Агітбригада Рохманівської ЗОШ І-ІІ ст.

Про матеріал
Презентація природоохоронної роботи,яка проводиться в Рохманівській загальноосвітній школі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рохманівська ЗОШ І-ІІ ст. Екологічна агітбригада«ГЕЛІОС»

Номер слайду 2

НАШ ДЕВІЗ: Якщо маленька людина у маленькому селі сумлінно виконує свою маленьку справу – світ стає кращим!

Номер слайду 3

Г – господарське використання природних ресурсів. Е – екологічно-свідоме мислення. Л – любити рідний край.І – інформування громадськості. О – охорона довкілля. С – співпраця з органами місцевої влади. ГЕЛІОС

Номер слайду 4

ЩОБ ЗБЕРЕГТИ ПРИРОДУ В НАС ДІЮТЬ ТАКІ ЗАКОНИ:1. ЗАКОН СПІВУЧОГО СОЛОВ’Я:- будемо оспівувати красу рідної землі,як соловейко2. ЗАКОН МУДРОЇ СОВИ:- будемо спостерігати,навчатися,діяти й відповідати за свої вчинки3. ЗАКОН ЧЕРВОНОЇ КАЛИНИ: - будемо прикрашати землю добрими справами

Номер слайду 5

4. ЗАКОН ТУРБОТЛИВОЇ БІЛОЧКИ- будемо брати від природи лише необхідне,піклуючись про відновлення природних багатств....6. ЗАКОН ВІЧНОЗЕЛЕНОГО БАРВІНКУ- будемо завжди пам’ятати про перевагу законів природи над законами людськими.5. ЗАКОН ЗОЛОТОГО СОНЯШНИКА-кожна істота на землі – незмінна, вона має право на сонце, повітря та воду.

Номер слайду 6

НАША ДІЯЛЬНІСТЬ

Номер слайду 7

Акція “Прибери планету”. “Є таке правило, – сказав Маленький принц. – Прокинувся вранці, причепурився сам – і відразу ж причепури гарненько і свою планету.” І ми живемо за цим правилом. Ведеться просвітницька робота, моніторинг несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання села,сортування сміття.

Номер слайду 8

СОРТУВАННЯ СМІТТЯ

Номер слайду 9

Акція “Первоцвіт” – ми проводимо конкурси малюнків та екологічні вистави, розповсюджуємо листівки, які закликають берегти первоцвіти. Набуває поширення вирощування ранньоквітучих рослин на садових ділянках або біля дому.

Номер слайду 10

Акція “Посади своє дерево.” Щорічно навесні та восени ми висаджуємо дерева та кущі біля школи.

Номер слайду 11

Акція “Наша допомога птахам”. Нами було виготовлено 4 шпаківні та 15 годівничок, які були розвішені на території школи та села.

Номер слайду 12

Акція “До чистих джерел ” під час якої учні прибирають та облаштовують території, на яких розміщуються джерела. Весною 2019 р. було розчищено від замулення 3 джерела.

Номер слайду 13

Акція «Збережи ялинку». Під час акції ми випускаємо агітаційні листівки, У грудні 2019 року ми взяли участь у районному конкурсі «Замість ялинки – зимовий букет»

Номер слайду 14

Екологічна просвіта

Номер слайду 15

1. Дотримуйтеся сівозмін, не виснажуйте ґрунтів.2. Не спалюйте стерню, бур'яни та траву.3. Не вирубуйте необдумано ліси.4. Не забруднюйте повітря, ґрунти та води. 5. Обгородіть мурашник, розчистіть джерельце.  6. Насаджуйте дерева, кущі, квіти.7. У лісі намагайся ходити стежинами, щоб не витоптувати трав'янисті рослини. 8. Лікарські рослини збирайте тільки в тих місцях, де їх багато9. Травень і червень — місяці тиші. Не лякай тварин не підходь близько до гнізд, не бери яєць чи пташеня: до рук, бо птахи покинуть гнізда. Пам’ятайте ці правила:

Номер слайду 16

Схаменіться будьте люди,бо лихо вам буде…

pptx
Додано
17 грудня 2021
Переглядів
418
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку