16 днів протидії насильству

Про матеріал
Презентація про Міжнародну акцію "16 днів протидії насильству". Матеріал можна використовувати для виховної години дітей різного віку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година на тему:“16 днів протидії насильству”Група №1 “Черговий стрілочного поста. Оператор поста централізації”«Я маю право жити на землі. Творити, дихати, учитись. Примножувать багатства всі її,Своєю Україною гордитись.»

Номер слайду 2

Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році.Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада —Міжнародний день боротьби з насиллям та датою її завершення —10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини.

Номер слайду 3

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Період кампанії охоплює наступні важливі дати:25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;5 грудня – Міжнародний день волонтера;6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Номер слайду 4

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. У цей день світ відзначає день ліквідації насильства щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатиметься він почав з 1981 року в пам'ять про трагічну загибель сестер Мірабаль, які були по-звірячому вбито за наказом домініканського правителя Рафаеля Трухильо в Домініканській Республіці в 1960 році.

Номер слайду 5

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. Головна мета— звернути увагу суспільства на цю проблему. За даними ООН, поширення епідемії СНІДу у світі в цілому сповільнилися. За останні 5 років кількість виявлених випадків зараження ВІЛ/СНІД скоротиласьна 20%. Натомість в Україні серед країн Східної Європи і Центральної Азії ступінь поширеностіВІЛ/СНІД найвищий. Щодня в Україні реєструється 48.5 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією. Також в Україні зростає кількість ВІЛ-інфікованих жінок.

Номер слайду 6

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством. Міжнародний день боротьби за скасування рабства відзначається щорічно. Дата обрана не випадково, саме 2 грудня 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами.

Номер слайду 7

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями«Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе залежить рівень цивілізованості цього суспільства.»

Номер слайду 8

5 грудня – Міжнародний день волонтера. Волонтери — багатство народів. Волонтерство засновується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей. Свій вільний час волонтери присвячують суспільним справам, беручи участь у всіляких акціях, програмах соціальної взаємодопомоги, культурного просвітництва тощо.

Номер слайду 9

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі6 грудня 1989 року 25-річний Марк Лепін, озброєний самозарядним карабіном Ruger Mini-14 та мисливським ножем проник у політехнічну школу Монреаля, де розстріляв 14 студенток і поранив 13 інших, після чого вчинив самогубство. Він відкривав вогонь винятково по жінках і в передсмертній записці звинуватив феміністок у тому, що вони нібито зруйнували його життя. Пізніше 6 грудня стало Національним днем пам’яті та дій проти насильства щодо жінок.

Номер слайду 10

10 грудня – Міжнародний день прав людини. День прав людини — міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році, що проголошує права особистості, цивільні і політичні права і свободи (рівність всіх перед законом,право кожного на свободу і особисту недоторканність,своб оду совісті та інші). У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн.

Номер слайду 11

Що ж таке насильство? Насильство – це будь-які умисні дії однієї людини по відношенню до іншої, якщо ці дії порушують права  й свободи людини, наносять їй фізичну, моральну чи психічну шкоду.

Номер слайду 12

ФІЗИЧНЕПСИХОЛОГІЧНЕСЕКСУАЛЬНЕЕКОНОМІЧНЕВиди насильства:

Номер слайду 13

«Як зупинити насильство?»1) Уникай ситуацій, які можуть призвестидо насильства.2) Говори спокійно і впевнено.3) Дай агресору можливість зупинитися.4) Відійти в сторону. Це не ознака слабкості!5) Не прагни помсти ворогам. Вмій пробачати.6) Попросити допомоги. Це не ознака слабкості чи боягузтва!

Номер слайду 14

«Пам’ятка»!Немає виправдання бездушності, цинізму,агресивності, фантастичній жорстокості. І щоб не потонути в хвилях негативних емоцій гніву, незадоволенності життям, які накладаються на не зовсім здоровий соціальний фон, ми пам’ятаємо: “ Бережи в собі людське, поважай в собі людину!”

pptx
Додано
19 грудня 2022
Переглядів
204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку