Аналіз виховної роботи проведеної в класі напротязі року

Про матеріал

Цей матеріал допоможе класному керівникові написати звіт про навчально-виховну роботу,яка була проведена у класі.

Перегляд файлу

           Аналіз виховної роботи у 4 – а класі за 2017 – 2018 н.р.

            Класний керівник  Кривенко Людмила Борисівна

У 4– А класі навчається 19 учнів, з них: 8 дівчаток і 11 хлопчиків. Більшість дітей має хороші здібності до навчання.

Стосунки у класі загалом дружні й доброзичливі, є добре порозуміння між хлопчиками і дівчатками. Колектив класу діяльний, учні долучаються до організації класних справ, активно виконують доручення .

Більшість дітей у класі з повних сімей, де панує взаєморозуміння і злагода; є також родини, де вихованням дитини займається тільки мати.  У 2017 – 2018 навчальному році у виховна робота у класі проводилася за такими напрямками :         

  • національно – патріотичний  напрямок;
  • екологічний напрямок;
  • розвиток  творчої  активності.

Основною метою виховної діяльності є створення в колективі  оптимального позитивного мікроклімату як на уроках, так і в позаурочний час, який би сприяв творчому саморозкриттю, саморозвитку кожного учня. Протягом року велася виховна робота, яка поєднувала як традиційні форми роботи (бесіди, години спілкування, виховні години,виготовлення буклетів, групові справи), так і нетрадиційні (інтерактивні ігри)

 

    Формування ціннісного ставлення до себе, культури здоров’я  відбувалося через пропагування здорового способу життя, застосування здоров’язберігаючих технологій (проведення динамічних пауз на уроках, пальчикової гімнастики),через проведення бесід з техніки безпеки з метою профілактики дитячого травматизму.

      Формуванню ціннісного ставлення до праці сприяли виховні години на тему „Ми за чисте довкілля”, акція «Чисте селище»,  проведення рейдів „Обгорни підручник».

      З метою формування ціннісного ставлення до природи з учнями класу проводилися екскурсії в природу з метою спостереження за сезонними змінами у природі, тематичні бесіди „Життя птахів взимку”,  „Зміни в природі восени” та ін., виставка малюнків „Буду я природі другом”,виховний захід «Водно – болотні угіддя України».

      Формування ціннісного ставлення до культури до мистецтва  у цьому навчальному році відбувалося через проведення родинних свят „ Новорічне свято ”, „Хай живуть найкращі мами всіх дівчаток і хлоп'ят ”, «Порадійте за нас : переходимо у 5 клас»,до організації і проведення яких активно залучалися і батьки наших учнів. Така сумісна діяльність учнів, вчителя та батьків сприяє зміцненню колективу та встановленню більш тісних та довірливих стосунків.

     Напротязі навчального року було проведено  такі виховні заходи:

  • година спілкування "Будьте обережними",на якій діти прослухали інструктажі з правил техніки безпеки;
  • виховний захід,присвячений Чорнобильській трагедії;
  • тренінг"Самооцінка і поведінка людини";
  • тренінг "Поважай себе та інших";
  • прийняли участь у заході,присвяченому Всесвітньому дню здоров'я;
  • хвилинка безпеки "Обережно міни";
  • виховна година,присвячена Дню українського добровольця;
  • виховний захід "Ти вічний біль - Афганістан";
  • Інтелектуалний  конкурс "ПІЗНАЙКО"( серед учнів класу)

        З метою формування ціннісного ставлення до суспільства, до держави відповідно до всесвітніх історичних дат, пам’ятних подій нашої держави і міста проводились різноманітні заходи, серед яких: інформаційні хвилинки до пам’ятних дат, класний конкурс на краще читання віршів Т.Шевченка,  День примирення в Україні, «100 років Тризубу».

         Таким чином, аналіз виховної роботи у відповідності з метою та завдан нями показує, що проведена робота сприяла згуртуванню  учнівського коле ктиву, інтелектуальному, моральному та фізичному становленню особисто сті, створенню умов для розвитку творчих здібностей.

 

 

docx
Додано
8 липня 2018
Переглядів
666
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку