Акробатики.Зв'язки елементів вправ

Про матеріал
Елементарна презентація, яка показує орієнтовний комплекс акрбатичних вправ для хлопчиків та дівчат
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Акробатика. КОМБІНАЦІЇ ВПРАВ

Номер слайду 2

КОМБІНАЦІЇ ВПРАВ ДЛЯ ДІВЧАТОК

Номер слайду 3

Рівновага на одній нозіОдним із важливих елементів в акро­батичних вправах є рівновага на одній нозі. Рівновага – це положення, при якому учень стоїть на одній нозі, нахи­лившись уперед, піднявши іншу ногу на­зад до відказу й руки в сторони. Для прийняття рівноваги з основної стійки відвести одну ногу максимально назад і трохи прогнутися. Послідовність навчання:1.  Стоячи обличчям до гімнастичної стінки махи однією ногою назад.2.  Рівновага стоячи боком біля гімнастичної стінки.3.  Рівновага самостійно. Утримувати рівновагу 3–4 с. Страховка: стоячи збоку ноги, яку відводять назад, однією рукою підтримувати під плече, іншою під стегно.

Номер слайду 4

«Міст» нахилом назад(дівчатка)Виконують зі стійки ноги нарізно, руки вгору. Нахиляючись назад, сильно подати таз уперед і повільно опуститися в положення «міст». При опусканні голову нахилити назад до відказу Послідовність навчання: Стоячи спиною до гімнастичної стінки на відстані півкроку, нахил назад із захватом руками за рейку.

Номер слайду 5

Стійка на лопатках. Перекотившись назад і торкнувшись лопатками підлоги, упертися руками в поперек і випрямити тіло так, щоб тулуб і ноги були на одній прямій (рис.). Послідовність навчання: З упору сидячи позаду перекатом назад згинаючи ноги стійка на лопатках зігнувши ноги. Те саме, тільки розігнувши ноги стійка на лопатках – тримати. З упору сидячи позаду перекатом назад стійка на лопатках. З упору присівши перекатом назад стійка на лопатках.

Номер слайду 6

Переворот убік. Зі стійки за напрямком руху підняти руки вперед – угору долоня­ми вперед і зробити крок тією ногою, в який бік виконується переворот,потім, нахиляючись уперед, спертися об підлогу однойменною рукою (якщо переворот виконується вліво, то лівою рукою) в цей самий бік на відстані кроку від поштовхової ноги й махом однієї та поштовхом іншої вийти в стійку на руках ноги нарізно. Відштовхнувшись по черзі рука­ми, стати в стійку ноги нарізно, у сторони При виконанні перевороту учні не повинні згинати тазостегнові суг­лоби, поєднувати й розслаблювати ноги, а також опускати голову. На по­чатку опанування руху вправу слід виконувати з допомогою та страхов­кою (підтримуючи біля колін, за поперек).

Номер слайду 7

КОМБІНАЦІЇ ВПРАВ ДЛЯ ЮНАКІВ

Номер слайду 8

Стійка на руках (хлопчики)Стоячи на маховій нозі, поштовхову вперед на носок, руки вгорі до­лонями вперед, кроком зробити випад, нахилити тулуб уперед, поставити прямі руки на підлогу на ширині плечей і махом однієї ноги і поштов­хом іншої вийти в стійку на руках. У стійці ноги поєднати, дивитися на підлогу, злегка нахиливши голову назад Послідовність навчання:1. Стійка на руках махом однієї ноги й поштовхом іншої з допомогою.2. Стоячи на відстані двох кроків від стінки, кроком поштовхової ноги й махом іншої стійка на руках, п'ятками обпертися об стінку. У ході навчання цієї вправи слід стежити за тим, щоб тіло було пов­ністю випрямлене в плечових та грудоключичних суглобах. Страховка: з боку махової ноги захопити за стегно або гомілку ма­хової ноги.

Номер слайду 9

Стійка на голові (хлопчики)Виконують з опорою головою та руками. З упору присівши, спир чись головою (верхньою частиною лоба) попереду рук, утворюючи рівнос ронній трикутник, поштовхом стійка на голові зігнувши ноги з наступі ним випрямленням тулуба до прямого вертикального положення Послідовність навчання:1. З упору присівши стійка на голові зігнувши ноги.2. Те саме з наступним випрямленням тіла до прямого положення.3. З упору присівши поштовхом обома ногами стійка на голові й повернутися у вихідне положення. При виконанні вправ має бути повне розгинання в тазостегнових суг­лобах, носки – відтягнуті. Страховка: підтримувати однією рукою за гомілку, іншою – під спину.

Номер слайду 10

Перекат уперед упор присівши1. Сидячи на підлозі в угрупуванні, м'яко перекотитися назад, торк­нутися підлоги лопатками, потилицею й, не затримуючись, перекотитися вперед.2. В упорі присівши щільно згрупуватися і, втрачаючи рівновагу, пе­рекотитися назад до торкання підлоги лопатками й потилицею, а потім ви­конати перекат уперед у вихідне положення Повертатися в упор присівши енергійним рухом плечей і голови вперед, зберігаючи угрупування.

Номер слайду 11

Перекат назад у стійку на лопатках. Сидячи в угрупуванні, виконати перекат назад і перейти в стійку на лопатках з опорою руками на пояс. Можливі варіанти з положення рук на підлозі, вздовж тулуба.

Номер слайду 12

Дякую за увагу

pptx
Додано
17 листопада 2021
Переглядів
3335
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку