Аналіз карти годинних поясів Землі. Розв’язування задач на визначення часу.

Про матеріал
Практична робота №3 для учнів 8 класу по темі "Аналіз карти годинних поясів Землі. Розв’язування задач на визначення часу." Містить різні типи задач на визначення місцевого та поясного часу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота № 3 Тема: Аналіз карти годинних поясів Землі. Розв’язування задач на визначення часу. Мета: закріпити знання про карту годинних поясів Землі, визначити розміщення території України на карті годинних поясів світу та розв’язувати задачі на визначення місцевого та поясного часу

Номер слайду 2

Завдання № 1. Вставте пропущені цифри і слова. Поверхня Землі розділена на ____ годинні пояси. Земля повертається за 1 год на ___°, за ____хв на 1° _____ руху стрілки годинника. Середня протяжність кожного поясу за довготою становить ____ °. Облік поясів ведеться з ____ до _____ . Поясний час у суміжних поясах відрізняється на ___ годину. Територія України розташована в межах _____ годинних поясів, але в країні діє час ___ годинного поясу.

Номер слайду 3

Карта годинних поясів

Номер слайду 4

Завдання №2. Розв’язування поясного часу. А. Визначте поясний час у Києві, якщо у Пекіні 20 година. Б. Визначте поясний час у Лондоні, якщо у Києві 17 годин.

Номер слайду 5

Завдання №3. Розв’язування місцевого часу. А. Визначте місцевий час у Львові(24°сх.д.), якщо в Рівному (26°сх.д.), місцевий час складає 20 год 30 хв. Б. Визначте місцевий час у Дніпрі (35°сх.д.), якщо в Чернівцях (26°сх.д.), місцевий час складає 15 год 45 хв. В. Визначте місцевий час у Полтаві (34°сх.д.), якщо в Києві (30°сх.д.), місцевий час складає 10 год 15 хв.

Номер слайду 6

Завдання №4. Обчисліть, на скільки хвилин місцевий час у точці Х відстає порівняно з місцевим часом на початковому (нульовому) меридіані.

Номер слайду 7

Завдання №5. Обчисліть, на скільки хвилин місцевий час у точці Y відстає порівняно з місцевим часом у Мельбурні.

Номер слайду 8

Україна на карті годинних поясів

Номер слайду 9

Завдання №6. Обчисліть, на скільки хвилин місцевий час у місті Горлівці випереджає місцевий час у місті Львові.

Номер слайду 10

Завдання №7. Обчисліть, на скільки хвилин місцевий час у Львові відстає від місцевого часу в Лубнах (33o сх. д.).

Номер слайду 11

Зробіть висновки.

pptx
Додано
29 жовтня 2023
Переглядів
2165
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку