Антикорупційні дебати

Про матеріал
Презентація до уроку в рамках апробації інструментів для роботи з молоддю в темі попередження та протидії корупції
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Антикорупційні дебати. Вчитель Крастильова Г. П.

Номер слайду 2

Притча « Учіться переконувати»Знайшовся у одному селищі єдиний у світі старець і мудрець, який за все своє життя ніколи не сперечався. Приїжджають до нього кореспонденти з усіх країн, усі хочуть взяти інтерв'ю: - Скажіть, а правда, що ви за все своє життя жодного разу не сперечалися?- Так, правда.- Ну невже жодного разу?- Так, ані разу.- Ну а як же це може бути? Ну, хоча б хоч із ким-небудь ви сперечалися?- Ні, ні з ким.- Ні, ну так не буває! Невже хоча б з дрібного приводу не сперечалися, ну хоча б з дружиною, хоча б з сусідом, адже не може бути, щоб за всі роки жодного разу, ні з ким, ніколи!..- Ну добре, сперечався…

Номер слайду 3

Що ви бачите?

Номер слайду 4

Дебати- це нагода почути дві сторони дискусії та проаналізувати два різні погляди на певну проблему.

Номер слайду 5

Три кроки дебатів. Крок 1 – кожна команда формулює свої вступні аргументи ЗА або ПРОТИ твердження (близько хвилини)Крок 2 – кожна команда може спростувати та відповісти на аргументи іншої команди (близько хвилини)Крок 3 – кожна команда робить підсумкову заяву (близько зо секунд)Під час дебатів кожен має мудро використовувати час на представлення аргументів своєї сторони.

Номер слайду 6

Чи це корупція?Сценарій 1: Ірина щойно закінчила навчання і шукає роботу. Вона саме звернулася до офісу компанії АВС і виявилося, що батько Ірини знає когось, хто працює а АВС. Щоб допомогти дочці отримати роботу, він запрошує свого друга на дорогу вечерю та купує йому гарний подарунок. Сценарій 2: Максим отримав стипендію на навчання в Німеччині й дуже з цього тішився. Щоб поїхати до Німеччини, Максим має отримати паспорт, на що треба два місяці, а заняття починаються вже через місяць. Службовець центру надання адміністративних послуг пропонує прискорити процес видання Максимового паспорта за додаткову плату. Сценарій 3: Юлія вирішила розпочати власний бізнес. Хоча Юлія молода, її бізнес-ідея сколихне місцеву промисловість. Розпочинаючи діяльність, Юлія зустрічається з кількома місцевими чиновниками, щоб оголосити про свої ділові наміри. Вона знає, що якщо ці чиновники будуть на її боці, то вести бізнес буде набагато простіше.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Антикорупційна скринька. Описати одне корупційне явище із власного життя, свідком якого ви були, або в якому ви чи члени вашої родини були безпосередніми учасниками.

Номер слайду 9

Бесіда - Як ви намагатиметеся виявляти корупцію у своєму житті?- Чи дізналися ви сьогодні про щось, чим можна поділитися з друзями чи родичами?

Номер слайду 10

Вправа «Побажання»«Я бажаю, аби вам завжди і скрізь траплялися чесні чиновники»

pptx
Додано
31 травня 2020
Переглядів
977
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку