець, той здобуває світ.

 

Ведучий1. Сьогодні ми зібралися у цій святковій, затишній  залі, щоб засвідчити свою повагу всім, хто носить військову форму і відзначити свято – День захисника України.

 

 Ведучий2 .   Привітати чоловіків, які захищають спокій наших домівок, здатних завжди підставити своє сильне плече чарівній половині людства.  Зі святом вас , чоловіки!

 

 Ведучий1.  Ви, хто носить почесне звання Захисника Вітчизни, уособлюєте всі етапи розвитку нашого славетного війська: ті, хто вів смертельний двобій із фашизмом, брав участь у так званих локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності, несе сьогодні нелегку військову службу.

 

 Ведучий 2 .  Щиро зичимо вам доброго здоров,я,  щастя, родинного затишку, миру, натхнення і високих звершень на благо розквіту Великої Української Держави!

 

 

 Ведучий1.

Вітчизну зі святом вітаємо нині

І хочемо, щоб вона мужніла і цвіла,

Навіки слава, слава Україні,

Її народу слава і хвала!

 

Ведучий 2. Сьогодні на нашому святі присутні почесні гості це:

 

 

 

 

Ведучий 1 Запрошуємо почесних гостей до слова.

 

Художній номер              

 

 

Ведучий 2. 23 роки Україна не знала війни. Наш народ пишався тим що у буремні 90 – ті, Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ще рік тому ми з вами не знали дуже багатьох слів пов’язаних з війною, тепер же майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій. Ще рік тому ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні – Героям слава»,а тепер ці слова набули нового змісту.

Ведучий 1.   Наразі вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумніву, що ці герої – хлопці що зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, лікарі, які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу, волонтери на плечах яких тримається наша армія.

Ведучий 2.   Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням це вже віддання шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу.

 

Ведучий1   Схилімо голови низько перед пам’яттю і подвигом славних синів України, героїв АТО і промовимо молитву за  душі загиблих.

 

Ведучий 2 Прошу вшанувати хвилиною мовчання пам'ять військовослужбовців, бійців Національної гвардії, прикордонників та добровольців, які загинули за Україну та мирних жителів, що стали жертвами терористів. Звучить метроном

 

 

 

Учень

Пам’ятайте про тих, що безвісті пропали,
Пам’ятайте про тих, що не встали, як впали.
Пам’ятайте про тих, що згоріли як зорі,-
Такі чисті і чесні, як повітря прозоре.
Пам’ятайте про тих, що за правду повстали,
Пам’ятайте про тих, що лягли на заставах.
Пам’ятайте про тих, що стрибали під танки…
Є в місцях невідомих невідомі останки.
Є в лісах, є у горах, і є під горою –
Менше в світі могил, ніж безсмертних героїв.
Пам’ятайте про них і у праці, і в пісні –
Хай відомими стануть всі герої безвісні.

 

Ведучий 1 Сьогодні ми раді вітати на нашій урочистій лінійці людей , які захищали , Соборність  і незалежність України   і продовжують її відстоювати .

Це наші земляки:

  Колісніченко  Юрій Іванович - Полковник  Зброїних сил України  випускник  нашої школи   1984   року;

Галушка Олександр Сергійович - Випускник 1998  року

Волченко Андрій Володимирович - Випускник 2004  року

Голобородько Олексій Леонідович -Випускник 2005  року

Сільський голова- Дяченко Олександр Олександрович.

 

 

Художній номер              

 

ВЕДУЧИЙ2 Є у світі одне слово, перед яким усі народи низько схиляють голови. Це слово - «Мати». Сотні матерів звичайних українських хлопців сьогодні об'єднані спільною бідою та гордістю за своїх синів. І немає щирішої молитви за материнську. Лише материнська любов не знає кордонів страху, сумнівів та розрахунків.

Ведуча1 : Дякуємо за подвиг і вірність Україні  батькам наших земляків ,котрі були і є учасникам АТО  :

(список батьків зачитати)

 

Худож. номер

Ведучий 3.Вітчизна і її захисник!..

За вікову історію української народності наша земля не один раз закликала своїх синів стати на її захист. І ніколи ці зклики до оборони рідного краю не залишилися не почутими.

 Ведучий 4.Мільйони людей вірять, що небо нашої України-матері буде мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир!

 

 

Ведучий 3. Виряджати сина до лав Збройних сил України було традицією для батьків. Накривали столи, запрошували родичів і друзів, влаштовували гуляння до сходу сонця, а зранку відряджали у далеку дорогу і обіцяли чекати, писати, любити. Ця традиція живе й донині, хоча, можливо, її дотримуються трохи по-іншому, бо навіть до армії йти сьогодні хоче не кожен.

Ведучий 4. В осінній призов на захист рубежів рідної держави відправляться Залізовський Дмитро.  «Хай служба твоя буде легкою, а ти щоб служив  з правдою і честю, і повернувшись додому, з гордістю сказали — я служив в армії».

 

Ведучий 3. «Ти сьогодні маєш велику честь представляти нашу Башилівку у лавах Збройних сил України, адже ми сьогодні хочемо жити у мирі і злагоді, щоб ніяка зайда не могла зазіхати на наші землі. Тому ти повинен міцно тримати зброю в руках, уміти поводитися з нею так, щоб вона не стріляла у мирний час, поводитися з нею на «ви», але разом з цим щодня відчували голос батька і матері»

 

Ведучий 4. Для тебе цей Худож. номер

 

Ведучий 3.Сьогодні ми віддаємо дань пошани людям, що взяли на себе найважчу і найважливішу турботу - працювати на цій землі і годувати країну, тому що з маленького хлібного зернятка починається потужність і сила держави нашої.В давнину говорили : «Як людина ставиться до хліба – така у нього і душа». Так. хліб найголовніший, дорогоцінніший плід людства . це і тривога і радість, і безсонні ночі, постійні думи і турботи від першої весняної борозни до дозрівання колоса..Не покидає землероба щоденна турбота про те, як вродить нива, чим вона сплатить йому за невпинну працю. Тому що всі ми знаємо, що держава без землеробства як чоловік без голови жити не може З святом вас, дорогі чоловіки-трудівники нашого села!

 

Ведучий 4. . Рано вранці поспішають на роботу трактористи і механізатори, обліковці , бригадири та водії .У кожного свої справи і турботи, у кожного свої, але наші сільські  .Бо селянська праця свята і благородна. Вона безперервна, як саме життя .І сьогодні, в цей святковий день ми вітаємо наших  чоловіків. 

Худож. номер

 

Ведучий 3 . Зростає славне покоління,
Іде у хлібороби молодь,
Бо є у них міцне коріння,
Бо знають, що за них цього ніхто не зробить,
Бо з діда-прадіда їх вчили
Святого хліба шанувати,
Лишень натхненна праця дає крила,
Такого їх в дитинстві вчила мати.

Ведучий 4. То ж ще раз з святом вас вітаєм,
Здоров′я та наснаги вам бажаєм,
Нехай безкрає синє небо
Дарує вам дощик, коли вам треба,
Нехай богаті врожаї
Не покидають нашої землі,
Щоби зі столу в вас не вибувало
І ковбаса і м′ясо й сало,
І щоб на нашій славній Україні
Була щасливою людина!
 

 

doc
Додано
30 липня 2019
Переглядів
582
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку