Аплікація з різних круп

Про матеріал
техніка «посипання» і техніка «втискування» "посипання" - аплікація з крупи, виконана на основі контурного малюнка (шаблону).
Перегляд файлу

                                           Аплікацією з крупи

техніка «посипання» і техніка «втискування»

 "посипання" - аплікація з крупи, виконана на основі контурного малюнка (шаблону).
1. Малюємо простим олівцем на кольоровому картоні або знаходимо зображення з чітким контуром (контурний малюнок) і роздруковуємо його на кольоровому папері. Який малюнок підійде? Фрукти або овочі, стилізовані квіти, тварини і птахи - будь-яка картинка з досить великими деталями, яка цікава і зрозуміла малюкові.
2. Крупа підійде будь-яка. У перший раз краще зробити саму-саму просту аплікацію, з одного виду крупи. Наприклад, курчати з пшона. У цьому випадку малюнок повністю намазуємо клеєм ПВА і посипаємо пшоном (пшоно трохи притискаємо пальцями, щоб краще трималося). Крупа повинна лежати в один шар. Око можна зробити з гречки, дзьоб і лапки - просто намалювати (або зробити з квасолі, як на фото). Для збереження круп'яного шару аплікацію можна зверху додатково промазати клеєм. 
Потім можна переходити до аплікацій з різних круп. Принцип простий: для кожної деталі ми використовуємо різні за кольором або фактурі матеріал. Намазуємо клеєм спочатку одну деталь, засипаємо її крупою, потім іншу і т. д. Наприклад, хмари добре виходять з рису, сонце - з пшона, небо - з манки, земля - з вівсянки і квасолі. При необхідності крупу можна пофарбувати (гуашшю або аквареллю)
Способи забарвлення крупи

На широкій тарілці розсипати пшоно, взяти пензлик, вмочити в гуаш з водою і пофарбувати її. Потім обережно пересипати крупу на целофан тонким шаром і просушити. Така крупа бруднить руки при роботі, зате аплікація виходить яскрава і неповторна.

 

Рис насипати в кілька стаканчиків, додати в кожну ємність води і гуаш різного кольору, щоб вийшов густий розчин. Залишити на ніч. Вранці воду вилити, а крупу розсипати на поліетиленові пакети, щоб добре просохла. Зберігати найзручніше в маленьких баночках з-під дитячого харчування, вітамінів або дитячого пластиліну. Така фарбування рису не забарвлює руки дитини, але і кольори виходять менш насиченими.

Манку практичніше перемішати з подрібненим в порошок кольоровою крейдою.

 

 

 

Картинки по запросу аплікація з круп

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
17 листопада 2019
Переглядів
1631
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку