Атмосфера, її склад і будова.

Про матеріал

Атмосфера – невидима газова оболонка Землі

“Атмос” (грец.) – пара(газ)

“Сфера” (грец.) – куля (оболонка)

Нижня межа атмосфери опускається до земної поверхні, а верхня поступово переходить у космічний простір.Склад атмосфери:

До складу атмосфери входять:

• атмосферне повітря;

• водяна пара;

• тверді частинки (пил).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Free Powerpoint Templates Атмосфера, її склад і будова. Охорона атмосферного повітря

Номер слайду 2

Атмосфера – невидима газова оболонка Землі “Атмос” (грец.) – пара(газ) “Сфера” (грец.) – куля (оболонка) Нижня межа атмосфери опускається до земної поверхні, а верхня поступово переходить у космічний простір

Номер слайду 3

Склад атмосфери До складу атмосфери входять: атмосферне повітря; водяна пара; тверді частинки (пил).

Номер слайду 4

Атмосферне повітря - суміш газів Атмосферне повітря не має ні кольору, ні смаку, ні запаху. Довгий час повітря вважали однорідною речовиною, лиш у другій половині XVIII століття французький хімік Антуан Лавуазьє встановив, що повітря – суміш газів.

Номер слайду 5

Склад повітря СЕРЕД ІНШИХ ГАЗІВ ПОВІТРЯ МІСТИТЬ НАЙБІЛЬШЕ: ВУГЛЕКИСЛОГО ГАЗУ; АРГОНУ; НЕОНУ; КРИПТОНУ; ГЕЛІЮ; МЕТАНУ; ВОДНЮ.

Номер слайду 6

Азот В атмосферу азот надходить в результаті життєдіяльності мікроорганізмів

Номер слайду 7

Кисень В основному утворюється в результаті фотосинтезу ( в зелених рослинах під дією сонячного світла з води та вуглекислого газу)

Номер слайду 8

Вуглекислий газ Становить 0,03% об’єму повітря. Утворюється під час розкладання органічних речовин, бродіння, дихання, горіння, виверження вулканів. Створює “парниковий ефект”

Номер слайду 9

Озон Газ, утворений у результаті взаємодії кисню з космічним випромінюванням, іноді утворюється під час грозових розрядів. Основна маса озону зосереджена на висоті 10 – 50 км від поверхні (озоновий екран). Озон не пропускає до земної поверхні сонячне та космічне випромінювання, яке згубно діє на живі організми.

Номер слайду 10

Водяна пара Потрапляє в атмосферу при випаровуванні води з поверхні Землі. Вміст водяної пари різний в різних місцях атмосфери. З водяної пари утворюються хмари та опади. Вона затримує в атмосфері 60% тепла, що піднімається від поверхні Землі.

Номер слайду 11

Тверді частинки Містяться в атмосфері у завислому стані, це: Космічний та вулканічний пил; Дим; Кристалики солі; Пилок рослин; Мікроорганізми; Продукти діяльності людини. Вони зменшують прозорість атмосфери, сприяють утворенню хмар

Номер слайду 12

Будова атмосфери Тропосфера – шар атмосфери, де відбувається формування клімату, щільний і вологий шар атмосфери. Стратосфера – шар атмосфери, що поширюється на висоту 45 – 55 км, відсутність хмар, наявність озону. Мезосфера – шар атмосфери на висоті 80 – 90 км, температура до – 80 градусів.

Номер слайду 13

Охорона атмосферного повітря

Номер слайду 14

Домашнє завдання

Номер слайду 15

Використані джерела Пестушко В.Ю. Загальна географія: Підручник для 6 класу загальноосвітнього навчального закладу. – К.: Генеза, 2006. – 240 с. http://school.xvatit.com http://www.osvitanet.com.ua http://geoknigi.com http://ukrmap.su/uk-g7/799.html

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лапенков Юрій Іванович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
29 листопада 2018
Переглядів
19683
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку