16 лютого День єднання

Про матеріал
Свобода — це те, чим не торгують. Не може країна бути трішки вільною. Вона є або суверенною, і сама вирішує свій шлях розвитку, або у неї немає свободи. Україна сьогодні формує поняття свободи для сучасного світу. І нове визначення поняття свободи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

16 лютого. День єднання. КЗ «ДФМХКК» ДОР»Малига Н. М.

Номер слайду 2

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №53/2022 Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства. У президентському указі №53/2022 від 14 лютого 2022 року йдеться, що День єднання оголошено для  “посилення консолідації” українців, зміцнення їхньої “стійкості” на тлі зростання гібридних загроз, пропагандистського та морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

Номер слайду 3

Великий народе великої країни, добрий ранок тобі! Сьогодні важливий – День єднання нас всіх. Ми різні, різного віку, різної статі, з різних міст, регіонів, різних професій, різних талантів, різних знань, мов, релігій. Але об'єднує нас єдине бажання: жити в мирі, щасливо, однією родиною, з дітьми, з батьками. І на все це ми маємо повне право. Бо ми в себе вдома, ми в Україні. І ніхто наш дім не буде любити так, як ми любимо. І ніхто, тільки ми разом, зможемо наш дім захистити…

Номер слайду 4

Різниця між Днем єднання та Днем Соборності. На відміну від Дня єднання, який було оголошено з метою об’єднатися перед лицем загрози вторгнення рф, День Соборності України присвячено великій історичній події – проголошенню Акту Злуки УНР та ЗУНР 1919 року.

Номер слайду 5

Свобода — це те, чим не торгують. Не може країна бути трішки вільною. Вона є або суверенною, і сама вирішує свій шлях розвитку, або у неї немає свободи. Україна сьогодні формує поняття свободи для сучасного світу. І нове визначення поняття свободи. Основа єдності суспільства – свобода!

Номер слайду 6

В 2014 році наша Україна не була готова до війни. Тому у 2014 році організації громадянського суспільства робили майже все – від евакуації цивільних з зони бойових дій до купівлі форми для армії, від надання правових консультацій до написання законів. Роль громадянського суспільства у консолідації нації в умовах війни

Номер слайду 7

Першим наслідком війни стало масове внутрішнє переміщення. Тоді солідарність і готовність українців допомагати один одному стали дуже помітними у вирішенні питань евакуації, розміщення переселенців, надання їм першої гуманітарної допомоги. Численні волонтерські ініціативи, що виникли в перші місяці війни, в подальшому виросли у великі громадські організації, благодійні фонди, які і зараз допомагають постраждалим від війни.

Номер слайду 8

За ці роки незалежності ми пройшли дуже тривалий шлях — від набуття суб’єктності, від того, коли Україна сприймалася як велика шахівниця, де інші сильні світу сього рухали фігурами — до того часу, коли цими фігурами рухаємо ми самі. Наше громадянське суспільство сьогодні продовжує битися на різних фронтах, заставляє працювати неефективні старі системи, а якщо вони не працюють — тисне для того, щоб з’являлися нові механізми

Номер слайду 9

З моменту широкомасштабного вторгнення українська діаспора у різних країнах зробила колосальний внесок у боротьбу за підтримку України. Фактично дії українців за кордоном стали частиною тотального спротиву всієї української нації у війні з росією. Діяльність нашої діаспори є ефективною і має тривати, адже без активності українців за кордоном буде значно важче зберегти підтримку наших партнерів. Як українська діаспора допомагає Україні

Номер слайду 10

51% опитаних українців регулярно або час від часу донатять — переказують кошти благодійним фондам або на окремі волонтерські збори. Роблять це регулярно 10% опитаних, а час від часу – 41%. Дуже рідко донатять 23%, зробили це лише один раз – 12%, а ніколи цього не робили – 13% опитаних.18% купували продукти та залишали їх у спеціальних кошиках в магазинах, 15% переказували гроші на картку або збір на потреби окремих цивільних (на лікування, відбудову житла, квитки виїхати тощо), 6% робили грошові перекази в фонди та організації з підтримки населення (переселенців, літніх людей, дітей, хворих тощо), а 4% робили грошові перекази в фонди підтримки тварин або зоопарків. Донат на перемогу!

Номер слайду 11

Під час воєнних дій, відколи історія пам'ятає кровопролитні війни, донорська кров була ледь не єдиним способом врятувати бійця, який зазнав поранення з масивною крововтратою у наслідку. Наші громадяни не залишили осторонь цієї біди.

Номер слайду 12

Люди згуртувалися, допомагають, чим можуть: приймають, як рідних, вимушених переселенців, роблять усе, аби їм було комфортно, підтримують морально. З молитвою у серці сортують, вантажать, доставляють гуманітарну допомогу, готують їжу для захисників, плетуть сітки, виготовляють окопні свічки. Патріотизм сьогодні набуває особливого значення. 

Номер слайду 13

Номер слайду 14

pptx
Додано
16 лютого 2023
Переглядів
256
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку