Агроценози, особливості структури й функціонування. Шляхи підвищення продуктивності агроценозів.

Про матеріал
Презентація до теми "Агроценози, особливості структури й функціонування. Шляхи підвищення продуктивності агроценозів."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Агроценози. Структура та особливості функціонування.

Номер слайду 2

Агроценоз – штучна екосистема, створена людиною для своїх цілей

Номер слайду 3

Природні екосистеми

Номер слайду 4

Штучні екосистеми

Номер слайду 5

Агроценози займають близько 10% суші, й дають 90% харчової енергіїАгроценози мають спільні ознаки з природними екосистемами, а саме: наявність продуцентів (зелені рослини), консументів (тварини), редуцентів (бактерій та грибів). Людина основа харчового ланцюга агроценозів.

Номер слайду 6

Відмінні риси агроценозів. Невелика видова різноманітність, різко виражене домінування одного-двох видів (рослин чи тварин). Кількість інших видів мінімальна.

Номер слайду 7

Природні екосистеми мають велике видове різноманіття. Штучні екосистеми досить «бідні»

Номер слайду 8

Гідропоніка аеропоніка

Номер слайду 9

Аквапоніка – рослинні культури вирощуються разом з рибою (частіше за все теляпією)Відсутність течії і певні умови освітлення сприяють швидшому набору маси рибою. Відходи життєдіяльності риби становляться добривом для овочевої культури.

Номер слайду 10

Зробимо характеристику агроценозу і природної екосистеми. Природні екосистеми: ліс, озеро, річка, море/океан. Штучні екосистеми: ставок, поле, водосховище.

pptx
Додано
15 грудня 2022
Переглядів
300
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку