Анотація до інтерактивної гри "Веселковий словограй"

Про матеріал
Опис авторської гри з використанням цеглинок Лего. За дану гру отримала свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. Розрахована дана гра на використання не лише у початковій школі, а й у 5-6 класах.
Перегляд файлу

Опис

Інтерактивна навчальна гра «Веселковий словограй»

( із використанням цеглинок LEGO Six Bricks).

 

Дана гра цікава тим, що дає змогу використати цеглинки Лего у процесі групової діяльності учнів та інтегрує знання і вміння дітей із трьох навчальних предметів (я досліджую світ, математика й українська мова та література). У процесі гри діти мають можливість перевірити правильність виконання ними завдання, удосконалити навики роботи у групі.

Вчитель роздає дітям кожної групи (кількість груп відповідає кількості слів, які складуть діти) комплект цеглинок Лего із прикладами, які потрібно розмістити за кольорами веселки, а також комплект цеглинок, на одній стороні яких написані числа-відповіді, а на протилежній стороні ― букви, з яких утворюється слово. За умови правильного розміщення цеглинок Лего із прикладами (за кольорами веселки) та правильного розв’язання прикладів діти прочитають отримані слова (якщо читати згори донизу). Із утворених слів діти мають скласти речення.

 

 

Досить часто слова складаються із більшої кількості букв, ніж 6, тоді слід приклади написати різними кольорами, звернувши увагу дітей на те, що спочатку слід у послідовності кольорів веселки розмістити приклади, написані, скажімо, чорним кольором, а потім ― приклади, написані червоним кольором. (На наступних фото сьомі та восьмий приклади надруковані червоним кольором ).

 

C:\Users\User\Downloads\IMG-cd934c8076c18d5221bcdeca99d3a9ff-V.jpg

 

 

C:\Users\User\Downloads\IMG-7c5410b81372e36c4a490986f00c0ba0-V.jpg

Якщо слово складається із великої кількості букв, то можна ввести за правило розміщувати приклади у відповідності із кольорами веселки: спочатку приклади, написані червоним кольором, потім ― приклади, написані оранжевим кольором, потім – жовтим (і так послідовно за кольорами веселки).

Дана гра рекомендована для використання  на уроках початкової школи та у позаурочній навчальній діяльності.

 

C:\Users\User\Desktop\відкритий урок\IMG_7366.JPG

C:\Users\User\Desktop\відкритий урок\IMG_7358.JPG

C:\Users\User\Desktop\відкритий урок\IMG_7357.JPG

C:\Users\User\Desktop\відкритий урок\IMG_7363.JPG

C:\Users\User\Desktop\відкритий урок\IMG_7364.JPG

docx
Пов’язані теми
Математика, 1 клас, Інші матеріали
НУШ
Додано
6 лютого 2023
Переглядів
188
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку