Презентація "Створення сайтів"

Про матеріал

Презентація до уроку з інформатики "Створення сайтів" за підручником Інформатика 8 клас Бондаренко О.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення сайтівІнформатика , 8 клас. Урок 28

Номер слайду 2

Призначення і структура інтернету. Розвиток інтернету й електронних технологій впливає на всі аспекти нашого життя. Так виникла необхідність шукати нові засоби комунікації. Популярністю користуються соціальні мережі, сайти тощо.

Номер слайду 3

Вебсторінки і сайтиІнформаційний простір став мультимедійним; термін «гіпертекст» увів в інформатику американський учений Теодор Нельсон в 1963 році.

Номер слайду 4

Вебсторінки і сайти. Сайт, або вебсайт (від англ. web — мережа, site — місце), — це об’єднання тематично пов’язаних вебсторінок і документів під одним доменним іменем.

Номер слайду 5

Вебсторінки і сайти. Гіпертекст — це текст, що містить гіперпосилання, тобто зв’язки з іншими частинами документа або іншими документами чи файлами. Вказівник миші, наведений на гіперпосилання, набуває вигляду руки. Гіпертекст є основою вебсторінки, вебсторінки у свою чергу об’єднуються у сайти, а сукупність сайтів утворює Всесвітню павутину.

Номер слайду 6

Розміщення сайтів у мережіДе ж розташовуються сайти? Виявляється, у світі цілодобово працюють мільйони комп’ютерів — серверів, постійно підключених до інтернету, які надають хостинг. Саме на цих серверах і розташовано більшість сайтів.Інформацію із сайту зазвичай можна отримувати в будь-який час із будь-якого комп’ютера із доступом до інтернету.

Номер слайду 7

Розміщення сайтів у мережіХостинг (англ. hosting) — послуга з надання дискового простору сервера для розміщення, функціонування та обслуговування сайтів, файлових сховищ, електронної пошти тощо

Номер слайду 8

Розміщення сайтів у мережіХостингові компанії можуть забезпечувати реєстрацію доменного імені, обслуговування системи створення сайтів, надання додаткового програмного забезпечення тощо. Хостинг може бутиплатним безкоштовним (встановлюються певні обмеження).

Номер слайду 9

Етапи створення сайтів. Створення сайту — це трудомісткий і тривалий процес, який умовно можна розділити на декілька основних етапі

Номер слайду 10

1. Маркетингові дослідження. На цьому етапі з’ясовують призначення сайту та мету його створення, вивчають запити майбутніх відвідувачів, ознайомлюються з подібними сайтами і визначають оригінальні риси майбутнього сайту. Це впливає на спосібйого конструювання танаповнення.

Номер слайду 11

2. Планування структури сайту. Грамотна організація структури сайту підвищує зручність користування ним, його обслуговування тощо. Потрібно обміркувати структуру сайту: скільки сторінок вінміститиме, яким чином користувач потраплятиме на сторінки, як знаходитиме потрібну інформацію тощо.

Номер слайду 12

2. Планування структури сайту. Для сайту з невеликою кількістю сторінок доцільно використовувати ієрархічну структуру, в якій перехід на потрібну сторінку можна здійснити за два-три клацання.

Номер слайду 13

2. Планування структури сайту. Лінійну структуру варто використовувати для сайтів, перегляд сторінок на яких відбуватиметься послідовно. Для більшості сайтів застосовують мішану структуру, яка поєднує в собі особливості ієрархічної та лінійної структур.

Номер слайду 14

3. Розробка дизайну. Вигляд вебсторінок сайту має відповідати певному стилю, бути привабливим і відрізнятися від аналогічних сайтів.

Номер слайду 15

4. Конструювання сайту. Сконструювати сайт можна шляхом написання HTML-коду або за допомогою спеціальних програм — систем керування вмістом — СКВ (від англ. Content Management System — CMS). Вебсторінки сайту повинні однаково добре відображатися й працювати в усіх браузерах.

Номер слайду 16

4. Конструювання сайтуІснує багато СКВ, і кожна має певні особливості. Найпопулярнішими є такі безкоштовні СКВ, як Word. Press, Joomla, Open. Cart, Social. Engine та ін.

Номер слайду 17

5. Наповнення сайту вмістом. Для наповнення сайту варто заздалегідь зібрати необхідні матеріали (тексти, зображення тощо), які становитимуть вміст (контент) сайту.

Номер слайду 18

6. Тестування сайту. Створений і повністю або частково наповнений вмістом сайт доцільно випробувати на локальному сервері. Для створення локального сервера з метою розробки й тестування сайту можна використати безкоштовні програми, такі як Apache, РИР, My. SQL, php. My. Admin, або програму Open Server Panel, яка їх об’єднує.

Номер слайду 19

7. Розміщення сайту в інтернетіДля доступу користувачів інтернету до сайту він повинен мати доменне ім’я. Зазвичай послугу реєстрації доменних імен пропонують хостинг-провайдери. Вони й забезпечують цілодобовий доступ до сайту.

Номер слайду 20

7. Розміщення сайту в інтернетіЗа наявності постійної IP-адреси можна розмістити сайт і на власному комп’ютері-сервері, який має бути постійно ввімкнений для надання доступу до сторінок сайту.

Номер слайду 21

8. Обслуговування сайту. Обслуговування сайту полягає в його періодичному оновленні (тобто поповнення новими матеріалами), супроводі (адміністрування), обслуговуванні (удосконалення дизайну та структури сайту) і ін.

Номер слайду 22

9. Просування сайту. Просування сайту полягає у здійсненні низки заходів (рекламування, оптимізація структури та змісту, організація опитувань та ін.) з метою збільшення його відвідуваності інтернет-користувачами.

Номер слайду 23

Системи керування вмістом. Створити сайт можна за допомогою мов гіпертекстової розмітки та вебпрограмування. Але для вебмайстрів-початківців зручнішим є автоматизоване створення сайтів за допомогою онлайнових СКВ. Вебсторінки зручно створювати в додатку Google Sites

Номер слайду 24

Системи керування вмістом. Власний сайт можна швидко розробити за допомогою СКВ, скориставшись сайтами www.hostinger.com.ua. Ці сайти також надають послуги платного та безкоштовного хостингу, реєстрації доменних імен, електронної пошти та ін. До оформлення сайту потрібно підходити виважено. Дизайн веб-сторінок можна вибрати з колекції готових шаблонів і налаштувати відповідно до власних потреб.www.webkonstruktor.comта іншими..

Номер слайду 25

Питання для самоперевірки1. Дайте означення гіпертексту.2. Що таке сайт?3. Що таке хостинг?4. Назвіть основні етапи створення сайту.5. Опишіть особливості ієрархічної структури сайту; лінійної структури; мішаної структури.6. Що таке система керування вмістом? Наведіть приклади СКВ.

Номер слайду 26

Виконаємо інтерактивну вправу

Номер слайду 27

Домашнє завдання§20 с.130 - 134

Номер слайду 28

Правила ТБ

Номер слайду 29

Працюємо за комп’ютером. Сторінка 134

Номер слайду 30

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Федоренко Інна Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Устрицький Назарій Ігорович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Цибулько Микола
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Кузьміна Світлана
    Дуже дякую. Стиль дуже подобається.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
12 грудня 2021
Переглядів
14489
Оцінка розробки
4.9 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку