Австралія - найсухіший материк

Про матеріал
Розробка уроку я досліджую світ на тему "Австралія - найсухіший материк" для учнів 4 класів. Презентація допоможе поглибити знання про материк. В презентації є інтерактивні завдання, групова робота, руханки.
Перегляд файлу

image

image

image

imageПІВДЕННА АМЕРИКА /

imageSOUTH AMERICA CONTINENT

image

1.                                                                                                                                                                    За площею материк П вденна Америка займає .... м сце?

2.                                                                                                                                                                    Як корисн копалини видобувають на материку?

3.                                                                                                                                                                    Найб льша р чка на Земл ?

4.                                                                                                                                                                    Де розташован волог троп чн л си П вденної Амерки?

5.                                                                                                                                                                    imageЯка основна проблема охорони природи П вденної Америки?

image

imageАВСТРАЛІЯ/AUSTRALIAN

imageАвстралія - найменший материк на Землі. На сході його омивають води Тихого океану, а на півдні, заході й півночі Індійського. Австралія віддалена від інших материків. Тут розміщена тільки одна держава - Австралійський Союз.

image

image


В Австралії переважають пустелі, глибокі каньйони й тропічні ліси.

Поверхня материка переважно рівнинна. На сході розташовані Блакитні гори з плоскими вершинами. Найвища вершина Австралії - гора Косцюшко у imageСніжних горах, що носить імʼя польського героя ТадеушаКосцюшка.

image


imageimageВеликий Барʼєрний риф

скелет в м льярд в крих тних орган зм в - коралових пол п в.


Материк багатий на корисн копалини: камʼяне вуг лля, нафту, imageприродний газ, р зноман тн руди.

image

Велика пустеля Вкторя

В Австрал ї мало р чок. Найб льша р чка - Муррей, а найб льше озеро - Ейр.

image


imageКор нне населення Австрал ї - аборигени - має темний кол р шк ри. У минулому вони полювали, використовуючи бумеранги -вигнут пластини

Австралйц розводять овець, свиней, птицю, бджл, коней  верблюдв, вирощують пшеницю, жито, овес, ячмнь, кукурудзу, як завезено з нших материкв.

image


image

image

image

image

image

image
Вправа “Інтерв’ю”

pdf
Додано
13 лютого
Переглядів
181
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку