Агроценози. Структура та особливості функціонування.
Номер слайду 2
Агроценоз – штучна екосистема, створена людиною для своїх цілей
Номер слайду 3
Природні екосистеми
Номер слайду 4
Штучні екосистеми
Номер слайду 5
Агроценози займають близько 10% суші, й дають 90% харчової енергіїАгроценози мають спільні ознаки з природними екосистемами, а саме: наявність продуцентів (зелені рослини), консументів (тварини), редуцентів (бактерій та грибів). Людина основа харчового ланцюга агроценозів.
Номер слайду 6
Відмінні риси агроценозів. Невелика видова різноманітність, різко виражене домінування одного-двох видів (рослин чи тварин). Кількість інших видів мінімальна.
Номер слайду 7
Природні екосистеми мають велике видове різноманіття. Штучні екосистеми досить «бідні»
Номер слайду 8
Гідропоніка аеропоніка
Номер слайду 9
Аквапоніка – рослинні культури вирощуються разом з рибою (частіше за все теляпією)Відсутність течії і певні умови освітлення сприяють швидшому набору маси рибою. Відходи життєдіяльності риби становляться добривом для овочевої культури.
Номер слайду 10
Зробимо характеристику агроценозу і природної екосистеми. Природні екосистеми: ліс, озеро, річка, море/океан. Штучні екосистеми: ставок, поле, водосховище.