Анімація Матеріали до уроків по ЯДС

Про матеріал
Про матеріал Даний матеріал рекомендую використовувати на уроках ЯДС до різних тем . Він допоможе розвинути пізнавальну активність учнів,допитливість,спонукатиме їх до свідомого дотримання дисципліни,активізуватиме бажання виконувати правила поведінки,навчить розпізнавати свої почуття під час спілкування з іншими людьми, виховуватиме почуття прекрасного, примножуватиме позитивні емоції, розширить уявлення про небезпеку будь –якого характеру, виховуватиме патріотизм, прагнення до самовиховання, сприятиме вихованню гуманної, творчої, стресостійкості та соціально активної особис
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підбірка матеріалу до уроків в початковій школі ЯДС (Загадки, прислів*я, афоризми, ігри, ребуси ). Підготувала вчитель початкових класів. Гімназії с. Сновське. Швець Ірина Іванівна

Номер слайду 2

Про матеріал. Поданий матеріал рекомендую використовувати на уроках ЯДС до різних тем . Він допоможе розвинути пізнавальну активність учнів,допитливість,спонукатиме їх до свідомого дотримання дисципліни,активізуватиме бажання виконувати правила поведінки,навчить розпізнавати свої почуття під час спілкування з іншими людьми, виховуватиме почуття прекрасного, примножуватиме позитивні емоції, розширить уявлення про небезпеку будь –якого характеру, виховуватиме патріотизм, прагнення до самовиховання, сприятиме вихованню гуманної, творчої, стресостійкості та соціально активної особистості.

Номер слайду 3

Допоможи Карлсону розшифрувати афоризми. Хвилинка ерудита. Допоможи Карлсону прочитати афоризми. Пол_ м”я д_є теп_о і св_т_о не д_я с_бе. Х_р_ ша лю_ и_ а пр_ цю_ дл_ д_ бра ін_ их. ( у а л і л л е )(о о д н а є я о ш)

Номер слайду 4

Давайте,дітки, заселимо будиночки емоціями, зможете?Утворіть слова. добр..алюб.врад..тьче.ні.тьщ. с.яспі.ч.ттязл.стьжор.ток.сть нен.ви.тьстр.хбр.хлив.стьсмут.к. Бажаю ,вам, емоції під сонечком собі взяти на все життя,а під хмаринкою позбутися назавжди .

Номер слайду 5

Дітки, а хто з вас здогадається про що йтиме мова зараз на уроці? Червона Шапочка просить допомогти із загадками. Що таке :живе і ллється, Відома звіку рідина,усяк її вживає,Часом і на камінь пнеться, Буває хмаркою вона,сніжинкою буває,Як немає - все всихає, Бува як скло, крихка,тверда,Звір і птиця помирає. ( адов) Звичайна,підкажіть…..(адов)Сидить дід за подушками та стріляє галушками . (дар. Г) Коли нема- чекають,коли прийду- тікають . (що. Д)Я –вода,і на воді плаваю. (діЛ) Невидимка ходить в гаї ,всі дерева роздягає. (ьніс. О)Яка загадка зайва?Гра “ Хто найкмітливіший”-Тихо,тихо вітер віє,із травою гомонить.(ретіВ слабкий) - Ой,яка лиха година: вітер виє,завиває. Розходилась хуртовина- снігом вікна укриває. (ретіВ сильний)-Тепляк дмухнув ,крилом махнув, по бороді лоскочеться. (ретіВ помірний)

Номер слайду 6

А зараз розгадайте ребуси разом з Незнайком. О е ж ж П а (пожежа)А ш л к о( школа) З б Е ра(зебра) П е х р Е С я е т((перехрестя) В и л ц у я (вулиця)Д г Ор о а(дорога)

Номер слайду 7

Золота рибка буде вдячна учням,які правильно встановлять відповідність у прислів*ях. 1. Добре роби, 2. Кого почитають,3. Робиш добро - не кайся,4. Все добре переймай,5. В чужому домі будь привітливий, …а не примітливий.…добре буде й тобі. …а зла уникай.…а робиш зло,на зло й сподівайся.…того й величають.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
16 жовтня 2022
Переглядів
333
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку